Zdravim vsetkych ludi, co sa vyznaju a vedia pomoct, urcite neprestavajte citat takze ja s kamosom sme po tyzdni na vyske zistili, ze bez NB to nepojde, skusim teda napisat co a ako by sme si predstavovali
Jaký je váš rozpočet?
15000 - 30000 +- 2000
Jakou velikost notebooku preferujete?
tenký a lehký (13“ – 14“) alebo kvoli cene skor klasiku 15.4''
Preferujete nějaké značky?
nie
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
skola, tzn. office, programovanie + web + pozeranie filmov + hranie hier
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
4 dni so sebou do skoly, doma bude minimalne, mam vykonny desktop
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
World of Warcraft, HalfLife2, sporty, Morrowind a starsie hry, najnovsie ma nezaujimaju
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
3 a viac hod v setriacom rezime so zapnutou wifi, 2 a viac hod pri pozerani filmu alebo hrani hier
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
vista/xp
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
sirokouhly
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
2. WSXGA 1680 x 1050
Chcete lesklý nebo matný displej?
nezalezi
Kvalita zpracování a design
Je pro vás design počítače důležitý?
prvorada je funkcnost a kvalita
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
core 2 duo
Jak velká má být operační paměť?
2gb, lepsie 4gb
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
dedikovanu, napr. ati 3470 alebo nvidia 9300 by starsie hry mali myslim utiahnut.. v ziadnom pripade nechcem integrovanu x3100
Jak velký má být pevný disk?
160gb+
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
dvd vypalovacku
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
mozno citacku otisku prstu.. pre zabezpecenie
Máte nějaké speciální požadavky?
iba to, co vyplyva z predchadzajuce napisaneho.. dolezite je aby nebol NB prilis krehky, zas na druhej strane nebudem s nim chodit do kamenolomu aby mal dobru vydrz.. tie dve prednasky, tj. 3 hodiny musi byt samozrejmost, a okrem toho este aby utiahol nejaku tu hru
teraz by som rad napisal notebooky, ktore som si po tyzdnovom prezerani recenzii a porovnavani vsimol:
Acer TravelMate 5730G-844G25MN - tento sa mi paci najviac, resp asi o 1000 korun drahsi s grafikou 3650.. podla recenzii ma vydrz cez 4:20, pri filme 2:20, takisto ma dobry vykon, za to ma ale nekvalitny displej.. a je to acer... O tom, ako je na tom teraz acer vela neviem, viem, ze este nie davno mali strasny servis a kvalitou tiez neboli nic moc.
Toshiba Portégé M800-107 - nad tymto uvazuje skor kamarat, jemu na tej grafike az tak nezalezi, v tej cene je aj dell vostro 1310, ktory ma hodne modelov, ma ale jednu chybicku, a sice klavesy end a home sa daju pouzit len cez fn.. co pri programovani je vraj celkom obtazujuce... Neskusal som, takze neviem.
Fujitsu Siemens Amilo Pi3540 - na tento model som absolutne nedokazal zohnat recenziu, ani fora, vidim len to, co je na papieri...
Asus F6V-3P105C - tento NB ma super design, vykonovo je tiez okej, ale vraj nic nevydrzi.. a bateria mu vytrca spoza zadnej steny, co ma pri nom dost odradza.. Jednak sa ten NB predlzuje a moze byt problem ho ulozit na ohraniceny stol, a jednak je ta bateria prilis slaba..
S dlzkou vydrze by som sa chcel este spytat, ako je to s dokupovanim baterie? Je velky problem bateriu vymenit, resp. po financnej stranke viem, ze nova vacsia bateria stoji par tisic.. nevyplati sa potom uz investovat do ineho NB?
A este posledna otazka tak na okraj.. Pri noseni NB na chrbte je velmi citit rozdiel medzi 15 a 13'' NB? Ze ci to jedno kilo spravi rozdiel... Pytam sa hlupo lebo NB som nikdy nemal ani nekupoval
Dakujem za odpovede.
2x NB za 15 000 az 30 000 SK na VŠ
Moderátor: Don
- pwnzor
- Nováček
-
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2x NB za 15 000 az 30 000 SK na VŠ
Acer TravelMate by mel byt celkem OK, ale servis nic moc.
Co dalsi ntb, treba Lenovo SL300, SL400, HP 6530b?
Co dalsi ntb, treba Lenovo SL300, SL400, HP 6530b?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- pwnzor
- Nováček
-
Ako je to teda s tym servisom u Aceru? Cez google som ziadny na Slovensku, resp. v Bratislave nenasiel. Je teda najblizsi servis v Brne? A ak hej, su nanho stale staznosti?
k tym dalsim NB:
SL300 - viem, ze thinkpady su kvalitne, ale myslim, ze za to spracovanie priplacam az prilis vela.. a podla review ma velmi zly touchpad, ktory laguje a neni presny, co je dostatocny argument, aby ma pri tak drahom NB odradil..
SL400 - v slovenskych a ceskych i-shopoch som nasiel len model s integrovanou grafikou, viem ze existuje aj s 9300gs ale nenasiel som ho
HP 6530b - tiez len integrovana grafika... inak nemozem najst ziadnu recenziu, absolutne nic... ma niekto nejake skusenosti? Dakujem za odpoved.
k tym dalsim NB:
SL300 - viem, ze thinkpady su kvalitne, ale myslim, ze za to spracovanie priplacam az prilis vela.. a podla review ma velmi zly touchpad, ktory laguje a neni presny, co je dostatocny argument, aby ma pri tak drahom NB odradil..
SL400 - v slovenskych a ceskych i-shopoch som nasiel len model s integrovanou grafikou, viem ze existuje aj s 9300gs ale nenasiel som ho
HP 6530b - tiez len integrovana grafika... inak nemozem najst ziadnu recenziu, absolutne nic... ma niekto nejake skusenosti? Dakujem za odpoved.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Najdi si testy HD3200, je to aktualne nejlepsi integrovana grafika a blizi se slabsim dedikovanym (a navic nezere tolik baterii). Pokud nevadi AMD procesor, tak je to HP dost slusny.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
o servise acer musím povedať že je veľmi dobrý. Zavoláš im či zo slovenska alebo česka na druhý deň máš doma UPS dáš im to a väčšinou do pár dní ti príde SMS-ka že je to opravené a druhý deň to je doma. ešte sa mi nestalo aby tam bol nejaký notebook dlhšie ako 10dní, a všetko bolo reklamované úspešne. Horšie je to však so spracovaním a celkovej kvality produktov Aceru. Z mojich skúseností ti poviem asi toľko že radšej by si mal oželieť grafiku a kúpiť si malý kvalitný notebook. SL300 nemôžeš ani zdaleka porovnávať s nejakým acerom. Aj keď to tiež nieje špička ale za tú cenu zase nemôžeš chcieť kovové šasi či ďalšie veci.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........