mrtvá flashka? pls help - spěchá :-(
Moderátor: L4mka
- Henry_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mrtvá flashka? pls help - spěchá :-(
Čau, prosím potřebuju poradit s tímhle problémem. Mám tady jeden počítač - starý - ze kterého jsem poteřboval nakopírovat nějaká data. Tak jsem tam strčil flashku a zkopíroval jsem si to. Zatím ok. Pak jsem si vzpomněl že potřebuji ještě něco. A tak jsem tam tu flashku hodil znova. Jenže najednou nenajela. A nenajede už v žádném jiném počítači. Tak jsem tam hodil bratorvu flashku a ta v něm taky nenajel. A taky už nejede v žádném jiném PC! Jenže problémn je v tom že on na ní má spoustu dat a důležitých souborů a v pondělí jí poteřbuje na prezentaci. Nevíte co mám dělat?
Přece flashka neodejde po zapojení do počítače! Ještě když v něm před chvílí normálně fungovala.
Přece flashka neodejde po zapojení do počítače! Ještě když v něm před chvílí normálně fungovala.
- traxiiik
- Mírně pokročilý

Re: mrtvá flashka? pls help - spěchá :-(
Neco takoviho se mi taky stalo, dal jsem dlasku do starsiho PC kde byly w98 a na mim xp se pak nechtela nabehnout tak jsem zkusil odinstalovat ovladace na usb zase nainstalovat a šlo to ..
- Henry_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v tomhle PC byly normalne XP
- Henry_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nemohlo nastat neco jako zkrat v tom USB slotu?
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud odejde fleška, tak se s daty můžeš na 99,9% rozloučit. Je nějaká možnost to svěřit firmě na obnovu, ale počítej s cenou v řádu tisíců a na počkání to taky nebude.
- Ryck
- Začátečník

tipujem, ze usb-port bol velmi "silny" a vypail ju. (TIPUJEM)
EDIT - u kamarata som to raz videl nazivo
EDIT - u kamarata som to raz videl nazivo
Naposledy upravil(a) Ryck dne ned 12. říj 2008, 19:15, celkem upraveno 1 x.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- glu
- Začátečník

-
Vyzkousel bych slax, live cd linux, jen ho stahnes v image, image vypalis na cd a nabootujes. Pokud se v nem ty data na ty flashce objevi, tak je jen pretahnes na hdd. Mam s nim v podobnych pripadech dobry zkusenosti, zachranil jsem pres nej 20GB fotek z mrtvyho harddisku. Jeste mam dobry zkusenosti se softem R-Studio.
http://www.slax.org/get_slax.php
http://www.slax.org/get_slax.php
- Henry_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok diky zkusim to, bohužel se obávám že je to USB skutečně zkratované, mohl bymi prosím někdo říct jak ten zkrat funguje? tím myslím co všechno je vlastně zkratované, slot na desce (prostě to kam připojujete třeba přídavná USB) nebo USB konektor (to kam strčím flashku)?