Terratec Aureon 7.1 Universe

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Terratec Aureon 7.1 Universe

Příspěvek od JJ »

Nevíte, kde u nás koupit zvukovku Terratec Aureon 7.1 Universe. Je to zvukovka na úrovni SB Audigy 2 ZS s tím panelem do 5 1/4 pozice, ale v mnoha ohledech lepší (má třeba integrovaný gramofonní předzesilovač). Na práci se zvukem (nahrávání apod.) je lepší než SB Audigy, na hry naopak o něco horší. Většinu parametrů má lepší, získala ChipTip (vížez testu) v jednom z nedávných Chipů.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Bathory
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

hmmm.. na praci s muzikou je stejne nanic.. :wink:
Kdyz uz chces do zvukovky vrazit kolem 5ti tisic a delat na tom muziku, nekupuj si takovejhle shit...
Pokud to beres na praci, je to nesmysl a na hrani je to zbytecne drahy.. si radeji kup audiginu.. tu budes mit do 2k...
Za petku na praci... alespon tohle..
http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID200
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No, ona to není špatná karta, kor pro amatéra který začíná (bez problémů jede i ve hrách), ale nekupoval bych Universe, ale Space, která je pomalu o 2500, Kč levnější, protože nemá ten panel. Přijde na to, jaký má nároky a co si od toho slibuje.
Bathory
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

no vsak presne tak to myslim... proc davat tolik penez za takovouhle zvukovku... ten predni panel je jen lakadlo na zakazniky aby otevreli penezenky.. je to o tom, ze firma tvrdi, ze zvukovka se da pouzivat pro praci a tak ma spoustu vstupu a vystupu a osolej cenu.. ale je to furt jen ten slabej chip pro hry..
Naprosty souhlas..
Klido ji kup.. ale ne s tim panelem.. stejne by si ho chtel jen kvuli vyuziti pro praci se zvukem.. a na to tahle zvukovka proste nema..
pokud je pro tebe prace prednejsi nez hry, potom v tyhle cenovy relaci sahni po tom M-Audiu.. ktera je za ty penize hodne dobraa... ale zase neni na hrani, no...
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

No, jde o to, že právě ten přední panel chci. Teď mám obyčejnou SB Audigy a citelně mi chybí. Hodně používám sluchátka a tahat to nějakou rozdvojkou zezadu a ještě neustále přepínat šestikanál na dvoukanál a pak do toho ještě cpát redukci z velkýho jacka, kterej mám na Sennheiserech, na malýho fakt neni ono. Takže přední panel je jasná volba. A už proto, že se tam daj připíchnout externí zdroje. Rád bych třeba konečně zdigitalizoval nějaký desky a v tomhle je předzesilovač, což je docela příjemný. Vyloženě profesionálně se zvukem nedělám (jako třeba nahrávání a tak). Když, tak jen doma, a stejně nemám aparát, abych uživil vyloženě profi zvukovku. Normální výstupy na normální bedny vzadu potřebuju taky (mám Geniusy 5.1 ve dřevě). Takže když to shrnu, potřebuju kartu s přednim panelem a to je vzásadě Terratec a SB. Terratec má o něco lepší parametry a protože hry mne vůbec nezajímaj a zádný tudíž nehraju, tak je z těhto dvou celkem jasná volba. Pokud víte o dalších zvukovkách tohoto typu, tak sem s nimi. Cena mi problémy nedělá, zvukovka je pro mne jedna z prioritních komponent v PC do který jsem ochoten investovat.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No pokud chces breakout box tak si toho terrateca asi kup, no.. je pravda, ze SB se na nej nehrabe ani ve snu.. :wink: Jakoze kupovat qalitnejsi zvukovku s breakoutem je docela draha sranda.. pokud vezmu ty levnejsi tak tady mas par odkazu at si udelas alespon predstavu, ale jak rikam.. terratec dela qalitni veci, takze pokud to beres jen na takovy hrani si s muzikou a sem tam si neco nahrajes, tak jo.. vzhledem k cene je to docela dobrej kauf..

http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID008
http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID026
http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AMID017

Jo a nebranil bych se externimu firewire reseni.. nabizeji fakt hodne veci za pomerne rozumnou cenu.. ale i tak je to jina trida, nez tech 5tis.. :wink:
Jo a pokud se nakonec rozhodnes pro neco qalitnejsiho, 100%ne si dej pozor na to, aby AD/DA prevodniky byly v tom breakoutu... externi prevodnik neni poznamenany elektro rusenim PC.. jsou mnohem qalitnejsi..
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nevím jak je to přesně u Universe, ale u Space (verze bez boxu) jde tuhle kartu přeflashnout na Audiotrak Prodigy 7.1. Hardwarově jsou karty v podstatě shodný (až na jeden výstup), ale Prodigy má mnohem lepší ovladače. :)

http://www.disk.cz/products/detail.php?id=AATR021

Pokud by byl zájem, mohu poskytnout flashovací rutinku, ovladače i postup.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“