Zdravím, uvažuju o koupi notebooku, který je včetně EN licence na Windows Vista.
Jelikož ale očekávám, že nainstalovaný systém bude plný hovadin, na které nejsem zvědavý (viz jako např. zde, z čehož naprosto žasnu), napadlo mě, zda je možné udělat to, že si notebook přeinstaluji svou čistou instalací Vist z jiného instalačního média a jen při tom použiji licenční číslo, které mám zakoupené. Jde to udělat? Nejde mi ani tak moc o to, zda to je či není zcela legální či v souladu s licenčním ujednáním (ostatně licenci mám ale zplacenou), jde mi spíš o technickou stránku věci, zda samotná instalačka není vázána na nějaký rozsah licenčních čísel. Samozřejmě bych použil stejnou variantu Vist (Home/Business/atd).
Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- bonavox
- Začátečník

-
Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Re: Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?
Zkoušel jsem to u svého HP Pavilionu a číslo(na licenční nálepce) mi to nevzalo, tak jsem to obešel, ale stejně se nakonec vrátil k předinstalovanému systému - spousta věcí jako čtečka otisku prstů nebo Lightscribe mi nefungovala(prostě jsem nenašel funkční ovladače).
Předinstalované systémy jsou bohužel plné hovadin, trial verzí programů a utilit výrobce, které jsou ale stejně k ničemu. z notebooku se mi je všechny podařilo úspěšně odinstalovat a systém byl rychlý stejně jako u čisté verze
Předinstalované systémy jsou bohužel plné hovadin, trial verzí programů a utilit výrobce, které jsou ale stejně k ničemu. z notebooku se mi je všechny podařilo úspěšně odinstalovat a systém byl rychlý stejně jako u čisté verze
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- sm0ker
- Začátečník

Da sa to..Je s tym trocha robotY (ak nechces aktivovat online ci uz telefonicky
)
ale bude to asi rychlejsie ako rucne hladat veskery soft co ti tam vyrobca predinstaloval..
ale bude to asi rychlejsie ako rucne hladat veskery soft co ti tam vyrobca predinstaloval..
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>
Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>
Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Technicky jsou zkušenosti takové, že to někdy jde a někdy nejde.
Jenže....problém Ti vždy udělá aktivace. To je u Visty už taková samožejmost.
Bohužel...
Bohužel...
- zombux
- Odborník PCT

přes telefon to jde vždycky vyřešit, nehledal bych v tom zbytečně problémyCZDaywalker píše:Technicky jsou zkušenosti takové, že to někdy jde a někdy nejde.
Bohužel...
ignorelist: kremrole a dezoláti