DVD vs HD DVD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Filipb
Začátečník
Začátečník

DVD vs HD DVD

Příspěvek od Filipb »

zdravim, snad jsem zvolil správnou sekci a ted
k otázce..
Doted jsem se moc nezajímal o kvalitu zvuku a videa, ovšem na únosné míře, ale náhle se to při přestupu z 19 CRT na 22 LCD, koupi zvukové karty a repra Z-5500, přehouplo...

Nebudu tvrdit, že trošku, ale je mi líto nevyužitého potenciálu...na té devatenáctce se na to dalo vcelku koukat, ale ted, jsem okusil lepší kvalitu a už nic mín nechci...

snad to nebudete hrotit.
1. zkusil jsem nějakej ten DVD RIP o 700 MB filmu Transformers
2. poté také stažený DTS HD DVD Transformers cca 8 GB který má cca 1600 X 900 což je v porovnání výše zminovaného jako nebe a dudy
3. normálně koupenej film na DVD SAW 2 myslim 4 GB nic moc kvalita :(

Chcci si kupvat filmy
Proto mě zajímá jestli se do DVD čtečky dá strčit DVD HD disk, prostě minimálně ve stejné kvalitě jako u možnosti 2 nebo musim koupit příslušnou čtečku..

edit/ pokud to nepůjde, co byste mi doporučili koupi Blue ray nebo HD DVD?
díky za reakce
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: DVD vs HD DVD

Příspěvek od zombux »

DVD mechanika určitě neumí přehrát HD DVD nebo Blu-Ray, na to je třeba nová mechanika. jinak HD DVD je mrtvý formát, nějakou perspektivu má jen Blu-Ray
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: DVD vs HD DVD

Příspěvek od Maxtor »

Presne tak.. uz jen onen predpoklad, ze si chces kupovat filmy a premyslis nad HD DVD je nesmyslny.. vyvoj HD DVD byl ukoncen.. konec valky, HD DVD je mrtve.. tech par filmu, co vychazi, jsou jen dodavky z nutnosti pro ty, kteri si hold smolne koupili prehravace.. :(

Ve vysledku tedy jedine Blu-ray a s tim souvisi nova mechanika.. jak uz sam nazev napovida, pouziva se zde modry laser.. v DVD mechanice je cerveny..

Co se tyce penez, mas dve moznosti, jak PC "osadit".. klasickou Blu-ray vypalovacku, ktera te dnes prijde na cca 6000,- nebo moznost druhou, tedy koupit si pouze cteci BD-ROM, coz je investice cca 2,5-3000,-...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“