Jakou kvalitní zvukovku

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
nicom
Nováček
Nováček

Jakou kvalitní zvukovku

Příspěvek od nicom »

Zdravím,

Sháním nějakou slušnou zvukovou kartu, především na vícekanlávoé hry.

mám sb AUDIGY, a zvuk z analogu je navzdory pozlaceným konkektorům opravdu děsný. Mám AV-Receiver NAD T742 (za 19990,-).

kvalita digitálního propojení se v této cenocé kategorii moc neprojeví... S dvd-audio je to stejné... Nahrávání pro mne smysl nemá. Jelikož se o reprodukci CD a DVD postará receiver z digitálního signálu, tak se mi jedná o ty hry.

Zaujaly mne karty Terratec a M-Audio, proto by mne zajímaly Vaše zvukové skušenosti s lepší repro soustavou. Dále by mě zajímala podpora EAX u non-Creative karet

Jinak Audigy4 podle mého toho nového moc nemá, snad jen SPDIF při 44.1 což je velký nedostetek u AUDIGY2, ale za ty peníze...

Nevíte, zda existuje nějaký obchod, kde jsou schopni předvést tyto zvukové karty, pokud možno i na něčem lepším než jsou prskátka od Creativu?

pozn. kdysi na jednom fóru jsem zaznamenal diskuzi, kde někdo uváděl, že AUDIGY2 je lepší na hry a M-AUDIO REVOLUTION 7.1 na to ostatní. Toto platilo u starších her a s příchodem tuším Half-Life 2 šla AUDIGY z domu...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

docela zajimavou volbou by mohla byt i fortissimo IV
nicom
Nováček
Nováček

Příspěvek od nicom »

díky za tip, ale zajímají mě hlavně skušenosti, protože papír snese vše. Např. Receiver YAMAHA tuším RX650, 7x95 W při 8 Ohm, THD 0,06, 24/192 DAC.... a hraje to opravdu hnusně (příkon 440 W, hmotnost jen 12,5 kg). Verdikt s/w vynikající na tom opravdu nic nezmění...
eraser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser »

nicom píše:díky za tip, ale zajímají mě hlavně skušenosti, protože papír snese vše. Např. Receiver YAMAHA tuším RX650, 7x95 W při 8 Ohm, THD 0,06, 24/192 DAC.... a hraje to opravdu hnusně (příkon 440 W, hmotnost jen 12,5 kg). Verdikt s/w vynikající na tom opravdu nic nezmění...
jo papír snese všechno to máš pravdu, ale ICE ti tu poradil výbornou zvukárnu za hodně rozumný peníze - skutečnost je, že to má čip Envy24 a skvělé převodníky btw ta skutečnost je napsaná i datasheetu
Gentoo | XFCE | Mozilla Suite
nicom
Nováček
Nováček

Příspěvek od nicom »

Dovolil bych si odcitovat názor člověka, který má kartu Fortissimo IV a receiver Harman Kardon 630 (cca 40000) a který ilustruje, že není všechno zlato, co se na papíře třpytí...

ja hry moc nehraju, takze jsem nehledal zvukovku na hry, jenom bych se ridil radou Glassmana, ze na hry to chce Audigy 2 ZS nebo neco podobneho.
Fortissimo 4 mam chvili a zatim jsem se ani k zadne hre nedostal, ale zvuk MP3 z Foobaru 2000 je vyborny. Porovnaval jsem propojeni Optika proti analogu, a i presto ze ma Fortissimo 4 dobre prevodniky, tak analog zni naprosto udesne, daleko lepe u mne zni kdyz to vedu po optice digitalne do receiveru. taky jsem zjistil ze
resamling u MP3 zni hur, takze nema smysl davat treba 96kHz, nejlepsi kvalitu prinese 44.1 kHz primo po optice do receiveru, ve Foobaru 2000 zapnout Kernel Streaming.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“