Reštart pri niektorých hrách.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
emmerich79
Nováček
Nováček

Reštart pri niektorých hrách.

Příspěvek od emmerich79 »

Zdravím vás. Mám takýto problém. Pri hraní niektorých hier mi počítač z ničoho nič sám od seba reštartuje.Neviem čím to môže byť. Teplota procesora je v pohode, cca 55stC. Moja zostava AMD Sempron 2800+ (pretaktovaný na 2,4 Ghz), základná doska ASUS A7V880, ram 1536mb ( 2x512mb 400mhz, 1x512mb 333mhz), grafika Sapphire radeon x 1650pro 512mb DDR2.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Reštart pri niektorých hrách.

Příspěvek od X-COM »

Zdroj?
Je to nová situace, nebo to v těch hrách dělá odjakživa?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
emmerich79
Nováček
Nováček

Zdroj 400w. Práveže tento problém sa mi vyskytol len teraz. Dokonca aj pri 3D marku mi resetne počítač a dovtedy mi to nerobilo. A to som nerobil žiadne výmeny príslušenstva. Ale v jednej veci môže byť problém: V biose som si pretaktoval semprona o 20% z cca 1900mhz na 2387mhz pri napátí 1,75v. Nemôže to súvisieť aj s tým? Lebo Bios mi nepodporuje individuálne nastavenie frekvencie PCI zberníc. Čiže keď sa zvýši frekvencia FSB pri pretaktovaní, tak sa následne zvýši aj frekvencia PCI a AGP a kdesi som čítal, že grafické karty to nemajú príliš "v láske". Môže to s tým súvisieť? Ak áno, tak ako by som mal pretaktovať procák, aby to nemalo vplyv na chod ostatného príslušenstva?
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

emmerich79 píše:... Ale v jednej veci môže byť problém: V biose som si pretaktoval semprona o 20% z cca 1900mhz na 2387mhz pri napátí 1,75v. Nemôže to súvisieť aj s tým? Lebo Bios mi nepodporuje individuálne nastavenie frekvencie PCI zberníc. Čiže keď sa zvýši frekvencia FSB pri pretaktovaní, tak sa následne zvýši aj frekvencia PCI a AGP a kdesi som čítal, že grafické karty to nemajú príliš "v láske". Môže to s tým súvisieť?
Stopro, skoro bych dal ruku do ohně za to, že je příčina právě tady, úplně stejným způsobem (přetaktováním FSB procesoru ze 100 MHz na 133 MHz(200/266MHz efektivně) jsem kamarádovi na nové základní desce odpálil síťovku + integrovanou grafiku (než si stačil všimnout všiml, že správná hodnota sběrnice CPU se v ní musí také naswitchovat)....
emmerich79 píše:Ak áno, tak ako by som mal pretaktovať procák, aby to nemalo vplyv na chod ostatného príslušenstva?
mělo by to být přímo v biosu (Frequency/ Voltage/ DRAM/ AGP Settings projeď všechny nabídky, zkrátka tam v nastavení, kde jsi to CPU taktoval, by krom rychlosti ramky měla být položky Adjust AGP/PCI Clock (66/33 Mhz, ) tam se změní tato frequence (v závislosti na rychlosti FSB procesoru) z hodnoty Auto (hodnoty se plynule mění se zvyšující se rychlostí FSB) na pevně danou hodnotu (např. ze 66 na 67 - tak to mám u desky já - můžu ale měnit samozřejmě nezávisle i rychlost pamětí), ale u toho jde o něco trochu jiného (zde jde o tvrdé podtaktování ramek, které se se zvyšující se rychlostí FSB (taktováním) dostávají na svou původní hodnotu.. takže opravdu hledej ten zámek AGP/ PCI lock s těmi dvěma čísly, měl jsem kdysi dávno také nějakého Athlona XP, kde to bylo pojmenované a funkční, ale jestli se to jmenovalo stejně jako u té desky co mám či odlišně, to už nevydumám..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
emmerich79
Nováček
Nováček

Skúsim pohľadať v BIOSE AGP/PCI lock, ale niektoré dosky a bios ho nepodporujú a mám obavy, že ani moja nie. :sad:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“