Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?

Příspěvek od bonavox »

Zdravím, uvažuju o koupi notebooku, který je včetně EN licence na Windows Vista.
Jelikož ale očekávám, že nainstalovaný systém bude plný hovadin, na které nejsem zvědavý (viz jako např. zde, z čehož naprosto žasnu), napadlo mě, zda je možné udělat to, že si notebook přeinstaluji svou čistou instalací Vist z jiného instalačního média a jen při tom použiji licenční číslo, které mám zakoupené. Jde to udělat? Nejde mi ani tak moc o to, zda to je či není zcela legální či v souladu s licenčním ujednáním (ostatně licenci mám ale zplacenou), jde mi spíš o technickou stránku věci, zda samotná instalačka není vázána na nějaký rozsah licenčních čísel. Samozřejmě bych použil stejnou variantu Vist (Home/Business/atd).
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Reinstal jiných Vist, i když mám licenci k NB?

Příspěvek od Mr.Nigga »

Zkoušel jsem to u svého HP Pavilionu a číslo(na licenční nálepce) mi to nevzalo, tak jsem to obešel, ale stejně se nakonec vrátil k předinstalovanému systému - spousta věcí jako čtečka otisku prstů nebo Lightscribe mi nefungovala(prostě jsem nenašel funkční ovladače).
Předinstalované systémy jsou bohužel plné hovadin, trial verzí programů a utilit výrobce, které jsou ale stejně k ničemu. z notebooku se mi je všechny podařilo úspěšně odinstalovat a systém byl rychlý stejně jako u čisté verze
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Da sa to..Je s tym trocha robotY (ak nechces aktivovat online ci uz telefonicky :) )
ale bude to asi rychlejsie ako rucne hladat veskery soft co ti tam vyrobca predinstaloval..
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Technicky jsou zkušenosti takové, že to někdy jde a někdy nejde.

Jenže....problém Ti vždy udělá aktivace. To je u Visty už taková samožejmost.

Bohužel...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

CZDaywalker píše:Technicky jsou zkušenosti takové, že to někdy jde a někdy nejde.

Jenže....problém Ti vždy udělá aktivace. To je u Visty už taková samožejmost.

Bohužel...
přes telefon to jde vždycky vyřešit, nehledal bych v tom zbytečně problémy
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“