Čau,
nezadržitelně se blíží odba, kdy si budu muset kopit nový notebook, se kterým budu moct pracovat na cestách.
Mé požadavky:
1) Vysoké rozlišení
2) Vysoká výdrž baterky
3) Digitální výstup z grafické karty kvůli zapojení dalších monitorů.
+ samozřejmě veškeré normální záležitosti jako Bluetooth, wifi, vypalování CD a DVD, dostatečný výkon na filmy v HD rozlišení
Vybral jsem si tedy Asus M70VR-7U021C http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57864
ten by měl splňovat většinu mých požadavků
Jediné, čím si nejsem jist je možnost přídavné baterie, jako mají HP http://eshop.kak.cz/zbozi/baf010-hp-pri ... nc6200-nc/
Tato vlastnost je pro mne velmi důležitá, jelikož se často vyskytuji v přírodě, kde pochopitelně není zásuvky nejsou. Určitě bych si aspoň jednu přídavnou baterii koupil.
Máte někdo zkušenosti s tímto notebookem? Víte někdo něco o přídavných bateriích pro Asus? Mohl byste mi případně poslat konakt na nějakou oficiální Asusáckou podporu k produktům?
Původně jsem měl vybraný Hewlett-Packard 6715b - GB835EA#AKB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45985 ale tanhle Asus si mne získal - rozlišením, numerickou klávesnicí, dvěma disky, větší ramkou a HDMI výstupem. Vzhledem k tomu, že mi je hmotnost a velikost dost jedno, tak jsem ochotný za dražší notes připlatit. Jedinou neznámou je tak teď přídavná baterie.
Dík
Notebook - přídavná baterie
Moderátor: Don
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Notebook - přídavná baterie
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook - přídavná baterie
To HPčko mám a nestěžuju si, má výbornej displej, akorát baterka je ráda za 2.5h - 3h při obyč práci (obyčejně jsem na posteli shlídnul 3x40 minut seriál a ještě tak na 1 díl baterky zbylo), očekával jsem tak o 0.5h víc.
Dál mi na něm nesedí úplně debilně umístěná čtečka otisků prstů, ale dá se v BIOSu vypnout.
Windowsy po nainstalování nebyly ani nijak extra zasviněný, jen šel pryč NIS. (Lenovo je kapitola sama pro sebe.) Při prvním spuštění vybíráš Vistu Bussines x64/x32 a snad i WinXP, teď nevim jestli tam byla, ale první spuštění zabere cca 3h času, protože se instalují Windowsy a vytváří záloha systému. 2/3 těchto akcí jsem udělal ještě z baterie, která byla asi z továrny nabitá těsně pod okraj (a nevypínal se displej).
Taky má měkký víko. Nedoporučuju se o něj opírat. Panty drží, ale když ho vemu za displej, tak se mi neudrží.
Taky je hlučný, v idle dosahuje 43°C a při ní zapíná větrák na nejnižší otáčky a je slyšet (jsem zvyklý na absolutní ticho, většině lidí to ale nepřijde, co jsem s ním chodil). Pokud ti nejde o extravýkon a absolutní ticho tak je to skvělá volba.
A pokud chceš absolutně nezničitelnej notebook tak šáhni po R61 Lenovu, to fakt nezničíš, kámošovi už párkrát spadlo, jednou za běhu a vypadá jak nový. Akorát nevim jak to je s kvalitou displeje, ale ta asi bude taky dobrá (přece by nepodělali displej na jinak výbornym notebooku).
Kdyžtak se ptej, rád odpovím na případný dotazy.
Dál mi na něm nesedí úplně debilně umístěná čtečka otisků prstů, ale dá se v BIOSu vypnout.
Windowsy po nainstalování nebyly ani nijak extra zasviněný, jen šel pryč NIS. (Lenovo je kapitola sama pro sebe.) Při prvním spuštění vybíráš Vistu Bussines x64/x32 a snad i WinXP, teď nevim jestli tam byla, ale první spuštění zabere cca 3h času, protože se instalují Windowsy a vytváří záloha systému. 2/3 těchto akcí jsem udělal ještě z baterie, která byla asi z továrny nabitá těsně pod okraj (a nevypínal se displej).
Taky má měkký víko. Nedoporučuju se o něj opírat. Panty drží, ale když ho vemu za displej, tak se mi neudrží.
Taky je hlučný, v idle dosahuje 43°C a při ní zapíná větrák na nejnižší otáčky a je slyšet (jsem zvyklý na absolutní ticho, většině lidí to ale nepřijde, co jsem s ním chodil). Pokud ti nejde o extravýkon a absolutní ticho tak je to skvělá volba.
A pokud chceš absolutně nezničitelnej notebook tak šáhni po R61 Lenovu, to fakt nezničíš, kámošovi už párkrát spadlo, jednou za běhu a vypadá jak nový. Akorát nevim jak to je s kvalitou displeje, ale ta asi bude taky dobrá (přece by nepodělali displej na jinak výbornym notebooku).
Kdyžtak se ptej, rád odpovím na případný dotazy.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zajímá mne spíš ten velký Asus. O tom HP toho vím dost (už před časem jsem se o výběr notesu zajímal, tak jsem ho doporučil kamarádce, která ho teď má, a je dost spokojená).
Ale dík za dodatečné informace, ten HP je stále mezi kandidáty.
Stejnětak dík za info o tom Lenovu, vypadá dobře a co jsem si zběžně procetl diskuzi, tka je možné k němu dokoupit lepší baterku.
Ale dík za dodatečné informace, ten HP je stále mezi kandidáty.
Stejnětak dík za info o tom Lenovu, vypadá dobře a co jsem si zběžně procetl diskuzi, tka je možné k němu dokoupit lepší baterku.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ten Asus je spíš multimediální notebook a tak pochybuju, že seženeš nějakou dodatečnou baterii (rozhodně ne do modulární šachty jako u Lenova, ani jako takovej ten "podkladní klín" od HP) - možná je k sehnání nějakej kapacitnější kousek, ale jistej si tím úplně nejsem...
Jinak se dají sehnat takový univerzální přídavný baterie, který se připojujou do napájecího konektoru (vyrábí to myslím třeba APC), ale nejsem si jistej jestli v tom případě laptop pozná, že jede na baterii nebo ne (což je imho docela důležitý)...
Jinak se dají sehnat takový univerzální přídavný baterie, který se připojujou do napájecího konektoru (vyrábí to myslím třeba APC), ale nejsem si jistej jestli v tom případě laptop pozná, že jede na baterii nebo ne (což je imho docela důležitý)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Boin
- Začátečník
-
Nejsem si ale jist zda R61 má digitální výstup jinak by to byla supr varianta...
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tady najdeš test vybavenější verze toho asuse
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008080703
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dík za odkaz. Ten notes vypadá fakt pěkně. Možná to nakonec vyřeším jednoduše tak, že si koupím víc standardních baterií.karf píše:Tady najdeš test vybavenější verze toho asuse