Asus F3Ka - driver na grafiku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Devil...
Začátečník
Začátečník

Asus F3Ka - driver na grafiku

Příspěvek od Devil... »

Ahoj všichni.. mám prosbičku nainstalovali jsme do výše zmíněného NB veškeré ovladače jelikož jsme tam dávali XP Prof... Všechno funguje až na grafiku.. V náročnějších aplikacích a hrách to vyhodí hlášku že to nemůže najít graphic card a nebo okno od ATI s chybou....

Ve správci zařízení je ale Grafická karta v pořádku a na svém místě kde má být a žádný problém není vidět..
Zkoušel jsem stahovat nějaké ovladače, ale bez úspěchu.. Většina nešla nainstalovat s tím že to nenašlo grafickou kartu..

Mohli by jste poradit co s tím?? a pokud Vás mohu poprosit kdo vlastníte tento NB odkaz na ovladače pro XP, které fungují????

Mockrát děkujii...
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Re: Asus F3Ka - driver na grafiku

Příspěvek od freEDelL »

mrkni na http://www.asus.com záložka global, download, a tam si dáš select product notebook, dál vybereš ASUS F3KA a pak si vybereš OS a pak ti naběhne další stránka a v ní máš záložku VGA a stáhneš si nejnovější driver
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

freEDelL píše:mrkni na http://www.asus.com záložka global, download, a tam si dáš select product notebook, dál vybereš ASUS F3KA a pak si vybereš OS a pak ti naběhne další stránka a v ní máš záložku VGA a stáhneš si nejnovější driver
To už jsem zkoušel jako první ale jsou tam ovladače pouze pro Visty aspon takhle se mi to ukázalo vždycky co jsem tam vlezl.. ale pro XP jsem tam nic nenasel... bohuzel..

Nemohl by jsi je prosim nekam nahrat a hodit link na stažení.. Byl bych ti moc vděčen.. Děkuji
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

jo máš pravdu, tak udělej toto, běž na http://ati.amd.com/support/driver.html tady si naklikej normálně jaký máš XP pak si dáš RADEON a ne mobility radeon!!!pouze radeon a vybereš HD2600...hodí ti to odkaz na game ati nebo tak nějak a pak si stáhni ovladač nebo ovladač i s catalystem, jak chceš, je to jedno... pak si stáhni tento prográmek http://www.porse.cz/DH_Mobility_Modder.html a nainstaluj si ho...instalačku od ati necháš zatím být a najedeš si na nainstalovaný mobility modder a přidáš do něj staženou instalačku od ati...browse-tam kde ji máš uloženou...a zmáčkneš MODIFY...jakmile ti na statusbaru skočí 100% program zavřeš a nainstaluješ tu instalačku, kterou jsi zvolil že chceš modifikovat...normálně tu instalačku od ati spoustíš a nainstaluješ..pak ti to řekne,že chce restartovat komp, restartuješ a máš tam nejnovější catalysty s nejnovějšíma driverama na grafiku, snad to pochopíš... :mrgreen:
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

freEDelL píše:jo máš pravdu, tak udělej toto, běž na http://ati.amd.com/support/driver.html tady si naklikej normálně jaký máš XP pak si dáš RADEON a ne mobility radeon!!!pouze radeon a vybereš HD2600...hodí ti to odkaz na game ati nebo tak nějak a pak si stáhni ovladač nebo ovladač i s catalystem, jak chceš, je to jedno... pak si stáhni tento prográmek http://www.porse.cz/DH_Mobility_Modder.html a nainstaluj si ho...instalačku od ati necháš zatím být a najedeš si na nainstalovaný mobility modder a přidáš do něj staženou instalačku od ati...browse-tam kde ji máš uloženou...a zmáčkneš MODIFY...jakmile ti na statusbaru skočí 100% program zavřeš a nainstaluješ tu instalačku, kterou jsi zvolil že chceš modifikovat...normálně tu instalačku od ati spoustíš a nainstaluješ..pak ti to řekne,že chce restartovat komp, restartuješ a máš tam nejnovější catalysty s nejnovějšíma driverama na grafiku, snad to pochopíš... :mrgreen:
To už jsem také zkoušel ale bez toho Modderu jak píšeš a hlásilo to že nemůže nalézt GK..nevíím proč..ale zkusím to jak píšeš a uvidím..každopádně moc děkuju
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

to musiš zkusit s tím modderem, jinak ti to nepůjde...

Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

freEDelL píše:to musiš zkusit s tím modderem, jinak ti to nepůjde...
ahoj.. tak po delsi dobe jsme to zkusili jak jsi psal... vse slo az do doby kdy to melo zacit instalovat ovladace..tak to zahlasilo ze to nemuze najit grafickou kartu.....

Prosim poradil by jsi co s tiim??..
Win XP Prof SP2 ma kamos v tom notasu..
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

tak to už mám rozum v koncích, a zkoušel jsi instalovat jen driver nebo i catalyst?

Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

freEDelL píše:tak to už mám rozum v koncích, a zkoušel jsi instalovat jen driver nebo i catalyst?
zkouseli jsme oba postupyy a nevime si rady co a jaak... ted tam zkousime dat ty ovladace ktere se aspon povedlo nainstalovat ale jakmile zkusime nakou napr hru tak to rekne ze to nenaslo grafickou kartu... a kdyz tam mel Vistyy tak bezproblemu mu vsechno chodilo..

nevedel bys sis radyy?? plss..
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

no já mám na tom ntb Visty, tak nevím, já jsem četl, že to právě moc není ty novější ntb pro XP, možná ty s integrovanejma grafikama, ale že je nějakej problém sehnat ovladače, tak jsem se ani do XP nehrnul, Vista mi vyhovuje. Kdyžtak zkus stáhnout z toho game.amd.com pouze drivery bez catalystu a uprav to mobility modderem a nainstaluj pouze drivery...

jo a ještě, nezkoušel jsi náhodou normálně znovu instalaci XP?

Devil...
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Devil... »

freEDelL píše:no já mám na tom ntb Visty, tak nevím, já jsem četl, že to právě moc není ty novější ntb pro XP, možná ty s integrovanejma grafikama, ale že je nějakej problém sehnat ovladače, tak jsem se ani do XP nehrnul, Vista mi vyhovuje. Kdyžtak zkus stáhnout z toho game.amd.com pouze drivery bez catalystu a uprav to mobility modderem a nainstaluj pouze drivery...

jo a ještě, nezkoušel jsi náhodou normálně znovu instalaci XP?
Tak nam to nedalo a volali jsme na Asus a tam nam naky chlapik rekl at vlezem na naky nemecky stranky a stahnem starsi ovladace 8.5 to jsou.. kamos to vecer nainstaloval a rano mi psal ze uz to pry vsechno jede bez problemu....
tak to snad uz bude slapat jak ma
Kazdopadne taky dekuju za tve rady..
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

jasně,není zač, hlavně že to funguje... :wink:

Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“