Unmountable volume a kompetni kolaps pocitace

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Unmountable volume a kompetni kolaps pocitace

Příspěvek od maXXmilian »

Ahoj.

Mam klasicky problem na svem starem ATA disku. Unmountable volume. Klasicky boot pocitace (vcetne nalezeni disku i ostatnich ata zarizeni), windows zobrazi to svoje logo a po vterine BSOD.
To same se strojovou presnosti bez ohledu na vybranou variantu winu (nouzak atd.).
Precetl jsem si ostatni vlakna, muj problem ale bohuzel zasel trosku dal.

Nyni pocitac nenajede ani do biosu, uz nekolikrat jsme meli podobny problem a resili jsme to vymenou zdroje, nikdy vsak nebyly problemy s diskem predtim.
Myslite ze je disk v haji nebo je to spis vina desky (ktera podle vyjadreni ma problem s jednou napajeci vetvi, nebo neco obdobneho, nevim uz presne... byla na reklamaci). Zdroj se menil nedavno a predevsim disk se normalne toci. Ted uz se ale ani nedostanu na zacatek aby ho bios detekoval. Diky za vase rady...

Jen pro uplonost:
Deska MSI-K7 nforce2
Zkousel jsem i prohazovat pameti, komplet jsem komp rozebral po tom co prestal reagovat, ale uz s nim nedokazu pohnout :(

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“