Připojení k internetu více PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Připojení k internetu více PC

Příspěvek od Jan Dvorak »

Popíši situaci: mám dva PC na kterých potřebuji mít internet, na obou je pouze jedna síťová karta bez možnosti zásahu do bedny pro přidání další. Dále mám jeden switch, a router od poskytovatele který konfiguruje PC přes DHCP a to tak že aby zamezili připojování více PC, poskytne pouze JEDNU adresu (druhý PC by mudel mít nutně tu samou IP). Jak řešit problém? Napadla mě jedna věc kterou bych od vás potřeboval potvrdit/domyslet. Když se mi jedno PC nastaví přes DHCP, mohu si opsat IP DNS serverů a brány (= routeru: 192.168.1.1, maska 255.255.255.0). Poté z routeru potahnu kabel do switche, a ze switche do obou PC. Na počítačích ručně nastavím IP adresy např. 192.168.1.101 a 192.168.1.102, masku 255.255.255.0, gateway na 192.168.1.1, a DNS. Bude internet chodit na obou PC?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení k internetu více PC

Příspěvek od LiveBomb »

Pokud mas Router tak ta JEDNA adresa je na nem a za routerem muzes mit PC kolik chces. Podle me mas spis od poskytovatele modem / AP a za nim mas svuj switch.
Tve reseni my nepripada moc smysluplne. ISP to resi klasicky, mas od nej pridelenou verejnou/neverejnou adresu a u te si pamatuje MAC. Ano, opsat to muzes a muzes to zmenit, ale tim si zahravas s tim, ze tu tvou vymyslenou IP muze nekdo mit.

Nejlepsi by bylo napsat PRESNE co za zarizeni na te siti mas aby se to pak dalo resit.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nene, o straně IP adresy přidělení providerem /v mám případě neveřejné/ vůbec nemluvím. Mluvím pouze o části za routerem (který mám nakonfigurovaný providerem) na straně vlastní domácí sítě
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: HeHe nato si mal mysliet ked si kupoval Router od poskytovatela...
Ty smejdy "routry"co bezne dodavaju k pripojeni stoja zaprd...
Ja osobne som ten jejich odmietol a kupil si za cca 1000Kc z vystupmi RJ na 4 PC ....imho parada... :)
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pochopte že o to mi vůbec nejde! Beztak mám wifi router na půdě u antény, ze který mi vede jeden UTP kabel do PC přes celý barák.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jan Dvorak píše:pochopte že o to mi vůbec nejde! Beztak mám wifi router na půdě u antény, ze který mi vede jeden UTP kabel do PC přes celý barák.
Prave o to jde. Podle me totiz u anteny na strese neni Router, ale AP :-) Proto jsem psal, ze by to chtelo vedet PRESNE co tam je. IMHO stejne jediny problem spociva v tom, ze je to omezene na MAC adresu.

Pokud by jste od providera mel router, tak by to byl prvni SOHO prvek, u ktereho lze vypnout NAT a ostatni routovaci funkce :-)

Pokud by to bylo obycejne AP tak je reseni vaseho problemu daleko jednodussi.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Jan Dvorak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zjistil jsem, že se jedná o AccesPoint, jakoby ve funkci bridge :-)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jan Dvorak píše:Zjistil jsem, že se jedná o AccesPoint, jakoby ve funkci bridge :-)
No dyt to rikam a on se bude porad hadat.

Takze reseni je poridit router.
Jelikoz predpokladam, ze je od providera omezeni na MAC adresu, tak bych router, ktery poridite nastavil tak, aby klonoval MAC adresu prave pripojeneho PC.

Klonovani MAC dnes umi snad kazdy router.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“