DVD rom - mechanicka porucha alebo zle nastavenie?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- cocoon
- Nováček

-
DVD rom - mechanicka porucha alebo zle nastavenie?
Asi pred 2 mesiacmi mi po vlozeni DVD do mechaniky a jeho naslednom spusteny DVD
zacalo sekat, nieco ako ked preskakuje platna, a to sa tyka zvuku aj obrazu.
Pri napalenych DVD to nerobi, ani pri CD. Mam ntb Fujitsu Siemens AmiloPro s povodnym prislusenstvom. Skusala som na doporucenie znameho preinstalovat kodeky, potom aj kupit
cistiace DVD a nic nepomohlo. Dakujem za akekolvek typy.
petra
zacalo sekat, nieco ako ked preskakuje platna, a to sa tyka zvuku aj obrazu.
Pri napalenych DVD to nerobi, ani pri CD. Mam ntb Fujitsu Siemens AmiloPro s povodnym prislusenstvom. Skusala som na doporucenie znameho preinstalovat kodeky, potom aj kupit
cistiace DVD a nic nepomohlo. Dakujem za akekolvek typy.
petra
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: DVD rom - mechanicka porucha alebo zle nastavenie?
Jestli to dělá pouze jedno konkrétní DVD, tak je asi poškozené. Zkusil bych ho přepálit na jiný disk...
Bathory
- cocoon
- Nováček

-
robia to bohuzial vsetky originalne DVD. ci je to DVD za 500 alebo 50 korun....
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě zkontroluj viz. FAQ o DMA, jestli nejede mechanika v PIO. Dělají to pouze filmová DVD? Zkusilas něco vypálit, jak se to chová, jakou rychlostí to jede?
Bathory
- cocoon
- Nováček

-
do FAQ som sa jukla, skusala som to zmenit ale:
1. Sekundarny kanal IDE tam ani nemam (windows XP)
2. ked sa pokusim zmenit v Zariadeni 0 rezim prenosu,
DMA tam ide nakliknut ale aj po restarte sa v okienku Aktualny
rezim prenosu ukazuje Rezim PIO.
DVDcka to robia vsetky originalne, mala som zatial v mechanike iba filmove, takze viem len o tych.
DVD napalene idu bez problemov, s filmami aj hudbou.
Pri napalovani ide vsetko, trva to tych 30 minut (4giga), ide to relativne normalne.
Co sa akurat deje je to, ze vsetku hudbu, video, o youtube nehovoriac, pocas vypalovania seka.
Aj pocitac ide spomalene.
1. Sekundarny kanal IDE tam ani nemam (windows XP)
2. ked sa pokusim zmenit v Zariadeni 0 rezim prenosu,
DMA tam ide nakliknut ale aj po restarte sa v okienku Aktualny
rezim prenosu ukazuje Rezim PIO.
DVDcka to robia vsetky originalne, mala som zatial v mechanike iba filmove, takze viem len o tych.
DVD napalene idu bez problemov, s filmami aj hudbou.
Pri napalovani ide vsetko, trva to tych 30 minut (4giga), ide to relativne normalne.
Co sa akurat deje je to, ze vsetku hudbu, video, o youtube nehovoriac, pocas vypalovania seka.
Aj pocitac ide spomalene.
- 6480jojo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No asi ked nemas buhvi jaky PC a napalujes tak sa necuduj ze ti seka PC ked napalujes.... napalovanie dost zatazi PC .. a ked pozrem ze 4 giga ti napaluje 30 min .. tak sa fakt necuduj ze ti pritom seka .. ked napalujes tak nic nerob .. PC nestiha
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..

4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli to máš v PIO modu, tak to musíš přehodit na DMA, pokud máš SATA mechaniku, tak ani ta nesmí jet v PIO...
Bathory
- 6480jojo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lepsie je ze ma slabu zostavu a mysli si ze ked napaluje tak moze robit co chce a je to chyba v mechanike, ak pocas napalovania seka !!! a pritom to neni chyba v mechanike ale v slabej zostaveBathory píše:Jestli to máš v PIO modu, tak to musíš přehodit na DMA, pokud máš SATA mechaniku, tak ani ta nesmí jet v PIO...
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Nemá PC, ale notebook. Jinak, na vypalování nepotřebuješ žádnou výkonnou sestavu. Rychlostí 4x, což umí každá notebooková mechanika máš DVD do 15 minut hotové. Samozřejmě, přehrávat video během zápisu není zrovna ideální... nicméně, dřív jí videa problém nedělala (bez vypalování při přehrávání), a najednou jo... navíc má mechaniku spadlou do PIO, což má za následek velmi nízkou přenosovou rychlost a podstatně vyšší zátěž CPU...
Bathory
- cocoon
- Nováček

-
"buhvi jaky" pc nemam, mam notebook. procesor Intel centrino, normalny bezny dvojrocny FujitsuSiemens.6480jojo píše:No asi ked nemas buhvi jaky PC a napalujes tak sa necuduj ze ti seka PC ked napalujes.... napalovanie dost zatazi PC .. a ked pozrem ze 4 giga ti napaluje 30 min .. tak sa fakt necuduj ze ti pritom seka .. ked napalujes tak nic nerob .. PC nestiha
a nad tym sekanim by som sa nepozastavovala, nikdy predtym to ale nerobilo.
- cocoon
- Nováček

-
dakujem, ze si sa ma zastal BathoryBathory píše:Nemá PC, ale notebook. Jinak, na vypalování nepotřebuješ žádnou výkonnou sestavu. Rychlostí 4x, což umí každá notebooková mechanika máš DVD do 15 minut hotové. Samozřejmě, přehrávat video během zápisu není zrovna ideální... nicméně, dřív jí videa problém nedělala (bez vypalování při přehrávání), a najednou jo... navíc má mechaniku spadlou do PIO, což má za následek velmi nízkou přenosovou rychlost a podstatně vyšší zátěž CPU...
viem, ze som len zena ale az taka blba, za aku ma povazuje, 6480jojo nie som
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba tu mechaniku vyhodit z režimu PIO... když tak řekni kamarádovi z okolí, jistě rád pomůže...
Bathory
- cocoon
- Nováček

-
dakujem, skusim niekoho zohnat