Co si s thermalteke můžu dovolit ?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Co si s thermalteke můžu dovolit ?

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Nazdárek. Už delší dobu uvažuju o vylepšení nebo spíše úplné výměně svého stávajícího vodníka. Když jsem si pořizoval svůj stávající kompl tak jsem v odvětví vodního chlazení byl úplná lama a tak jsem si koupil nejlevnější set Thermaltake 735. Dnes už jsem o něco chytřejší a chtěl bych si udělat vodníka pro grafiku a procesor. A hlavní důvod proč to sem píšu je že nevím co si se svým stávajícím čerpadlem od thermaltake můžu dovolit a kolik bloků a radiátorů to utáhne se slušným průtokem vody. Někde na xtremesystems.org jsem viděl chlápka co upgradovat taky thermaltake a nějak se s tím nemazlil hodit tam obrovskej radiátor od thermochilu a ještě blok na grafiku + původní blok na procesor + původní radiátor, expanzka a samozřejmě i původní čerpadlo. No nechtěl bych do toho moc investovat protože rodiče už nechcou o počítaču ani slyšet já bych na to peníze měl ale asi bych to nepřežit kdyby to stálo hodně. Navíc mám midletower a proto jenom grafiku a CPU. Na CPU bych to určitě viděl na novej D-TEK Fusion V2 a grafika nevím asi nějakej blok od EK na 8800 GTX + radiátor na dvě 120tky. Nejde mi o to aby jste mi pomohly vybrat komponenty jde mi jen o radu co si s tím čerpadlem můžu dovolit :wink: .
Obrázek
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Co si s thermalteke můžu dovolit ?

Příspěvek od Woyta »

Prodej to cele a postav poradnou vodu.
S tim cerpadlem si fakt nemuzes nic moc dovolit. Je slabe a rado umita.
A vetsina dilu TT obsahuje hlinik.

Kdyz se kounes do diskuze o kompletnich sestavach tak jsme tam nedavno navrhli slusnej set za si 5,5k novy z ceskych shopu. Ale dilu muzes sehnat starsi neboz usa. Cili jeste levneji.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

to TT cerpadlo neni zas az tak strasne strasny. jen musis pocitat s tim co psal kolega vyse - rado umira. a taky cim vic toho na nej napojis, tim vic bude rvat. ale u TT je opravdu problem hlinik...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Hmm asi to fakt prodám a udělám novej komplet. Díky za rady.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Voda“