Sestavy nad 30.000Kč_old
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- 8andrej8
- Nováček

-
Re: Sestavy nad 30.000Kč
ibaze problem je v tom ze to budem brat z isso.sk a tam ho nemaju 
- Stano K.
- Středně pokročilý

Prečo sa obmedzuješ na jeden obchod?
- 8andrej8
- Nováček

-
pretoze je v Prievidzi Najlacnejsi,najdoverihodnejsi a najlepsi a cez net sa mi nechce objednavat pretoze pri reklamacii to budem mat lizsie a koli vetraciku sa mi to neoplati 
- Stano K.
- Středně pokročilý

Áno, to sú dôvody prečo nakupovať tam, ale to neznamená že ten jeden chladič nakúpiť niekde inde.
- samurraj
- Nováček

-
Sestava High-End ??
Zdar,tak asi po roce přemýšlím o koupi nové sestavy na přání.Moje požadavky jsou tyto:
Case - Enermax ECA 5001-B BIG CHAKRA
Procesor - Intel core 2 duo E8600 3.33 GHz
Chladič na procesor - Box je na dvě věci takže - pasiv Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300
Základní deska - Takže podpora DDR3,čipset intel X38,X48 rampage formula,maximus extrem apod.
HDD - WesternDigital VelociRaptor 150GB + Pasivní chladič Silentmaxx
RAM - DDR3 kit 2x1 GB 1600MHz časování 6 . . . . .(2 GB dávám proto,že mám 32bitový systém a grafiku o pamětech 2GB takže mi to stejně víc jak 2 GB ramky nevyužije.Chtěl bych Vistu Ultimate 64bit,ale měl jsem s ní strašný problémy s kompatibilitou především ve hrách,které mi kvůli ovladači padali a taky nešel nastavit mikrofon,nezbytný pro chod skype
Mechanika - No, u té si zatím nejsem jist.Ale chci, aby uměla číst a vypalovat Blue-ray a HD-DVD disky.
Grafická karta - ATi radeon HD4870 X2 2GB
Zdroj - něco mezi 850 - 1000W.Jako dobré se mi jeví značky Coolermaster,Enermax,Thermaltake,Fortron...
Zvuková karta - Auzen Prelude 7.1
Chtěl bych od někoho z Vás (kdo tomu opravdu rozumí),co bych měl pozměnit nebo jestli je to v pohodě. Díky
Toť vše.Tohle všechno mě vyjde cca na 47.000 Kč s DPH
//Stano - presun
Case - Enermax ECA 5001-B BIG CHAKRA
Procesor - Intel core 2 duo E8600 3.33 GHz
Chladič na procesor - Box je na dvě věci takže - pasiv Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300
Základní deska - Takže podpora DDR3,čipset intel X38,X48 rampage formula,maximus extrem apod.
HDD - WesternDigital VelociRaptor 150GB + Pasivní chladič Silentmaxx
RAM - DDR3 kit 2x1 GB 1600MHz časování 6 . . . . .(2 GB dávám proto,že mám 32bitový systém a grafiku o pamětech 2GB takže mi to stejně víc jak 2 GB ramky nevyužije.Chtěl bych Vistu Ultimate 64bit,ale měl jsem s ní strašný problémy s kompatibilitou především ve hrách,které mi kvůli ovladači padali a taky nešel nastavit mikrofon,nezbytný pro chod skype
Mechanika - No, u té si zatím nejsem jist.Ale chci, aby uměla číst a vypalovat Blue-ray a HD-DVD disky.
Grafická karta - ATi radeon HD4870 X2 2GB
Zdroj - něco mezi 850 - 1000W.Jako dobré se mi jeví značky Coolermaster,Enermax,Thermaltake,Fortron...
Zvuková karta - Auzen Prelude 7.1
Chtěl bych od někoho z Vás (kdo tomu opravdu rozumí),co bych měl pozměnit nebo jestli je to v pohodě. Díky
Toť vše.Tohle všechno mě vyjde cca na 47.000 Kč s DPH
//Stano - presun
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sestava High-End ??
Zdroj - Corsair HX 1000
RAM - no vzal bych 4GB, nevím o tom že by hry padaly pod 64bit Vistama, problém s ovladači určitě byl, ale to je už dávno, i kdyby si měl jenom 32bitové Visty, tak nějakých 3.2GB RAM to dokáže využít.
Chladič na procesor bych vzal Noctua NH-C12P
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Jelikož ofoukává i okolí CPU, tak ti to sníží teplotu o pár stupňů.
Dále oproti TT Ultra 120, případně že bys chtěl jinak natočit chladič nebo dát jiný, tak nemusíš vytahovat celou desku, instalace je naprosto parádní, teploty oproti TT Ultra 120 byly u mě +- 1 až 2 C.
CPU bych vzal Q9400, ta ATInka je dost žravá a čtyřjádro ocení velice dobře, ve hrách, kde jsou více jak dvě jádra podporované.
Zbytek bych nechal jak je.
RAM - no vzal bych 4GB, nevím o tom že by hry padaly pod 64bit Vistama, problém s ovladači určitě byl, ale to je už dávno, i kdyby si měl jenom 32bitové Visty, tak nějakých 3.2GB RAM to dokáže využít.
Chladič na procesor bych vzal Noctua NH-C12P
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Jelikož ofoukává i okolí CPU, tak ti to sníží teplotu o pár stupňů.
Dále oproti TT Ultra 120, případně že bys chtěl jinak natočit chladič nebo dát jiný, tak nemusíš vytahovat celou desku, instalace je naprosto parádní, teploty oproti TT Ultra 120 byly u mě +- 1 až 2 C.
CPU bych vzal Q9400, ta ATInka je dost žravá a čtyřjádro ocení velice dobře, ve hrách, kde jsou více jak dvě jádra podporované.
Zbytek bych nechal jak je.
- samurraj
- Nováček

-
Díky za odpověď a za radu.Myslíš opravdu vzít čtyřjádrový procik? No já nevim většina her a aplikací dnes stejnak na plno ten 4jádrák nevyužije a já osobně na PC nedělám čtyři věci najednou
no nevím a le ten typ core 2 duo E8600 3.33 GHz se mi jeví jako lepší volba páč ho krásně můžu taktnout až bůhví kam. a taky se mi u tohoto modelu líbí násobič 10 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Záleží co hraješ, ale pokud ta hra použije minimálně dvě jádra, což je prakticky každá a potřebuješ se na něco během hraní podívat na netu, dáš alt + tab, tak to funguje daleko svižněji na čtyřjádru a celkově systém reaguje rychleji, musel by sis to vyzkoušet ale sám. Taktovat E8600 může jít vysoko, ale ono to pak už dost topí na jakýkoliv air chladič.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
až na to že nieje najlacnejší a ani najdôveryhodnotnejší a robí tam banda neschopákov. Som z prievidze a viem o čom hovorím. ale myslím že dneska by už mal byť každý predajca veľkosti issa schopný zohnať aj to čo nemá priamo vo svojom cenníku. až budeš brať od nich pc za 30000sk a nebudú ochotný ti zohnať bežne dostupné chladiče ako noctua, thermalright alebo nejaký iný poriadny tak to je celkom biedny prístup
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- 8andrej8
- Nováček

-
TU pisu ze aj scytha by to mala utiahnut
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
On to konec konců utáhne i malý chladič dodávaný s procesorem...8andrej8 píše:TU pisu ze aj scytha by to mala utiahnut
Ninnja je dobrý chladič na bezhlučný provoz s pomaloběžným ventilátorem, ale není nikterak výkonná.
Hyper 212 a TR 120 Ultra jsou výkonnější.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- 8andrej8
- Nováček

-
ok tak sa ich spytam ci neobjednaju Hyper 212 tak toto by som mal uz vyriesene a ostatne komponenty v tej zostave na pc.sk maju dost podobnu zostavu a maju tam 625W zdroj bude ten moj 525stacit?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano8andrej8 píše: bude ten moj 525stacit?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- 8andrej8
- Nováček

-
a aj popr. na crossfire?
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to už asi nie. ak plánuješ CF aj keď je to nezmysel viac sa oplatí časom kartu predať a kúpiť nejakú čo bude v aktuálnom čase vyhovujúca výkonom, tak budeš potrebovať silnejší zdroj. Niekedy nestačí ani Corsair HX620, a keďže ty budeš mať aj quad tak by som radšej priplatil za nejaký silnejší zdroj. ale ako píšem radšej v budúcnosti vymeniť za novú single kartu
- 8andrej8
- Nováček

-
OK tkaze ak nepojdem do CF a na ten chladic sa spytam niesu ziadne ine vylepsenia, lebo ak nie pojdem asi v pondelok do issa 
- 8andrej8
- Nováček

-
myslize ze by na ten TR 120 Ultra stacil tento ventilator: SCYTHE S-FLEX SFF21D 120mm fan 800rpm/1200rpm
P.S.: aky je rozdiel medzi tymi RPM? menej je lepsie?
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

RPM sou otáčky za minutu. Více otáček = lepší průtok, ale vyšší hlučnost. Ten Scythe je ale tichý dost.8andrej8 píše:myslize ze by na ten TR 120 Ultra stacil tento ventilator: SCYTHE S-FLEX SFF21D 120mm fan 800rpm/1200rpm
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
kúp kľudne aj 1600rpm scythe. výhoda týchto oproti 800rpm je tá že sa dajú pomerne jednoducho regulovať a hocikedy z nich urobíš 800rpm prípadne aj menej ale z 800 už viac neurobíš a po regulácii na menej rpm sú už nepoužiteľné.
- 8andrej8
- Nováček

-
ok takze zajtra tam idem a objednam toto moze byt?:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.