Disk nejpise odchazi...?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
gonsa
Začátečník
Začátečník

Disk nejpise odchazi...?

Příspěvek od gonsa »

mam 3 x 640 Gb Western disk....

U jednoho jsem si vsiml znatelneho poklesu rychlosti (disval jsem se do spravce zarizeni a zjistil ze diks jede v PIO modu)...Odebral jsem ho tedy a znovu pridal do PC (uz jel Ok v ultra DMA)..ale casto se stavalo,ze nejaky soubor nesel prekopirovat na druhy disk a podobne prolemy..Testl jsem ho tedy ve speedfanu a SMART dopadl takto:

Obrázek

Co myslite je disk v haji a musim ho reklamovat ?
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Disk nejpise odchazi...?

Příspěvek od Stano K. »

Zálohuj dôležité dáta.

Pre prehodenie modu PIO / DMA netreba disk odobrať stačí ho v Správci zariadení kliknúť na Primary / Secondary / atď Vlastnosti - Advanced Settings a nastaviť ho na DMA.

Pred reklamáciu by som skúsil utilitku od WD Data Lifeguard Tools / Data Lifeguard Diagnostic.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo máš tam vadný sektory takže určitě vyzálohovat a reklamovat
ignorelist: kremrole a dezoláti
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Díky za mrknurí na hodnoty..Doufám, že se to nestává často ať si nepřinesu nový disk se stejným problémem...
Intel Core i5-3570K, Gelid Solution Tranquillo rev.2, ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, ASUS P8Z77-V LE, Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz, Seasonic SS-500ET F3, Fractal Design Define R4 Black Pearl, Dell U2415M
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, prostě se to stává. já kvůli tomuhle reklamoval taky jeden prakticky novej disk. byl v o dost lepším stavu než tvůj (cca 40 reallocated sektorů), a reklamace byla bez problémů
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

U zbyvajicich dvou stejnych disku mam uz jen tuto zhorsenou hodnotu ale poad v norme a disk na 99 %:

Power On Hours Count 99 996 Normal

Takze doufam, ze OK...

diky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

power on hours count znamená jak dlouho disk běží, takže na tom číslu moc nesejde
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“