Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
MeGaMeN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - vybíráme komplet

Příspěvek od MeGaMeN »

Přemýšlím nad http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000D5G a zajímá mě, jestli pujde použít ten VGA blok na tu 9600GTX+, dále k tomuto systému připojit chlazeni desky na ASUS Rampage Extreme a nakonec chladit hlavní kartu pomocí http://www.alphacool.cz/produkt/Koolanc ... block.html jak to celé dohromady propojit?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

MeGaMeN píše:Přemýšlím nad http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000D5G a zajímá mě, jestli pujde použít ten VGA blok na tu 9600GTX+, dále k tomuto systému připojit chlazeni desky na ASUS Rampage Extreme a nakonec chladit hlavní kartu pomocí http://www.alphacool.cz/produkt/Koolanc ... block.html jak to celé dohromady propojit?
reserator to NEUCHLADI !!! neuchladil by to ani reserator XT...

pokud chces to chladit pasivne vezmi radiator tento http://www.alphacool.cz/produkt/Waterco ... ml?arg1=01 sice teploty nebudou tak dobre jako s aktivnim radiatorem ale uchladi to stale lepe nez vzduch, a hlavne bude ticho.

jo a s tou deskou - ten vodni blok na ni je totalni srot co dela bordel v okruhu. bud ho odinstaluj a vezmi ten novy EK blok jako nahradu za nej, nebo kup jinou desku bez bloku a bloky kup zvlast.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak na cpu určitě fuzion V2 s quad midplate, na gpu bych nebral fullcover ale dtek GFX2 s unisink-em na druhou grafárnu se vys....
na chipset dej swiftech MCW-NBMAX, tu původní srágoru zahoď
čerpadlo laing D5 nebo ddc ultra s xspc topem (ideálně xspc expa)
radiátory- alespoň dva swiftech mcr 320QP, nebo chceš li (řádně zaplacenej) hiend tak thermochill PA120.3, samozřejmě taky dva
eventuelně můžeš vzít i tu mo-ru2, ale šel bych spíš do klasickejch radiárorů
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No jo ale D-tek GFX 2 v Čr neseženeš né? To bude muse obědnat ze zahraničí. Já osobně bych na čipsety použil enzotechy : http://www.alphacool.cz/produkt/EnzoTec ... 1=01060701
Obrázek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

H.o.m.i.e. píše:No jo ale D-tek GFX 2 v Čr neseženeš né? To bude muse obědnat ze zahraničí. Já osobně bych na čipsety použil enzotechy : http://www.alphacool.cz/produkt/EnzoTec ... 1=01060701

uz jo :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

H.o.m.i.e. píše:Já osobně bych na čipsety použil enzotechy : http://www.alphacool.cz/produkt/EnzoTec ... 1=01060701
a proč? úplná zbytečnost, ten swiftech MCW-NBMAX se dá místo toho původního bloku a celá pasivní část zůstane
Obrázek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

tjn a navic kvalita vodnich bloku od enzotechu je ponekud pochybna :twisted:

par serii teklo, ted se zase z nekterych louzpe elox....no fuj :blee:
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MaWa píše:par serii teklo, ted se zase z nekterych louzpe elox....no fuj :blee:
Tak to jsem nevědel.A navic když se dá ten swiftech dát pěkne na ten pasiv tak není pochyb, myslel jsem že se musí sundat komplet ten pasiv. Mohl bych se zeptat kde se dá koupit u nás ten Dtek GFX 2?
Obrázek
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

H.o.m.i.e.: vzhledem k angazovani mawy bych rekl, ze v alphacoolu :roll:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No tak ale díval jsem se a nebyl tam :) . Teď tam je ale mají špatnej obrázek, mají tam ten původní stejně jako jsem kdysi upozorňoval na změnu obrázku u Fusiona V2. Tím nic nenaznačuju ste super obchod. Já jsem ten typ co hledá v první žadě podle obrázku a až v druhé podle názvu ale přísahám na svoji babičku že tam bylo ještě nedávno napsaný(dneska ráno :wink: ) jenom GFX a né GFX 2 :roll: :wink:, a navíc si myslím že tam ještě mají popisek GFX 1 :wink: Ale konec OT
Naposledy upravil(a) H.o.m.i.e. dne ned 28. zář 2008, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

H.o.m.i.e. píše:No tak ale díval jsem se a nebyl tam :) . Teď tam je ale mají špatnej obrázek, mají tam ten původní stejně jako jsem kdysi upozorňoval na změnu obrázku u Fusiona V2. Tím nic nenaznačuju ste super obchod. Já jsem ten typ co hledá v první žadě podle obrázku a až v druhé podle názvu ale přísahám na svoji babičku že tam bylo ještě nedávno napsaný jenom GFX a né GFX 2 :roll: :wink:, a navíc si myslím že tam ještě mají popisek GFX 1 :wink: Ale konec OT
prisahas spravne, jeste pred hodinou to byl GFX 1. ale nazev se necahuje takze kdyz jsem to pred pul hodinou upravil na GFX 2 tak se to aktualizovalo hned, ale popisek a obrazky tam budou aktualni videt asi az zitra rano :roll: ale stop OT.

k tomu swiftechu - ani jsem nevedel ze swiftech neco na pasiv od asusu dela, myslel jsem ze to dela zatim jen EK...to je nejaka novinka ? nikde jsem nenasel jak je to stare...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no vyšel hned po rampage extreme..
já zas nevěděl že EK má podobnej blok :-D
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Gr8 Vivec píše:no vyšel hned po rampage extreme..
já zas nevěděl že EK má podobnej blok :-D
to je uplna novinka, od stredy...jeste jsem ho ani nemel v ruce :oops:
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Ahoj chtěl bych si pořidit vodu do pc jen o tom toho moc nevim :oops:
Potřeboval bych do toho nějak zasvětit pomoc vybrat ruzný současti atd..
Hodně jsem koukal že se toho dá udělat i doma mám přístup k soustruhu, frezce, magnetce, brusce a i k CNC stroji dalo by se něco ukutat ?

Napište mi co potřebujete vědět ..

Dik za strpeni :mrgreen:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Mile rádi ti všichni poradí, ovšem bylo by dobry si precist zdejsi FAQ, články na webu PCT a pak klást otazky...
B.o.B.o.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.o.B.o. »

Zdravim chtel bych si poridit vodnika do PC. Planuju chladit zatim jenom CPU ale casem i gpu a chipset (az budou novy). Chtel bych aby byl primerene tichej ale taky dost vykonnej planuju OC E8400 tak na 4Ghz. Mam moznost nakoupit u www.sidewindercomputers.com (koukal jsem ze je to o dost levnejsi nez treba na alphacool.cz) Kdyztak kdyby tu byl nekdo kdo by byl ochotny a v blizsi dobe by tam nakupoval tak bych se rad podelil o shipping (penize bych na 100% poslal dopredu) a nebo bych to obednal ja a z nekym bych se take podelil.

Dily:

Blok na CPU: Jelikoz mam ted AMD ale bude prechod na INTEL tak neco univerzalniho.
Např. jsem našel Stixion GTX z českych stranek a ceske vyroby http://www.aquacool.cz/stixion.html
Kdyztak poradte neco lepsiho nebranim se:-D

Cerpadlo: To jsem vybral Swiftech MCP655-B (http://www.sidewindercomputers.com/swmc12vdcpuw.html) myslim ze je to slusny delo:-D

Radiator: prozatim Swiftech MCR320-QP (http://www.sidewindercomputers.com/swmcqupo3xbl.html) pozdeji prikoupim druhy

Fitinky: EK High Flow Fittings G 1/4 to 1/2in (http://www.sidewindercomputers.com/ekhiflfig14t.html)

Hadice: Tygon R3603 1/2in. ID 11/16in 3 metry (http://www.sidewindercomputers.com/ty1idx11odx3.html)

Zavodnovat budu pomoci filling portu.
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled

PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Stixion GTX se už nevyrábí :-D Brzy snad bude hotovy novy a vykonejsi chladic..Cerpadlo bych si radeji priplatil a vzal u alphacoolu. Z USA brat jen veci co se nemuzou rozbit..Podle me je 12.7 mm hadice uz zbytecna..navic kdyz mas fitinky s dirou 10mm..
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

hlavne tygony jsou mekke jak blato. s nima se bez pruzinek poradne neda nic udelat. a kdyz pruzinky, tak to uz muzes koupit rovnou silikonove hadice. bude te to stat tretinu.

cerpadlo dobry, ale jak uz bylo receno, co se muze rozbit, radeji z cr.

bloky jsou jedno jake, dnes se delaji vsechny dobre a pekne. at je to XWB od TR, Supreme od EK, Fuzion V2 od d-tek, apogee od swiftechu. zalezi na tobe, kolik mas penez a co se ti libi. vykonove jsou v podstate stejne...
Naposledy upravil(a) myom dne pon 13. říj 2008, 21:16, celkem upraveno 1 x.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
B.o.B.o.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od B.o.B.o. »

to Gorelord: Jj ja bych byl taky radsi kdyby jsem mel cerpadlo z cr ale 1500 rozdil je fakt dost! Je to risk. Jestli je ta poruchovost cerpadel velka (myslim ze moc ne) tak bych dyztak koupil "jen" DDC z cr.
Kdy budes mit hotovej novej blok nevis tak nak priblizne? A jakej jinej je na slusny urovni za dobrou cenu?
U tech fitinek je 10mm ale velikost diry. Vnejsi rozmer je 14mm.
to myom: jsem rad ze si mi potvrdil blok. libil se mi Supreme od EK. myslis ze bude stacit DDC do budoucna? (chci jeste jeden rad a fullcover od EK) pruzinky teda koupim. chci mit tygon
PC1: CPU: AMD Athlon 64x2 5200+ 90nm @ 3100Mhz (a stoupá), MB: Gigabyte M55S-S3, RAM: 4096mb Transcend 667mhz, GPU: ATi 4850 + Alphacool Nexxxos GPS-07T, PSU: Seasonic 500W,
CPU, GPU, HDD is watercooled

PC2: CPU: Core2duo e7300 (OC: 3600MHz Real: 1,24V) + Thermalright Ultra-120 eXtreme, MB: Asus P5Q Pro, A-data 4096mb Extreme edition, GPU: Powercolor 4870 + Accelero S1+ Noctua NF-S12-1200, PSU: Enermax MODU 525+

PC3: CPU AMD Athlon 64 3800+ (Freeze 64pro), MB: ?něco od asusu?, RAM: NONAME 1024mb, GPU: 6600gt (plně pasivní chlazení), PSU: Eurocase 350W
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ty fitinky jsou pro 12mm hadici. ja ji tam pouzivam, ale nemuzu rict, ze na nich drzi perfektne, proto pouzivam ocelove spony. kdyz pouzijes 10mm hadici, takt a na tom drzi poradne, tak si to staci pojistit stahovaci paskou. ale osobne se mi vice libi ty hadice 12/16 nez 10/14.

DDC urcite staci, ale porid si k tomu XSPC top. vykonove to je stejne jako D5.

jj Supreme je pekny, sam ho mam a je opravdu krasny, to ti rekne kazdy kdo ho videl realne.
Odpovědět

Zpět na „Voda“