Snažím se vybrat si nový notebook a při tom všem přebírání variant jsem dospěl k následujícímu:
- buďto notebook s Intel Core Solo U2100 1.06 GHz + 2GB RAM
- anebo notebook s Intel Core Duo ULV U7600 1.2 GHz + 1GB RAM
Oba dva jsou nabízeny s Windows Vista Bussiness, oba dva jsou za víceméně stejnou cenu, která už celkem hraničí s tím, kolik jsem chtěl za NB dát, nicméně v ostatních požadavcích mi vyhovují. NB bude využívaný na naprosto nenáročnou práci, jednak dálkové ovládání serveru, pak pro čtení elektronických knih, možná sem tam něco napsat ve Word/Excel a sem tam Age of Empires II.
Takže, po čem mám šáhnout. Existuje někde tabulka výkonového srovnání procesorů, ze které by se dalo vyčíst jak moc velká plečka je ten U2100? Zatím se mi líbí výbavou spíš tato varianta, ale mám trochu obavy, jestli to nebude s těma Vistama spíš jen trápení ...
Popř. by mě ještě zajímalo, jak je vůči těmto CPU Intel Atom 1,6GHz.
Stačí Core Solo U2100 pro Windows Vista?
Moderátor: Don
- bonavox
- Začátečník
-
Stačí Core Solo U2100 pro Windows Vista?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stačí Core Solo U2100 pro Windows Vista?
Měl jsem v ruce Asus U2E s Core 2 Duo U7500 (myslím), to je dvoujádro se stejnou frekvencí jako to Core Solo U2100... Mám pocit, že 1 GHz CPU je mezi minimálníma požadavkama pro Windows Vista, ale na druhou stranu v tom notebooku byly větší brzdy - 1,8" pomaloučký disk třeba... Osobně si nicméně myslím, že se i na tomto pomalým stroji s Windows Vista pracovat dá (s troškou trpělivosti)... Co jsi si vybral? Nějaký Sony Vaio TZ, Toshibu Portége nebo něco jinýho?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- bonavox
- Začátečník
-
No váhám právě mezi Dell Latitude XT (U2100) anebo HP Compaq 2710p (U7600).
A ten dotaz na výkon Intel Atom byl v souvislosti s chystaným Gigabyte M912.
Fakt moc nevím ...
A ten dotaz na výkon Intel Atom byl v souvislosti s chystaným Gigabyte M912.
Fakt moc nevím ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mno, jako klidně bych vzal jeden z těch plnohodnotných Tablet PC (v úvahu beru o rozdíl mezi kvalitou značek Dell, HP a Gigabyte ) s tím, že kdykoliv můžeš z Windows Vista Business downgradovat na Windows XP Tablet PC Edition (podle Dellu to vypadá, že to pojede), pokud by ti to výkonově nestačilo a zdálo se ti to moc "utahaný"...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- bonavox
- Začátečník
-
Podařilo se mi najít šikovné srovnání mobilních CPU, ze kterého plyne, že U2100 je výkonově slabší jak Intel Atom