Samsung a vadné pixely

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Samsung a vadné pixely

Příspěvek od Lubomír Marek »

Koupil jsem si LCD Samsung, na obrazovce se mi zobrazují červené body. Místo např. modré, zelené barvy tam mám červené tečky, ale v tak velkém množství ,že tomu nemohu uvěřit, že to jsou vadné pixely. Zobrazují se vadne pixely takto? Jak se zobrazují vadné pixely a subpixely?
Poraďte mi , moc se v tom neorientuji.
Luboš
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Samsung a vadné pixely

Příspěvek od Wuuduu »

ano, vadne pixely sa tak zobrazuju - inou farbou, alebo ciernou.
Ovsem, problemom moze byt aj kabel alebo graficka karta.

Pretoze s vadnym pixelom som sa nestretol uz dllhu dobu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Stiahni si Eizo monitor test spusti ho, a vsimaj si tie vadne pixeli ako sa spravaju.

Samsung sprava ( do 14 dni od nakupu ma garanciu 0 vadnych pixelov )
Samsung monitor products conform to the ISO 13406-2 standard with regards to dead or missing pixels.

All LCD monitors:

Within 14 days of purchase if the monitor has 1 dead pixel or more anywhere on the screen you are entitled to go back to the place of purchase for them to replace it for you.

15/17" LCD monitors:

Outside the 14 days of purchase, if there is 1 dead pixel within an 8cm x 8cm squared box in the middle of the monitor we will replace it under the warranty. Outside the 8cm x 8cm squared box there needs to be 3 or more dead pixels before we can replace the monitor.

19/21/24" LCD monitors:

Outside the 14 days of purchase if you have 1 or more dead pixels anywhere on the screen we will replace it for you under warranty.

32/40" LCD monitors:

Outside the 14 days of purchase you require 3 or more dead pixels anywhere on the screen before we can replace it.
dead pixel je bud biely/cierny, a potom mas ze pixel sa sklada z 3 subpixelov, tak ako tebe svieti stale len jeden. Najlepsie spravis ako Wuuduu povedal skus monitor aj na inom PC ci problem pretrvava.Kedze to je samsung malo by sa to dat reklamovat 8-)
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Díky za rady,
zkusím nový ovladač na grafiku a také připojení na druhém počítači.
Doufám, že se to tím vyřeší.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hlavne nepremeskaj lehotu vratenia.

Ovladace tomu asi nepomozu. Tie chybne pixely, alebo nekvalitny vystup z grafiky nenapravia.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Wuuduu píše:ano, vadne pixely sa tak zobrazuju - inou farbou, alebo ciernou.
Ovsem, problemom moze byt aj kabel alebo graficka karta.

Pretoze s vadnym pixelom som sa nestretol uz dllhu dobu.
Vadný pixel může mít i jinou barvu to jsem nevěděl opravdu moudro hodné moderátora.
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

1.)Nekvalitní výstup z grafiky zjistím jedině, že ho vyzkouším na jiném počítači.
Doteď jsem měl CRT takže DVI výstup z grafiky jsem nepoužíval.
2.)Pokud to bude na jiném počítači stejné - vyměním kabel.
3.)A co tak ho zapojit na D-Sub? Vadné pixely by se měli projevit stejně??
4.)Zkusím monitor test, ten mi ale tyto problémy nevyřeší, takže půjdu reklamovat.
Mám ho koupený z alfacomp.cz
první tři dny od prodeje garanci nula vadných bodů a pak až více jak 3 vadné body, klasická reklamace. Do pátku to musím stihnout!!!
Sm0ker kde jsi našel tu "citaci Samsunga o těch vadných bodech"?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NANAO píše:Vadný pixel může mít i jinou barvu to jsem nevěděl opravdu moudro hodné moderátora.
Je to jeho prve LCD, clovek, ktory doteraz LCD nemal a chybny pixel nevidel, to naozaj nemusi vediet. Takze svoje trapne narazky si nechaj pre svojich kolegov, alebo kamaratov. Nie kazdy je "mudry" ako ty.
... co vysvetluje to, ze mas problemy s citanim, pretoze presne na to sa autor pytal, na co som mu odpovedal:
Lubomír Marek píše:...na obrazovce se mi zobrazují červené body. Místo např. modré, zelené barvy ... Zobrazují se vadne pixely takto? Jak se zobrazují vadné pixely a subpixely?
Dalsie podobne trapne OT a vymazem ti to bez jedineho zmurknutia oka, takze ak mu neporadis, nepis.

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Lubomír Marek píše:1.)Nekvalitní výstup z grafiky zjistím jedině, že ho vyzkouším na jiném počítači.
Doteď jsem měl CRT takže DVI výstup z grafiky jsem nepoužíval.
2.)Pokud to bude na jiném počítači stejné - vyměním kabel.
3.)A co tak ho zapojit na D-Sub? Vadné pixely by se měli projevit stejně??
4.)Zkusím monitor test, ten mi ale tyto problémy nevyřeší, takže půjdu reklamovat.
1. prave v DVI moze byt problem, preto najskor otestuj grafiku na inom LCD, ak mozes.
3. zabudni na D-Sub, ak by bol chybny DVI na monitore, preco to nereklamovat a degradovat si kvalitu obrazu starym analogom?
4. nevyriesi, ale ukaze aj take, co si doteraz nemusel zbadat. Testuje tam jednotlive farby RGB + bielu a ciernu.

D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

Wuuduu píše: 3. zabudni na D-Sub, ak by bol chybny DVI na monitore, preco to nereklamovat a degradovat si kvalitu obrazu starym analogom?
svatá pravda. pokud má ten monitor vadný vstup DVI, tak reklamovat. analog je děsně nekvalitní
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Večer se do toho pustím, ten D-Sub jsem jen chtěl vyzkoušet jestli to je v pixelech, ne že bych ho používal.
Koukám, že těch závad může být několik.
Vadný DVI výstup z grafiky
Vadný DVI vstup do LCD
Vadný kabel DVI
Zatím....
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

To : Lubomír Marek

Nasiel som to na samsung stranke vo FAQ (pre australiu) niekto im tam polozil tu otazku,ale viem ze sa o tom pisalo aj na internete..

Kód: Vybrat vše

http://erms.samsungelectronics.com/customer/au/jsp/faqs/faqs_view.jsp?SITE_ID=41&PG_ID=1&AT_ID=25057&PROD_SUB_ID=28
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Lubomír Marek
Nováček
Nováček

Tak jsem vyměnil kabel DVI a červené tečky zmizely.
Ale našel jsem jinou vadu.
Vpravém rohu mám šedý flek, takže to nebudou pixely,že?
Díval jsem se na to přes lupu a viděl jsem, že není ostře geometricky ohraničený, flek se neskládá z jednotlivých pixelů.Velikost asi 2x3 pixely.
Je šedý na jakékoliv barvě.
Je možné toto reklamovat? Je to prostě flek na ploše.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Wuuduu píše:
NANAO píše:Vadný pixel může mít i jinou barvu to jsem nevěděl opravdu moudro hodné moderátora.
Je to jeho prve LCD, clovek, ktory doteraz LCD nemal a chybny pixel nevidel, to naozaj nemusi vediet. Takze svoje trapne narazky si nechaj pre svojich kolegov, alebo kamaratov. Nie kazdy je "mudry" ako ty.
... co vysvetluje to, ze mas problemy s citanim, pretoze presne na to sa autor pytal, na co som mu odpovedal:
Ja nemám problémy s čítaním viz.
Wuuduu píše:[ano, vadne pixely sa tak zobrazuju - inou farbou, alebo ciernou.
Ovsem, problemom moze byt aj kabel alebo graficka karta..
Ty odpovedáš spôsobom, že ho utvrzuješ v zlom výklade čo je pixel. Vadný pixel nikdy nemôže svietiť iba jednou farbou (RGB)
Teď si můžeš mazat co chceš..
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NANAO píše:Ty odpovedáš spôsobom, že ho utvrzuješ v zlom výklade čo je pixel. Vadný pixel nikdy nemôže svietiť iba jednou farbou (RGB)
pixely, subpixely... o to mu neslo, oba su dovodom na reklamaciu a evidentne ho nebolo treba este viac zmiast.

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Wuuduu píše:
NANAO píše:Ty odpovedáš spôsobom, že ho utvrzuješ v zlom výklade čo je pixel. Vadný pixel nikdy nemôže svietiť iba jednou farbou (RGB)
pixely, subpixely... o to mu neslo, oba su dovodom na reklamaciu a evidentne ho nebolo treba este viac zmiast.
To je to čo sa snažím vysvetliť. Vadný pixel je u 90% výrobcov jednoznačne na reklamáciu ,ale vadné subpixely rieši každý výrobca inak. Nesprávný výklad čo je pixel a subpixelov je práve to nedorozumenie, ktoré vzniká pri reklamáciách.
Nič v zlom. ;-)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Samsung garantuje do 3 dnů od nakupu vymenu v případe vadnyho pixelu i subpixelu,takže proč že se tu vlastne hádáte ? :?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Lubomír Marek
Nováček
Nováček

To Sentenced.
a to jsem se jen zeptal:Jak se zobrazují vadné pixely a subpixely?
Už jsem ho šel vyměnit. Uznali výměnu, ale nespecifikovali jestli to jsou vadné pixely, napsali jen flek 2x2mm.
Bohužel, ale neměli nové LCD na výměnu, tak musím počkat na dodávku.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“