Ahojte.
Chcel by som niekoho zo skúsenejších alebo odborníkov poprosiť o radu k disku Samsung HD753LJ (750GB SATA 2)
Problém je v tom, že pri kopírovaní na disk alebo z disku zamŕza celý systém prípadne aj úplne skolabuje.
Dozvedal som sa, že problémom bude radič na zákl.doske (K8N Neo4 Platinum (PCB 1.0) - chipset nForce4 Ultra)
Tak som sa rozhodol že kúpim PCI-E SATA2 radič ( http://www.alza.cz/adaptec-aar-1220sa-2-d81947.htm )
Moje otázky na vás:
1.: Bude disk po zapojení na tento radič už konečne pracovať tak ako má?
2.: Môžem na daný radič zapojiť aj "sólo" hdd alebo len do RAID?
Prípadne čo navrhujete? Ešte dodám, že prepnutie disku do SATA 1 pomocou tej utilitky od Samsungu mi nepomohlo.
V súčasnosti mám disk nafomátovaný následovne a je používaný len ako data storage:
X: 239GB Primary
Y: 239GB Logical
Z: 220GB Logical
Za pomoc už vopred vďaka.
Moja zostava:
Zakl.doska: MSI K8N Neo4 Platinum(nForce4 Ultra),
CPU: AMD X2 4600+,
GPU: Sparkle GeForce 6600GT 128MB,
RAM: 4x512MB DDRAM,
Samsung HD753LJ + radič - prosím o radu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Mr.Problem
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Samsung HD753LJ + radič - prosím o radu
nForce skutečně s různými disky zlobily.
Rozhodně ti nikdo nezaručí, že po koupi řadiče ti bude na 100% fungovat. Doporučuji ho nejdřív vyzkoušet na jiném počítači.
Rozdělovat disk na tolik oddílů je odůvodnitelné pouze pro různé file systémy nebo operační systémy, jinak je ot jen pruda navíc, až ti někde dojde místo.
Tebou vybraný řadič pochopitelně umí i single disk.
Ale mělo by stačit koupit i mnohem levnější řadič (STlab)
Rozhodně ti nikdo nezaručí, že po koupi řadiče ti bude na 100% fungovat. Doporučuji ho nejdřív vyzkoušet na jiném počítači.
Rozdělovat disk na tolik oddílů je odůvodnitelné pouze pro různé file systémy nebo operační systémy, jinak je ot jen pruda navíc, až ti někde dojde místo.
Tebou vybraný řadič pochopitelně umí i single disk.
Ale mělo by stačit koupit i mnohem levnější řadič (STlab)
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Mr.Problem
- Nováček

-
Re: Samsung HD753LJ + radič - prosím o radu
Tak som to riskol a kúpil som SATAII radič STLabs PCIe card ATA100 RAID (A-331)
Bohužiaľ ani s tým daný disk na mojej základnej doske nešlape.
Šmaril som teda hdd aj radič do najspodnejšieho a najhlbšieho šuplíka a snáď mi milosrdný čas túto škaredú skúsenosť zahojí.

Bohužiaľ ani s tým daný disk na mojej základnej doske nešlape.
Šmaril som teda hdd aj radič do najspodnejšieho a najhlbšieho šuplíka a snáď mi milosrdný čas túto škaredú skúsenosť zahojí.