Neznámé fonty na webu - WEFT atd
- bmwm3
- Nováček

-
Neznámé fonty na webu - WEFT atd
Ahoj, mám problém s webem.
Dělal jsem velice jednoduchý web, téměř samý text a chtěl jsem, aby to vypadalo neobvykle, tak jsem si stáhnul nějáký český font a tento jsem použil.
Problém je, že se stránka zobrazuje pouze mně s tímto fontem, nebo na PC, kde je tento font. No a já bych chtěl, aby se to zobrazovalo každému, kdo na tyto stránky vstoupí.
Chvíli jsem googlil a narazil jsem na program WEFT, bohužel tento označí můj font jako chybný a tudiž z něj neudělá eop file.
Ptám se odborníků, je nějáká jiná cesta, jak tento font zobrazovat i na stanicích, kde není nainstalovaný?
Díky
Michal
Dělal jsem velice jednoduchý web, téměř samý text a chtěl jsem, aby to vypadalo neobvykle, tak jsem si stáhnul nějáký český font a tento jsem použil.
Problém je, že se stránka zobrazuje pouze mně s tímto fontem, nebo na PC, kde je tento font. No a já bych chtěl, aby se to zobrazovalo každému, kdo na tyto stránky vstoupí.
Chvíli jsem googlil a narazil jsem na program WEFT, bohužel tento označí můj font jako chybný a tudiž z něj neudělá eop file.
Ptám se odborníků, je nějáká jiná cesta, jak tento font zobrazovat i na stanicích, kde není nainstalovaný?
Díky
Michal
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Neznámé fonty na webu - WEFT atd
aby to ve všech prohlížečích vypadalo stejně, tak ne
font musí být v systému nainstalovaný
- bmwm3
- Nováček

-
Ale dočetl jsem se, že když se z toho stane dynamický font, tak pak se to bude zobrazovat i na jiných PC s tímto fontem.bubanek píše:aby to ve všech prohlížečích vypadalo stejně, tak ne
- bubanek
- Středně pokročilý

ano, ale to ti pojede jenom v IE a navíc jenom když budeš mít štěstí a povede se ti to převést (a ty sám píšeš že ti to nejde)
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Někdy jsem tento problém řešil taky, pokud nepoužiješ základní font, který je nainstalován def. na PC, tak se to na jiném zobrazí blbě, ano.
Ovšem tento tvůj originální font, můžeš nahrát na server a přiřadit ho k HTML pomocí CSS (ale nejsem si jistý, ovšem jde to. Je možné, že mně za ta léte už hrabe...
).
Ovšem tento tvůj originální font, můžeš nahrát na server a přiřadit ho k HTML pomocí CSS (ale nejsem si jistý, ovšem jde to. Je možné, že mně za ta léte už hrabe...
...
- bubanek
- Středně pokročilý

přes CSS se přiřazuje právě ten dynamický fontPavel.P. píše:...
(a ještě se dá změnit kurzor, kdyby to někoho zajímalo)
- zombux
- Odborník PCT

co k tomu říct - používej jen standardní systémové fonty, jinak si koleduješ o průser.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- martin.ol
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bude to označené jako prasárna a taky to je, ale co třeba PHP, GD fce a poskládat ten text z jednotlivých obrázků (písmenek) jenž budou mít jak alt písmenko => půjde ten text kopírovat...

Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
- bubanek
- Středně pokročilý

mno, tak to je ještě větší prasárnamartin.ol píše:Bude to označené jako prasárna a taky to je, ale co třeba PHP, GD fce a poskládat ten text z jednotlivých obrázků (písmenek) jenž budou mít jak alt písmenko => půjde ten text kopírovat...![]()
![]()
- martin.ol
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já vím
ale funguje spolehlivěji jak ta jeho
BTW ale rači bych to skládal po slovech, kvůli mezerám
BTW ale rači bych to skládal po slovech, kvůli mezerám
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
- bubanek
- Středně pokročilý

kdyby někdy někoho zajímalo jak na to, tak jsem našel toto
http://interval.cz/clanky/dynamicke-nahrazovani-textu/
http://interval.cz/clanky/dynamicke-nahrazovani-textu/
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: