Více monitoru na...

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
furian
Začátečník
Začátečník

Více monitoru na...

Příspěvek od furian »

Hoj. Mám dotaz. Kamarádka viděla můj kompl, 4 zapojené monitory (přes atiny v crossfire) a začala mě "otravovat", že to prostě musí mít taky, aspoň 3. Tak jsem se tedy koukl, jak má řešenou desku. Má pouze jeden pci-e slot ve kterém má ati hd3650 => 2 výstupy na monitor. A tak se tedy ptám, zda někdo nevíte jak to pořešit, zkoušel jsem to tak, že jsem v biosu aktivoval onboard intel grafickej čip, ale pokud mám zapnutej ten, tak se jí ve winech nezobrazuje atina a naopak. Přemýšlel jsem o nějaké externí usb kartě typu DeLock, ale tyhle externí řešení v 90 procentech nezvládají ani aero od vist natož přehrávat video nebo flash. Za jakoukoliv radu díky. Je to ženská, takže uí bejt dost otravná, když si něco zamane, ale zase na druhou stranu je to dobrá kamarádka, tak bych jí tu radost rád udělal. Zatím.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Více monitoru na...

Příspěvek od arxeiss »

Chápu tě, ale myslím že 3 jsou zbytečné, mám jeden a chtěl bych 2. Jinak nevím jak to je s tou grafikou na desce, myslím že deska musí podporovat ty 2 grafiky, jeden přes MB a jeden přes GPU. A to fakt nevím jestli by jsi to nějak vyřeši. Nebo ji kup rozdvojku a bude mít na 2 monitorech 1 stejnou obrazovku :D
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

matrox triple head napriklad

mozno by to slo pridanim PCI grafiky => budes mat dalsi vystup, ale nvm co by na to povedali ovladace
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Multimonitorová řešení jsou mým koníčkem, takže ti povím dost možných řešení:

1. řešení - monitor s USB vstupem a vlastním grafickým kodekem
výhody - levné a jednoduché
nevýhody - výkon tak akorát pro obyčejné video a kancelářské programy

2. řešení - USB krabička s výstupem na monitor
výhody - ne
nevýhody - cena, výkon

3. řešení - PCI gafická karta
výhody - ne
nevýhody - myslím, že PCI grafárny už se jen tka nevyrábí, takže použitím staré budeš mít extrémně špatný výkon

4. řešení - grafická karta s více než 2 výstupy pro obraz (3870 X2 ASUS TOP).
výhody - jedna karta, velmi dobrý výkon
nevýhody - dost vysoká cena

5. řešení - Matrox Dual-head
výhody - výkon jako u grafické karty
nevýhody - cena, není možnost dvou rozdílných ploch, ale jen Spanu nebo Clonu (snad se nepletu)

6. řešení - Základní deska se dvěma PCIe sloty
výhody - čisté řešení, možnost škálování výkonu, za starou desku můžeš získat část peněz na financování výměny (takže to až tak drahé nebude)
nevýhody - cena (ale vzhledem k výkonu a možnostem snesitelná)

Doporučuji
pouze kancl: Varianta 1
i hry: Varianta 6 (případně varianta 4)

arxeiss píše:Chápu tě, ale myslím že 3 jsou zbytečné, mám jeden a chtěl bych 2. Jinak nevím jak to je s tou grafikou na desce, myslím že deska musí podporovat ty 2 grafiky, jeden přes MB a jeden přes GPU. A to fakt nevím jestli by jsi to nějak vyřeši. Nebo ji kup rozdvojku a bude mít na 2 monitorech 1 stejnou obrazovku :D
1) Že to ty nevyužiješ, neznamená, že to je zbytečné. Mám 3 monitory a do tří měsíců budu kupovat další dva 24" LCD (ten horší 17" CRT půjdu) a budu mít 4. Když na počítači někdo fakt vážně pracuje, tak extrémní řešení využije.
2) Tvůj příspěvek byl úplně na nic.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“