Video formáty
- indus3
- Nováček
-
Video formáty
Jelikož je spousta convertorů, mám dotaz: Můžete mi někdo jednoduše seřadit, který z těchto souborů je, co se týče kvality, nejlepší a v jakém pořadí jsou pak ty další. Je to takto?
1. DVD ( MPEG-2 )
2. AVI ( DivX, Xvid )
3. Mpeg
4. mov
5. wmv
6. mp4
7. 3GP
Moc děkuji
1. DVD ( MPEG-2 )
2. AVI ( DivX, Xvid )
3. Mpeg
4. mov
5. wmv
6. mp4
7. 3GP
Moc děkuji
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Video formáty
Záleží na datovem toku a rozlišení, kvalite zdrojoveho videa a dalšich faktorech. Kvalita versus velikost DivX, Xvid, co je bežné, ale vetšinou se použiva kvuli kompatibilite Mpeg2 VBR teda DVD... MP4 je kontejner stejne jako avi.
- indus3
- Nováček
-
Mno, když já mám ale converter, a ten my nabízí sám tyto formáty Tak jsem to schválně vyzkoušel převézt ( z formátu MOV ) a výsledek, podle velikosti od největšího souboru po nejmenší, my vyšel tento:
1. MOV
2. DVD
3. WMV
4. MPEG 2
5. AVI (DivX, Xvid)
6. MPEG 1
7. MP4 (iPod)
8. SVCD
9. VCD
10. MP4 (mobile)
11. 3GP
Tak teď jsem z toho jelen - jak to, že ten MOV je větší než DVD? A třeba WMV a MPEG2 lepší než Avíčko ????
1. MOV
2. DVD
3. WMV
4. MPEG 2
5. AVI (DivX, Xvid)
6. MPEG 1
7. MP4 (iPod)
8. SVCD
9. VCD
10. MP4 (mobile)
11. 3GP
Tak teď jsem z toho jelen - jak to, že ten MOV je větší než DVD? A třeba WMV a MPEG2 lepší než Avíčko ????
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ALe ty mícháš jablka a hrušky Záleží jak si ten kodek nastavil zálezim na bitrate ( datový tok ) a rozlišením.
Avíčko hlavne neni nic, to je jen kontejner, avi muže byt divx, xvid..... jak to nastaviš takvé to bude
Avíčko hlavne neni nic, to je jen kontejner, avi muže byt divx, xvid..... jak to nastaviš takvé to bude
- indus3
- Nováček
-
Chápu, ale můj converter (Magic Video Converter ) a druhý (Easy MOV Converter) my nabízí tyto formáty, a je defaultně nastavený na nejvyšší kvalitu u všech zmíněných vystupních formátů. Tzn. u AVI (2500kbps, kodek DivX), u MPEG1(*.mpg) 1152kbps, kodek MPEG1, u MPEG2(*.mpg) je to 5000kbps a MPEG2, u DVD MPEG2(*.vob) 5000kbps s kodekem EMPEG2, u WMV je to 2000kbps s kodekem wmv8, a u MOV je tam jen nějaké H.264 a to samé je i u MP4 (H.264 + 24fps,320x240, MPEG4). 3GP už rozepisovat nebudu, jelikož se domňívám, že je ze všech formátů asi nejhorší, když je to do malinkých mobilů
Takže, jak to jde po sobě, který z těchto formátů je kvalitou nejlepší ??? Díky
Takže, jak to jde po sobě, který z těchto formátů je kvalitou nejlepší ??? Díky
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Možná by jsi měl začít uvažovat o lepsim converteru, tohle je fakt o ničem. Takle se to posoudit nedá asi Mpeeg2 5000kbps v tomto pripade pokud to je VBR, ale i tak to je málo
- indus3
- Nováček
-
O.K. rád si nechám poradit - jaký je teda nejlepší konverter, prosím. Já už si ho pak najdu - díky
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží z čeho do čeho Jakýkoliv kde se dá kodek nastavit libovolne, Pinnacle, Vegas, Premiera...indus3 píše:O.K. rád si nechám poradit - jaký je teda nejlepší konverter, prosím. Já už si ho pak najdu - díky
- indus3
- Nováček
-
Myslíš tento ? Pinnacle Mobile Media Converter ???Našel jsem dobře hodnocený ještě tento: Xilisoft Video Converter, ale radši se chci nejdříve na něj zeptat - je ten Xilisoft dobrej ??? Moc díky za odpověď
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne myslim Pinnacle Studio, Vegas, Premieru... ne jen convertery.
- indus3
- Nováček
-
Díky, tak tahám to Pinnacle Studio Ultimate 12. To má v sobě i nějaký konvertor? Např. převod z DVD do HD AVI už s použitím kodeku H.264 ???
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Každopádne si lidi hodne stěžují na vyšší verze.. Já naposledy delal s 9tkou, a spokojenost. A no pochopitelne to má konvertor, jaky kodeky tam mas ty tam mužes použivat pak
- martin.ol
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bych si dovolil nesouhlasit. V dobách nedávno minulých a snad i v současnosti se příponou .avi označovali video soubory bez komprese... => .avi jako samo o sobě by pak bylo nejkvalitnější...Dzin píše:Avíčko hlavne neni nic, to je jen kontejner, avi muže byt divx, xvid...
Nicméně za nejkvalitnější bych považoval DVD, neboli Mpeg2 s bitrate ~ 5 - 10Mbps, páč nic kvalitnějšího než je disk, z kterého ripuješ stejně nemůžeš vytvořit...
//edit Dzin: viz. co napsal no X, avi je a bude jen kontejner, za ktery schováš cokoliv.
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
- no-X
- Středně pokročilý
martin.ol: Proč nesouhlasit? To co napsal Dzin není nijak v rozporu ze ztrátovostí nebo bezztrátovosí komprese. AVI znamená pouze to, že jde o soubor, v němž je prokládaně uložen obraz se zvukem. Nic víc, nic míň. Neříká to nic o tom, jaká komprese či kodek jsou použité - nesouvisí to. Příponu AVI klidně může mít i soubor, jehož videostopa je komprimovaná kodekem MPEG2, pokud je splňuje zmíněné propriety. Z tohoto důvodu prostě není možné říct, že "AVI je kvalitnější než WMV" nebo "AVI je horší než h.264". Je to stejně absurdní jako bych tvrdil, že "Hyundai je lepší než auto" nebo "svíčková je horší než jídlo"
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Martin.O: avi neznamena že bez komprese, i samotné DVavi je už komprimováno přestože má na 1h videa 13GB
a to tuším 1:3 nejsem si ted jist a nemam čas to hledat.
Jinak sice kvalitnějšího než je zdrojovy soubor nemužeš vytvořit je a neni pravda, za použití vhodných filtru a nástrojů, mužeš vyčistit, šum, zostřit barvy apod.
a to tuším 1:3 nejsem si ted jist a nemam čas to hledat.
Jinak sice kvalitnějšího než je zdrojovy soubor nemužeš vytvořit je a neni pravda, za použití vhodných filtru a nástrojů, mužeš vyčistit, šum, zostřit barvy apod.
- martin.ol
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak pardon, že jsem zas otevřel hubu než jsem se koukl na wiki Nicméně mi to prostě vyznělo tak že avi je buď DivX nebo Xvid a nic víc a tak jsem chtěl nesouhlasit páč si pamatuji avička označované jako "bez komprese", které na 10 min vyžraly cca 5GB
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home