problem formatovat disk po reinstalacii win XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Duskyrose
Nováček
Nováček

problem formatovat disk po reinstalacii win XP

Příspěvek od Duskyrose »

Zdravim. Cez vikend som reinstaloval windows XP a mal som ho pred tym na disku C. Kedze mi neponuklo moznost tento disk naformatovat, nainstaloval som ho tam este raz. Stalo sa to, ze sa tam nainstaloval este raz s tym, ze stare subory (program files) tam ostali. Skusal som to X-krat, no stale to iste, ponukalo mi to formatovat len disk E. Tak som ho tam nainstaloval. Ale disk C mi ani teraz nejde naformatovat ani v safety mode, vyhadzuje mi to: Windows was unable to complete the format.

Neviete mi poradit, ako sa zbavit toho druheho windowsu? Pri starte mi to hlasi stale vyber obi dvoch, aj ked ten stary som proste deletol, aj tak to nepomaha... dakujem
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problem formatovat disk po reinstalacii win XP

Příspěvek od NoTHX »

zkus při instalaci odstranit oddíl kde bylo C, pak ti to instalátor velmi ochotně naformátuje (protože bude muset :) )
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ono na tom prvním oddílu asi bude bootloader, Windows jsou blbé a bootloader umístí vždycky na první možnou partition, bez ohledu na to kde systém opravdu je
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dojigiri
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dojigiri »

A instaluješ to nabootováním z instalačního CD nebo z Windows? Při nabootování z inst. CD by formátování měl nabídnout, naproti tomu při spuštění instalace z původního systému disk přeformátovat nelze, protože si na něj nahraje instalační soubory. (obecně instalace přímo z Windows je trochu problém) - nejlíp když spustíš instalaci nabootováním z instalačního CD Windows (pokud tam chceš mít např. integrovanej SP3 a na orig. inst. CD neni, naintegruj ho a vypal bootovací CD v nLite).

Jinak boot loader se samozřejmě vždycky nahraje na aktivní (bootovací) primární partition prvního fyzickýho disku.
Pokud se chceš zbavit jenom nabídky toho druhýho systému v boot manažeru XP, stačí pouze proeditovat C:\boot.ini a smazat ten záznam, kterej tam nechceš mít.
«PC» Core 2 Quad Q6600 · 6GB DDR2 (@800Mhz,4-4-4-12) · Asus GeForce 8800GTS/320 · Gigabyte GA-P35-DQ6 · 500GB Samsung SpinPoint T166 · 500W Seasonic S12-II · LCD Philips 200W6CS
«HTPC» Silverstone LC16B-MR Lascala · Core 2 Duo E4500 · 2GB DDR2 (@800Mhz,4-4-4-12) · GeForce 8600GT/512 · Asus P5K-E/Wifi · 500GB Samsung SpinPoint T166 · Asus DRW-1814BL · 350W Seasonic OEM SS-350ET · Hauppauge HVR-1300 · LCD-TV Samsung LE40N87BD
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“