Dobry den, je tu problem, po upgradu nenabiha pc, pri startu se nejsis zasekne ( restart nefunkcni ) a nejede dal, pri zapojeni starych soucastek je to podobny, ale chvili vydava zvuky jako pri normalnim najizdeni do windowsu:
AMD Phenom X4 9950 Black Edition
Gigabyte MA790X-DS4 - AMD 790X
KingSton DDR2 667
ATI HD3870
WD Caviar SE16 320GB
Fortron Blue Storm II 500W
( STARY KOMPONENTY )
Asus P5B - Intel P965
Intel Core Duo e6400 2.13 Gh
zkousel jsem: pouzit jen 1 ramku do vsech slotu / jumper jsem u desky nenasel proto clearcmos jsem provedl vytazenim baterky 2 hodiny, vsechno je zapojeny dobre ( snad ), na hdd je jeste stary system
Problem po upgradu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- mazarini
- Nováček

-
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Re: Problem po upgradu
Jako při startu do windowsu? Jestli ano, tak se nemůžeš divit, windows ti nenaběhne na nových komponentech, podobnou situaci jsem řešil i já. Pokud teprve při bootovaní, tak problém bude v MB.
...
- Skim
- Začátečník

-
Přesně tak, je tady sice určitá možnost, že se kompík zmátoří při použití konzole pro zotavení, ale velmi malá (mně osobně se to snad ještě nepovedlo). Pokud máš ve starém systému nějaká důležitá nastavení (oblíbené položky, dokumenty atd..) a neprovedl jsi jejich zálohu, zkus vložit do mechaniky originálku XP-ček (Home, Proffessional, zkrátka totožného systému, který jsi měl nainstalovaný na tom minulém pc), proklikej se tou počáteční fází (spustit systém z CD atd.. dej jakoby nainstalovat Systém do toho původního systému a až se tě to zeptá, co s tím původním, tak zvol "Opravit původní instalaci Windows" (či tak nějak podobně se to jmenuje..). Instalátor jen smaže staré systémové soubory (včetně ovladačů, podpory starého hardware atd..) a nainstaluje aktuální. Mělo by se to rozběhnout, pokud problém přetrvá, čeká tě zapeklitá činnost jménem záloha starého disku a opětovná "čistá instalce systému..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- mazarini
- Nováček

-
ne nejde se dostat ani do biosu
- Skim
- Začátečník

-
hmm. .takže na monitoru nic nenaběhne.. jo s tím jsem se také setkal u jedné desce ještě s Athlonem XP (nějaká MSI K7T či tak podobně), zkus pc natvrdo odpojit od sítě a zase zapojit, jestli to nejsou nějaké studené kondíky (pak by to bylo deskou).. když to vše pozapínáš, rozotčí se všechny větráky? Na GK, Chipsetu i větráku CPU? Má tad deska nějakou indikační diodu? (na PCB (na samotné desce s plošnými spoji), USB adaptéru) Jestli jo, zkoukni jestli se rozsvítí.. a taky bych zkusil jinou grafiku, ideálně do PCI slotu (starou S3-ku klidně), ať vyloučíš tenhle problém, pak bych odpojil HDD (včetně kšand z MB) CD-ROM, zapojil jen ty dvě napájecí větve do základní desky a zkusil ještě jednou. Zkrátka nejprve zapojit jen desku c chladičem CPU, pak tam šoupnout nějakou lowend PCI grafiku, pokud naběhne, tak něco jiného (slabšího) do PCIExpress atd.. zkrátka postupovat od jednoduchého ke složitému.. a ještě zkoukni návod.. máš zapojeny korektně všechny switche? (Power SW, Reset SW atd..)
Něčím to být musí..
Něčím to být musí..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Zapípá si SPEAKER aspoň? Pokud ano, tak jednotlivě vyzkoušej RAM a další periferie, pokud si ani vesele nezapípá, tak je problém v desce, či ve zdroji!
//Neni fakt od věci zkontrolovat switch RESET SW
//Neni fakt od věci zkontrolovat switch RESET SW
...