DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Spike44
Začátečník
Začátečník

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Příspěvek od Spike44 »

jéé, dekuju moc. Covece to jsem snad prehlid. A takhle vznikaj ty desne dlouhy a neprehledny vlakna na forech :)
Hned jak budu u toho velikana vyzkousim.
Kazdopadne kdyby ale nekdo fungoval na nejaky jiny nastaveni, pochlubte se, at mam s cim srovnavat... vim, ze majitelu toho obra je tu dost :)

EDIT: No tak to nastaveni R/G/B 46/50/55 jsem zkusil a teda nevim nevim. Kdyz nic, tak barva kuze je proste priserna, silene moc do oranzovoCervena. Jedu na dvou monitorech, vedle mam starsi 19" TN, co ma podle me docela fajn barvy. Vsechny fotky vypadaj o dost jinak na tech monitorech, tezko rict, ktera ma bliz k realu, dost taky vzdy muze ovlivnit fotak, ale vetsinou mam pocit, ze ty barvy na tom LG2600HP proste nejsou to pravy. Vypadaj krasne, ale rekl bych moc jak kreslena pohadka.
Ma revize 2 resit i podani barev? Nebo jen ty prechody?

Moc spokojen zatim teda nejsem. Podsviceni je v pohode, zadny vadny pixely, velikost uzasna, ale ty barvy me proste ne a ne oslovit. Mozna jsem mel prilis dlouho TN panel a nevim jak vypadaji pekny barvy, ale spis ten display je divnej :)
Mohla by pomoct kalibrace s opt. sondou?
C2D E6750 2.6Ghz@3.2Ghz 8x400 defaultV | ASUS Striker Extreme, fsb 400MHz, bios 1801 | 4x2GB Patriot Viper 4-4-4-12-1T 400Mhz | Zotac GTX260 (216sp) ?/?/? Mhz | intel SSDM80G2 + >3TB onLAN | Creative X-Fi Xtreme Gamer | Thermaltake Touchpower 750W modded w/ 14cm BlueLED fan || watercooled w/ noFan possible || 26" LG W2600HP S-IPS || W7 x64
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Spike44 píše:Mohla by pomoct kalibrace s opt. sondou?
mno kalibrace by asi pomohla (zkus projit tu recenzi na prad.de), myslim ze revize 2 neco s barvama taky dela. Nicmene nevim jaky mas TN, ale podle me maj vsechny TN vice ci mene vyblity barvy, takze bych sazel spis na to LG - zbytek je mozna ve fotaku, ale je mozny ze to LG barvi zase o trochu vic. :)
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Fofrer:

Původně jsem měl nastaveno brightnes na 50 a pak v ovladačích GK jsem stahl jas a kontrast červené o 15%

Teď zkouším opět brightnes na 50, ale červenou staženou přez OSD na 35 .. nastavení GK default.

... a sem spokojen .. zkus a dej vědět ..
ciapka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciapka »

minimalne zistit, ci niekto v tvojom meste nema kalibracnu a poziciat si za penaznu odmenu:)
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Tak pred dvema dnama me prisel LG 26" W2600HP-BF na prvni pohled super, S-IPS parada na to sem se tesil.. podle informaci se jedna o druhou rev. varku, ktera ted prisla do CR. Bohuzel nadseni vystridal des :? po zapnuti vse v poradku (barvy samozrejme by to chtelo upravit) pak jsem testnul par filmu a podsviceni, ktery tenhle lcd ma me donutilo ho vratit, proste se na to nedalo divat. Za tmy kdy se nejcasteji na filmy s pritelkyni koukam to bylo hruza na hornim a spodnim okraji znatelne bile pruhy a lcd jako by nestihalo rychlejsi prechody v narocnejsich akcich. Pred tim jsem vlastnil 22" Samsung a tam bylo vse v poradku. Po kontaktovani servisniho technika me bylo sdeleno, ze tohle se u techto lcd stava a jen malo kusu jsou v poradku. Cekal sem schvalne na rev.2 podle info s fora ..cekani bylo nadarmo. :x

LG 26" W2600HP-BF putoval zpet a ja po domluve z prodejcem souhlasil pro vymenu za Samsung 26" SM 2693HM černý i kdyz to je jen TM panel, tak po spatne zkusenosti s LG me naprosto vyhovuje. Podsviceni je naprosto paradni cerna je cerna, zadnej vadny pixel a filmy v max rozliseni jedou tak jak maji, obraz, hry (cod4,BF2,Crysis,UT3) nadhera. I kdyz by nekteri mohli podotknout, ze se jedna prece jen o TM tak podle me Samsung odvedl a odvadi skvelou praci u techto panelu a dotahl je k dokonalosti.

Rozhodne nechci pomlouvat LG a tenhle lcd panel, ale v celku me to dost nastvalo je mozne, ze sem mel spatnej kousek, ale jak sem cetl tohle forum a jine zahranicni ..stava se to casto, coz je dosti spatne. :x
Tomekczze
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomekczze »

ted si me opravdu vystrasil, doufam ze s tym nebudu mit takovy problemy :) Snad jen spatnej kus.
PetrVIVIVI
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od PetrVIVIVI »

Zdravím všechny. Hodně a dlouho jsem vybíral monitor a nakonec jsem se z finančních důvodů rozhodl pro LG L246WH-BN. Jsem maximálně spokojen s designem obrazem a hlavně sledování hd filmů je velmi dobré. Ve hrách si vede solidně. Nezeznamenal jsem žádné nedostatky. Akorát pozorovací úhly jsou velmi špatné. Je to pro mě jediné slabé místo tohoto monitoru ale dalo se to čekat vzhledem k technologii TN. Mohu doporučit všem co hledají monitor vel.24 nižší cenové kategorie.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Tomekczze píše:ted si me opravdu vystrasil, doufam ze s tym nebudu mit takovy problemy :) Snad jen spatnej kus.
sry to sem nechtel melo to byt spis info pro uzivatele, co ho maji v planu kupovat. Osobne jsem ovsem mel moznost kouknout na tri dalsi, ale zmena se nekonala jinak bych vzal jinej kus, tak sem se rozhodl vzit Samsung a jak to zatim vypada udelal sem dobre jsem hlavne spokojen vice nez z LG.
TRAKTORISTA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TRAKTORISTA »

Zdar hosi chcel by som si kupi 30" LCD ale neviem vobec aku znacku a viem ze cena je u tychto modelov "nizka" ak ale teda nie 30" tak aspon 26" nevim jestli nejaky Dell nebo EIZO diky
ciapka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciapka »

TRAKTORISTA píše:Zdar hosi chcel by som si kupi 30" LCD ale neviem vobec aku znacku a viem ze cena je u tychto modelov "nizka" ak ale teda nie 30" tak aspon 26" nevim jestli nejaky Dell nebo EIZO diky
pouzitie?? rozpocet???
CPU Athlon64 3000+ (winchester) 1800@2208MHz + Zalman CNPS7000B-CU Led + Arctic Silver 5 (Idle:35°C|Burn:45°C) MB ASUS A8N-SLI Deluxe + Zalman ZM-NB47J RAM 2048MB (2x1024MB) Kingston CL3,4,4,8-2T Dual GPU XFX GeForce 6600GT (500/1000@580/1250) + Zalman VF700-CU (Idle:51°C|Burn:72°C) HDD Western Digital 640GB AAKS DVD-RW LG SuperMulti GSA-4163B Black Sound on board PSU Corsair HX620 Mouse Razer DiamondBack Chameleon System MS WindowsXP Professional
Radekb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radekb »

Robo779 píše:Tak jsem si taky koupil HP LP2475w ...
Prosim Te jak na tom bezi filmy? Co rozmazani v rychlejsich scenach? W2600HP podle okolnich prispevku nejak nestiha :(
sm0ker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sm0ker »

Radekb píše:
Robo779 píše:Tak jsem si taky koupil HP LP2475w ...
Prosim Te jak na tom bezi filmy? Co rozmazani v rychlejsich scenach? W2600HP podle okolnich prispevku nejak nestiha :(
tiez mam ten monitor,zatial som nespozoroval nic..skusal som aj chvilku crysis warhead ale len zaciatok,a slo to slusne..ked nieco zle spozorujem dam vediet..
jedine co neviem je to nakalibrovat na spravne farby..stale sa mi zda ze to nie je ono :) kazdopadne siel som do HP koli tomu ze LG nie je dostupne,1,5" palca u mna nehra ulohu ,radsej volim lepsie farby a podsvietenie (cerpam z toho co sa siri vsade na forach a pise v recenziach :P )
Mum should've told ya never fall in luv wit a G !
Desktop - Core 2 Duo E6850 || Intel DP35DP || 2x1GB Kingston 800Mhz || Geforce 9600GT || 2x320GB Seagate RAID 0 , 240GB,200GB,160GB || Asus Xonar DX/XD || Case - Nexus Breeze || Corsair VX 550W || Logitech MX Revolution/MX500 || HP LP2475w+Viewsonic VX922
Laptop - HP Pavillion dv6500 Special Editon - White || Core 2 Duo T7300 || 2GB 667Mhz || Geforce 8400M GS || 120GB Fujitsu Hdd <== Dual Boot - Kubuntu 8.04 vs Xp Sp2==>

Music - 30GB Video Ipod / 1GB Shuffle Ipod - Creative EP-630/Sennheiser HD 280 Pro ==> Hip Hop (89-97) From Denver To LA [Not mainstream]
Radekb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Radekb »

Ja uz jsem LG W2600HP odepsal a rozhoduji se mezi HP 2475 a DELL 2709w.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak jsem si také koupil HP LP2475w, takže nějaké postřehy a dojmy:

Standardní nastavení barev v režimech sRGB, 6500K, 9200K je hodně divné, takže je potřeba barvy poladit ručně (Custom color - u mě 242,228,251). Jinak samotné barvy jsou samozřejmě díky Adobe Gamutu mnohem hlubší než u většiny displejů (hlavně zelená je opravdu zelená).
Pozorovací úhly jsou špičkový, s předchozím TNkem (HP 2207h) se to vůbec nedá srovnávat, jediný co se pod úhlem mění je jas a kontrast (ztrácí se hlavně černá barva do jakési našedlé).

Ovšem odezva může být trochu kámen úrazu, panel se chová jako 2ms TNka, takže je použit výrazný overdrive. Ten způsobuje mírný překmit, ale hlavně celkem výrazný podkmit u některých přechodů (nejvýrazněji z bílé do nějaké tmavší barvy), tento podkmit je tak prakticky stále pozorovatelný za kurzorem myši pokud zrovna nejedete po bílém pozadí:
http://img1.abload.de/img/lp2475w_ghosting_worst4ph.jpg
http://img1.abload.de/img/lp2475w_ghosting_bestbqv.jpg

Ve filmech sem až tak nějaké problémy neviděl, ale u her může být tento podkmit i překmit celkem pozorovatelný:
Mafia - zatéčení: http://img2.abload.de/img/ghosting_mafianvj.jpg
UT2004 - rychlý pohyb: http://img2.abload.de/img/ghosting_ut2004xac.jpg

Inputlag je velmi mírný, je trochu cítit, ale dá se na něj zvyknout.

Verdikt: až na tu odezvu téměř dokonalý displej :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Ache - tyjo supr fotky, ale je to docely hnus :) To by bylo dobry kdyby davali tyhle inaction fotky do testu. Takhle se mi to nelibi, ale srovnani neni.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

jak tak koukám tak je dost lidí s novým S-IPS monitorem nějaký nespokojený...
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
majeje
Nováček
Nováček

Příspěvek od majeje »

Zdravím, existuje v súčasnosti v cenovej kategorií do 15 000sk aj s dph lepší 24 palcový monitor ako HP LP2475w? Ak áno čo by ste odporúčali? Vyberám monitor už vyše 2 mesiacov a stále sa neviem rozhodnúť, recenzie na Prad.de a tftcentral.com tento monitor považujú sa skvelú kúpu ale ako čítam užívateľské recenzie začínam váhať. Najčastejšie sa asi vyčíta tomuto monitoru nerovnomernosť podsvietenia v pravej hornej časti, je to až také zlé? Ja nie som profik iba obyčajný user a preto si rád nechám pri výbere monitoru poradíť od oveľa skúsenejších:)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

mě by spíš na tom L2475w vadil ten ghosting, co sem hodil uživatel Ache
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
majeje
Nováček
Nováček

Příspěvek od majeje »

to Sheep-Master: Aj tak si mi neodpovedal na prvú otázku:) Mimochodom chceš tým povedať, že monitor ktorý je uvedený v tvojom popise LG 245WP týmito neduhmi netrpí a je lepší ako to HP? resp. ako je na tom tvoj monitor v porovnaní s tým HP? Cena toho LG je tiež okolo 15 tisíc aj s dph tak preto sa pýtam. Dik za info.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Podsvícení je věcí náhody jak ten monitor vyrobí (platí snad u každého displeje) - já mám naprosto rovnoměrné podsvícení až na horní levou stranu kde u okraje je mírně světlejší flek (kromě v noci nepozorovatelný). Barvy jsou sice továrně nastaveny divně (obraz mě připadá takový moc teplý, a režim 9200K zase ujíždí do zelena), ale pomocí RGB křivek si je můžete upravit tak jak chcete.

Takže pro mě opravdu jedinou nevýhodou je, že panel využívá overdrive a v odezvě se vyskytuje překmit a podkmit (jako 2ms TNka) - což je podle mě mnohem méně přirozenější typ odezvy, než kdyby se odezva místo toho vlekla (něco ve stylu 5ms TNek). Není nic "hezčího" než když tmavý objekt za sebou nechává světlý stín a nebo světlý objekt tmavý stín. :evil:
Holt se u HP "snažili" aby v testech dopadl panel jako hráčský panel (z testů vychází odezva na úrovni nejrychlejších TNek), ale že to může někomu vadit už jaksi zapoměli a navíc ještě zapoměli do OSD nebo alespoň service menu dát položku na deaktivaci overdrive - něco jako má samsung.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“