Dobrý den,
mám dvoujádrový procesor, Visty a 2Gb RAM, ovšem půlka z toho je permanentně obsazena. Zkoušel jsem změnit vzhled, vypínat všechny programy na pozadí, ale moc to nepomáhá. Ani AVG ani Norton nic nehlásí, takže to asi nebude vir. Ve správci v záložce výkon to ukazuje většinou kolem 1Gb, ale v procesech, když všechno tak nějak zhruba posčítám, tak mi to vychází na nějakých 250 Mb. Prosím poraďte co s tím, předem děkuju za odpověď.
Vista žere 1Gb RAM
- Ufimcef
- Nováček

-
- Scatman
- Začátečník

-
Re: Vista žere 1Gb RAM
Ano, je to v pořádku - Vista má prostě jinou správu paměti a tak se snaží co nejméně swapovat na disk a pokud možno co nejvíce využívat paměti a to včetně toho, že si alokuje část paměti pro předpokládané sspouštěné programy... Mám v PC 4GB a 64-bit Vista si klidně vemou po spuštění i přes 3GB. Nejspíše proto, že počítají se spuštěním serveru a stanice ve VMware...
Asus P5E (Intel x38); C2D 8400 - 3.0GHz@3.6GHz - 1.25V bios; SCYTHE Andy Samurai Master (400RPM idle, 800RPM burn), A-Data EE 800+@1066 (2.1V, 5-5-5-18); Sapphire HD3870; Samsung 320GB (AHCI mode), DVD SH-S203B (Sata); CoolerMater Elite-331; Fortron 450W
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Té funkci se říká Superfetch.
Že je vš v pořádku, zjistíš tak, že otevřeš něco, co zabírá třeba 2GB RAM a pak to zavřeš. Windowsy uvolní nasuperfetchované místo a uvidíš cca přesně, kolik zabírají skutečně spuštěné programy.
Že je vš v pořádku, zjistíš tak, že otevřeš něco, co zabírá třeba 2GB RAM a pak to zavřeš. Windowsy uvolní nasuperfetchované místo a uvidíš cca přesně, kolik zabírají skutečně spuštěné programy.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
je to spravne a rozhodne nedoporucuji vypinat Superfetch na nic jineho nez na testy..
ja mam 8Gb ram a vse plno.. a diky tomu okamzite starty aplikaci..
ja mam 8Gb ram a vse plno.. a diky tomu okamzite starty aplikaci..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem ten superfatch musel vypnout, protože mi neustále hrabal disk. Někde jsem docílil o dost vyššího výkonu, někde mi zase aplikace nabihaji místo 4s prostě 6s