Test vodnich prisad - podruhe

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Test vodnich prisad - podruhe

Příspěvek od myom »

tak uz je to tady a pripravy probihaji v plnem proudu. :) metodiku testovani, atp. nebudu rozvadet. vysledky uvidite na pct - to jen abych predesel otazkam. :razz:

proc tu ale zakladam nove tema? :? chtel bych v uvodnim clanku udelat takovou "uzivatelskou" vsuvku, kde by byly publikovane Vase zkusenosti s ruznymi prisadami primo v okruhu. prosim Vas, vazeni kolegove vodnikari, udelejte si chvilku casu, prosim, a sepiste vase zkusenosti s aditivy, ktere jste pouzivali ve vodnim okruhu.

popiste jeho vyhodu, nevyhodu, cim vas prekvapilo, zklamalo, cistota vody behem uzivani, zmena vlastnosti hadic, jestli bylo v okruhu pouzito vice kovu a jestli probihala koroze ve velkem, atd., atd, atd. :)

vsechny zajimave prispevky nasledne budu publikovat v uvodnim predstavovacim clanku k tomuto dlouhodobemu testu - samozrejme pod vasim nickem.

vsem, kteri zde sepisi par vet, ktere prispeji k vetsi objektivite a kvalite clanku, dekuji :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ac fluid, ze začátku rozpačitý dojmy, pěnil jak jar a srmdí po oříškách, ale po roce v okruhu je měď jako nová, hadicim to taky nic neudělalo, jen poměr ředění je výrobcem trochu nadsazenej, podle nich by ta flaštička měla stačit na 3l, já z toho udělal 6l protože to pěnilo a s timhle poměrem jsem problém neměl, fukčnost dobrá :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Eloxovany hlinik na blokach KPcool (modry elox), hadice slilikon.

Jen voda: Po mesici na stenach hadic usazeny byli prasek. Hadice tak byly nepruhledne.

Inhicor T: Po 6 mesicich stejne nanosy na hadicich. V blocich slezl elox ze sten. Na stenach vsech dilu modre usazeniny. Plasty, keramika, vse. Usazeniny sezrala az Coca Cola. Zrejme to byl rozpusteny elox. Bile chuchvalce zacinajici koroze ve vsech dilech.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a co vy ostatni? jestli nekdo mate cistou destilku, tak sem pisnete, jestli rasy nevznikaji, atd..
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

myom píše:a co vy ostatni? jestli nekdo mate cistou destilku, tak sem pisnete, jestli rasy nevznikaji, atd..
mám čistou destilku už 6 let co mám "vodu" a nikdy jsem žádny řasy ve vode ani na hadicich ani nikde jinde neměl ;-)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

pripojuji se k tomu co psal Highlander
pouze cista destilka a voda krasna i po 1/2 pouzivani
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja mam jen vodovod a taky bez problemu....pres 2 roky :twisted:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

srna píše:ja mam jen vodovod a taky bez problemu....pres 2 roky :twisted:
a jak to delas s vodnim kamenem?
nebo me chces rict, ze zadnej nemas?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

kamen zadnej nepozoruju :)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

srna píše:kamen zadnej nepozoruju :)
to mas sakra stesti, mate tam asi moc dobrou vodu
z nasi vodovodni vody bych musel ty bloky rozbijet dynamitem
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jo, ja nepozoruju vodovodni kamen ani na rychlovarce/vodovodnich bateriich

kazdopadne zadny řasy :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

miskoboss píše:
srna píše:kamen zadnej nepozoruju :)
to mas sakra stesti, mate tam asi moc dobrou vodu
z nasi vodovodni vody bych musel ty bloky rozbijet dynamitem
jj tak tak ;-) hlavne v Brnenské vodě rostou dobře řasy ;-)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Test vodnich prisad - podruhe

Příspěvek od myom »

up up up, posledni moznost se zviditelnit. :lol:
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

No já mám tu zelenou břečku od thermaltake už 2 roky neměněnou a zatím v pohodě. V bloku mám nějaký usazeniny ale není to tak hrozný. Jo a nalíval jsem ji tam když už byla rok a půl prošlá :) . A mám ji trošku zředěnou destilkou.
Obrázek
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Používám samotnou Faser One F1 bez žádného ředění, po půl roce používání nepozoruji žádne usazeniny atd., navíc mě mile překvapil a to tím, že po předěláváním okruhu a čištěním bloků jsem je ani nemusel čistit, vnitřky byly jako nové ... ;-)
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Iguaner
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguaner »

Již dva roky používám čistou destilku a mám samodomo měděné bloky. Nedávno jsem je rozpájel a vyfotil, tak mohu kdyžtak poskytnout fotky. Uvnitř byly ale celkem čisté.
Lord of green.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Používal som rok čistú destilku a nič som nepozoroval, žiadne riasy nič. Len mi totálne zoxidoval top na Apogge GTX. ale to bude tým slabým eloxom čo tam je.

teraz už viac než rok používam HYDRX by Swiftech a nepení, nepozorujem žiadny kameň žiadne riasy nič, Top na apogee vymenený za CU takže neviem čo by to spravilo s tým pôvodným, možno by to neoxidovalo tak rýchlo. Inak tú fľašku čo je na 0,5l riedim s 3L destilky.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
SlaveZer0
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlaveZer0 »

Ja ted druhym tydnem pouzivmam destilku spolu s prisadou od Nanoxie, zatim se to zda vpohode zadne usazovani se nekona, ale jaka je opravdu se holt pozna az tak za 2-3 mseice jestli sni nekdo mate nake zkusenoti urco s epodelte abych zachvili nezsitil ze mi to udela v chlazeni paseku :D
MB: Asus Rampage II Extreme, CPU: Core i7 920@4,2Ghz D0 (Thermalright 120 Extreme Black Edition), OCZ 1866Mhz 8-8-8-24, BFG Geforce GTX 285 1GB OC (Accelero Extreme GTX280), Asus Xonar DX PCIe, CM HAF 922, Corsair 850W, SSD A-data 32GB, WD Caviar Black 1TB, 3DMark Vantage 16973 Marks.
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

jedu půl roku na destilku a žádný řasy atd.. jediný co tak v supremu se chytily nečistoty z jednoho staršího radu, jinak úplně čistý.
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Od cervna jedu na cistou destilku a voda uplne jak vcera naleta, jinak jak jsem jeste mel viscool tak jsem pouzival nemrznuci smes na bázi etylénglykolu, sice jsem na viscoolech jel jen 7 mesicu, ale i tak dochazelo ke korozi.
Odpovědět

Zpět na „Voda“