Nordir píše:Tato hra je nehrazna sracka ... absolutne o nicem hra - zabugovany, ukoly na pikacu, zbesila akce, stereotyp a bez atmosfery. Lituji vyhozenych penez
Tebe, tvé názory i tvé vyhozené peníze upřímně lituju Souhlasím s těma Bugama, ale to je tak vše.
Můžu se zeptat jak dlouho si to u té hry vydržel?
Nordir píše:asi 10h cisteho casu .... nemusis me litovat.
To by mě zajímalo, jestli jsi hrál původní hru, protože jestli jsi čekal od Clear Sky něco jiného, tak máš docela smůlu. Není to FPS jako ostatní, má to své unikátní vlastnosti, úkoly a atmosféru.
LOL dohral sem SoCH asi 6x s ruznejma modama a bavil sem se paradni atmosfera. Ale clear the sky me nebavi na jedne mape je hra schopna vyhlasit 10 ukolu a za 10s je zrusit. Pokud budu chtit akci mam tu CoD4 ale ne toto. Navic vybalancovani zbrani je jeste horsi nez v SoCH
lelvicek jenom mi rekni jake unikatni vlastnosti ukoly ma CS a hlavne kde mas tu atmosferu? Jenom ti chci rict ze jsem cetl knihu a videl i film narozdil od vas co nevite ze neco takoveho i existuje (predpokladam ze se tu najde par jedincu co to cetlo a videlo film)
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Nordir píše:LOL dohral sem SoCH asi 6x s ruznejma modama a bavil sem se paradni atmosfera. Ale clear the sky me nebavi na jedne mape je hra schopna vyhlasit 10 ukolu a za 10s je zrusit. Pokud budu chtit akci mam tu CoD4 ale ne toto. Navic vybalancovani zbrani je jeste horsi nez v SoCH
lelvicek jenom mi rekni jake unikatni vlastnosti ukoly ma CS a hlavne kde mas tu atmosferu? Jenom ti chci rict ze jsem cetl knihu a videl i film narozdil od vas co nevite ze neco takoveho i existuje (predpokladam ze se tu najde par jedincu co to cetlo a videlo film)
Myslím, že po tomto příspěvku asi nemá cenu v diskuzi pokračovat, protože máš svůj názor a přes ten vlak nejede. Navíc nemáš ani tolik slušnosti, aby sis neodpustil narážky na to, že Ty máš Stalkera projetýho od knížky po film a nikdo jiný toto nezná. Nedivil bych se, kdybys tady začal tvrdit, že jsi tu knížku i napsal Tak se utápěj dál ve své bohorovnosti a své příspěvky zasílej raději někam jinam.
Atmosféra mi osobně přijde stejná jako v SoCH, to že má hra bugy je všeobecné známá věc. Pokud budu chtít akci, tak si zcela jistě nepůjdu zahrát ani SoCH ani CS, protože tohle opravdu není o akci.
Aha dochazi argumenty tak zaciname utocit Ja jen napsal co si o te hre myslim a vy ste se na me vrhli jak supy ... takze jakmile ma nekdo jinej nazor nez vy tak je to spatne apod. Kecy o tom ze bych neco zacal tvrdit si strc doprcky a argumentuj normalne a ne utocne prosim.
no pokud budu chtit akci tak si prave pujdu zahrat CS kde je to jen o akci ... na SoCH nedam dopustit ale tohle me zklamalo.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Nordir píše:Aha dochazi argumenty tak zaciname utocit Ja jen napsal co si o te hre myslim a vy ste se na me vrhli jak supy ... takze jakmile ma nekdo jinej nazor nez vy tak je to spatne apod. Kecy o tom ze bych neco zacal tvrdit si strc doprcky a argumentuj normalne a ne utocne prosim.
no pokud budu chtit akci tak si prave pujdu zahrat CS kde je to jen o akci ... na SoCH nedam dopustit ale tohle me zklamalo.
No prosim, ukaž mi prosím, kde útočím Já nejsem ten, kdo napsal toto "Jenom ti chci rict ze jsem cetl knihu a videl i film narozdil od vas co nevite ze neco takoveho i existuje" - toto není degradace ostatních, co sem přispívají? Já se pouze zeptal, jestli jsi hrál tu původní hru (z tvého prvního příspěvku to bohužel jasné nebylo), tam útok opravdu nevidím. To další byla ode mě už pouhá obrana, protože s lidmi, kteří se vyjadřují ve stylu "já jsem všechno, vy nejste nic" je komunikace velice obtížná. A strkat "doprcky" si nic nehodlám, děkuji za návrh. Když už tedy zmiňuješ to, že jsem uvedl "nedivil bych se, kdybys začal tvrdit", neboli pouhou nadnesenou domněnku, tak se podívej na to tvé "narozdíl od vás co nevíte že něco takového i existuje", což není ani tak nadnesená domněnka jako napadení v namyšleném vyjádření.
Já v SoCH vidím stejně akce jako v Clear Sky, které je o něco těžší. Toť můj názor, který ti nevnucuju, ale pouze ti ho oznamuju a nevadí mi, že máš názor jiný.
lelvicek co me nejvic vadi na CSje prave ta ztrata atmosfery pomoci valky mezi frakcemi ... kdyby to nebylo tak hrr tak je to lepsi jak SoCh. Ale bohuzel oni chteli hru do mainstreamu takze akce akce a zase akce.
Nordir píše:lelvicek co me nejvic vadi na CSje prave ta ztrata atmosfery pomoci valky mezi frakcemi ... kdyby to nebylo tak hrr tak je to lepsi jak SoCh. Ale bohuzel oni chteli hru do mainstreamu takze akce akce a zase akce.
V tom máš pravdu, že SoCH v tomhle byl mírnější, tady se pořád hlásí nějaký konflikt, ale chci si hru užít stejně jako SoCH, tak pokud zrovna tamtudy nemusím jít, nechodím tam a prdím na ně, proto mi to přijde velice podobné jako původní hra. Questy se nahlašují a ruší, ale za chvíli tam jsou znova, je to takové cyklické, že o to nepřijdeš. Ty bugy by to ale mít nemuselo.
No k tomuto článku snad dodat že je to moc extrémně kriticky a i pesimisticky napsaný od začátku až dokonce
Takových lze napsat úplně ke každé hře nespočet.
Kolik patchů měl SoC, a kolik jich má zatím CS, je to relativně čerstvé. takže se máme stále na co těšit
Nezdá se mi že by měl CS nějaký problém s vybalancováním zbraní, hodně záleží v jakým je máš stavu atd, navíc brát v potaz to že to do někoho šalíš a on opětuje palbu je dost nelogickej žblept. Uvědomme si že se ve hře používají obvazy a lékárničky, které má k dispozici i nepřítel, takže pokud ho nezasáhneš přesně do hlavy kde i po jedné ráně protivníci umírají, má možnost stejně jako ty použít obvaz či lékárnu a poté ti to pěkně nandat, to zároveň čátečně vysvětluje i to chování nepřátel, kteří se k tobě otočí zády. Prostě s tebou nechtějí bojovat, protože jim třeba dochází munice obvazy, nebo lékárny. Tak si to vysvětluji já, ptze když někoho takového sejmu moc toho u něj taky nenajdu. Takže když tam vlítne někdo do zběsilé akce jak píšeš daleko nedojde, a díky tomu ta hra prostě zběsilá není. Můj názor, ke kterému nepotřebuji vyhledávat podobné články číst knížky nebo se koukat na film, který ma s touto hrou společný tak akorát název
http://games.tiscali.cz/specials/stalke ... /index.asp
Bohuzial aj datadisk je rovnaka nedoladena sracka ako jeho predchodca... Skoda,potencial hry bol velky, no hrat hru kde si clovek musi nabuchat modifikacie aby bola ako tak hratelna a cakat na dalsie patche ktore odstranuju mnozstva chyb nemienim a chvalit ju uz vobec nie. Su ine hry ktore si to zasluzia a obdivujem slepych zastancov tejto hry. Bola by to velmi dobra hra, no skoda , ze to nedotiahli do konca...
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
Nechapu, proc ma CS defaultne nastaveni sprazeni jenom s jednym jadrem. To jsem cumel, kdyz sem zajel do historie, CPU0 vytizeni na 100%, CPU1 2-5% pro ostatni procesy. V spravci uloh je zaskrtnuto jenom jedno jadro
Pri sprazeni obou jader se hra radikalne zrychlila, tam kde jsem mel 35 mam 50fps...Ale nechapu,proc to musim delat po spusteni hry za vyvojare osobne...nebo to je jenom muj pripad?
Hm tak hru sem si taky poridil a dohral ... a musim rict ze semi vic libil SoC ... CS sice bezi na stejnem hardware lip a velmi semi libi moznost modifikaci zbrani/zbroje ale artefakty a valky frakci semi zrovna nijak extra nezalibily ... dobry napad ktery byl spatne vyresen a to sem si to vyzkousel dost (pridal sem se k povinsoti a dobil svobodu) nahodne zjevovani druzstev v lokacich ktere uz byly davno dobite byla tam i stala osadka a ti bastadi se objevovali stale z niceho nic (jiste maji i zakladny jinde ale aby se tym objevil v jiz dobite hlavni zakladne je divne).Podivna je taky obcasna cyklace ukolu kdy zachranite stalkery pred mutanty a nez se vzdalite na vis jak 100m uz vas volaji zase a tak klidne i 10x dokola.Na pady si nemuzu stezovat (az na Kordon) celou hru mi to spadlo 1x mozna 2x kdyz nepocitam to ze sem se zaboha nemoh dostat do jine lokace z kordonu (jedina lokace kde mi to nespadlo kdyz sem do ni prechazel bylo temne udoli pruchod staru cestou za autoparkem) takze cesta z kordonu vede tama . Dalsi vec ktera mi dost vadila bylo "Kouzleni" s granaty ... opravud (jak bylo v jinem clanku napsanu) by gandalf bledl zavisit (pro neznalce Toliena muzete dosadit Brumbala s Harry Pottera)
Myslim si ze je ta hra po vydani v lepsim stavu nez byl puvodni SoC jen doufam ze brzo prijde nejaka modifikace na Valku frakci protoze v nynejsim stavu je to neco hrozneho (jako by to vydali jen v beta Fazi - tim myslim jen valku frakci ne Celou Hru).
Dale myslel sem ze se pouci z SoC a tim jak byla vyresena Pripjat (nebo pote pristup k atomove elektrarne) ale nikoliv to same se odehrava na konci Limsku (nebo jak se to mesto menuje) odkud jiz neni navratu a probjehnuti Nemocnici a pote strileni do strelce v elektrarne na me udelalo opet dojem (stejne jako u puvodni hry) ze se s celou hrou vcelku piplali hledeli na detaily a na konec je to preslo bavit v kombinaci s tlakem vydavatele tak to proste urychlili do hry nasadily velky spad a doufali ze si lidi nevsimnou ze sou ty casti uz vcelku odflakle
Ale jinak urcite si hru zahraju znova (po vydani aspon dalsich dovu patchu a modifikaci orpavujicich nedodelanosti hry) protoze hry z takoveho prostredi a spodobnym stylem mam rad (ne FPS hry nesnasim a krome Pariah ktery vysel u jedniho cisla levelu nevlastnim zadnou )
Sry za Delsi text ale Kdyz uz je tu takovy hezky flame tak proc nepridat do ohne nejakou tu "objektividu"
EDIT: Malem bych zapomel jednu vec kterou STALKER:CS ale nemuzu odpustit je jeho fungovani na Windows Vista kdy po instalaci nesel ani spustit (musel sem rucne dohrat do systemu nektere knihovny ktere to vyzadovalo) a i pote byla hra temer nehratelna nejen ze bezela hnusne ale ty pady start hry semi povedl az na popate (padlo to vzdy jak se nacetla lokace spustilo se intro a jak skoncilo intro hra spadla ) ale v XP to bezelo skoro OK viz vyse.
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
parani,
nemate niekto savy zo Stalker CS, v 1.5.04 , kde ste v story , v oblasti red forestu
hram to na v 1.5.03 a nejako sa mi seru savy, a to tym stylom, ze sa save loadne a mozem behat asi tak 8 sekund a potom to padne do windowsu, nerobi to kazdy save, ale vacsina savov, a ked to presavujem, tak to robi takisto.
kedze programatori sa moc so savami pri patchovani nesrali k0k0ti , nefunguju mi stare savy v novej verzii.
dik za odpoved
MireC22 píše:parani,
nemate niekto savy zo Stalker CS, v 1.5.04 , kde ste v story , v oblasti red forestu
.....
ahoj....no ted sem jakoby v tom pribehnu cca nekde tam jak pises....ted mam zajit za lesnikem kuli tem ztracenym stalkerum a sem v lokaci Armadni skladiste......tak jeslti chce poslu savy namejla treba...
Zaujímavé, všade čítam, aké má hra problémy s Win Vista, ale u seba nič - Vista Home Premium x32 + S.T.A.L.K.E.R: CS 1.5.0.4.
Anyway, v hre som zatiaľ stále pri začiatku (Bažiny), takže ju ešte nedokážem objektívne zhodnotiť, akurát tak jednu vec -> rozhodne tu nieje taká parádna atmosféra, ako v SoCH
Tak dlouho sem mel trpelivost s ruznejma neduhama v Clear Sky a to nepocitam ze sem to po 13 hodinach hrani musel zacit hrat od znova kuli bugu samozrejme...ted mam jit do rudeho Lesa za lesnikem...a ta zp****a hra me tam proste nepusti...jdu tam pesky z armadnich skladist---loading.----spadne to do windows s Bug hlaskou.....jdu tam pres pruvodce----loading spadne to s hlaskou Bug bla bla......jdu pres pruvodce do rudeho lesa-most do limansku (nemam ho jeste spustenej) a hura jde to!!!! tak jdu pesky pres les jakoby takovou cestickou ke stanovisti povinnosti za takovou zdi a asi 50m pred ..SEK!!!!!!!!!!!!!!!! a spadne to do windows.........tahle hra mam pocit vysla jako BETA ne?! nebo vysla jen aby mohla srat lidi?! a jak tam koukam asi sem jedinej :-/