Procesor a deska 15-20k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Reider
Nováček
Nováček

Procesor a deska 15-20k

Příspěvek od Reider »

Estli toto tema sem nepatri tak se predem omlouvam

Chcu si poridit nouvou sestavicku. Do desky a procesoru chcu vrazit mezi 15 000 az 20 000
nevim co si mam vybrat aby to stalo aspon o necem rad honim body v superPi 3D marku atd
grafiku chcu dat Nvidia GTX 280 . Zdroj Thermaltake ToughPower W0105RE 700W
ramky vezmu podle desky a procaku.

Dekuji predem za vase rady. :)

---------------------------------
Stary PC: Procesor: AMD Athlon X2 6000+ 3Ghz Deska:Gigabyte GA-M57SLI-S4 Pamet:2x Corsair DHX 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz CL4 Grafika: Gigabyte 8800GTS 512MB DDR3 Zdroj: Enermax Liberty 500W DXX
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Procesor a deska 15-20k

Příspěvek od Stano K. »

Ak potrebuješ kompletnú zostavu tak prosím pokračuj tu: Sestavy do 20.000,- ak iba vymenované komponenty (MB, CPU, RAM, VGA, PSU) tak si na správnom mieste.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Pokiaľ chceš zostavu na naháňanie bodov tak predpokladám aj nejaké vyššie OC? Na 3Dmarky ideálne quadcore, zase na druhú stranu v superPi má výhodu vysokonataktovaný dualcore a nízke latencie ram.
Zobral by som cpu Intel Q9550 + ASUS rampage Formula a nejaké slušné ram. Mám Patriot Viper PC8500 2x2GB a som s nimi spokojný (idú až na 1170Mhz pri 2,3V, mal som už všeliaké corsair dominátor atď ale zatiaľ som asi nemal moc šťastie na kus pretože maximálne frekvencie boli vždy dosť slabé). Ak ti ide naozaj o každý bod tak by to chcelo DDR3 ale nie hocijaké 1333 ale niečo čo ide naozaj až k 2000Mhz a dosku potom Asus rampage Extreme a možno aj cpu Q9650 (aj keď tu záleží na kuse a môže byť Q9550 nakoniec lepšia).
Zdroj čo si vybral by som vymenil za nejakú kvalitu od seasonic, corsair(len modely čo vyrába seasonic) alebo enermax. Nejaký Corsair HX620 by to určite zvládol.

Otázka je či ti stojí pár bodíkov za takú cenu. Pretože Q6600 + Asus P5Q pro + 2x2GB adata EE výjdu menej ako jedny slušné DDR3 ramky a výkon v reále bude ten istý, a v markoch si mierne pohoršíš.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Reider píše:honim body v superPi 3D marku
Osobni zvedavost - k cemu je to dobry??

Pokud bys chtel opravdu trhat rekordy, tak musis koupit temer ten nejvykonnejsi hardware, co na trhu je, a silne ho pretaktovat a poladit - coz dava dohromady nemalou castku, a je to dle myho vyhazovani penez.

Jinak teda
SuperPi - procesor s vysokou frekvenci E8600(dvoujadro pretaktujes vys), staci i DDR2 (ale ty nejlepsi, aby stihaly procesoru), vodnik - lepe dusik

3Dmark - ctyrjadro, 2xATI HD4870x2, DDR3, nejlepe 1kW zdroj, vodnik (dusik)

u obou samozrejme kvalitni deska, co umoznuje nastavit snad vsechno a ma vysoky OC - ty nejlepsi a nejdrazsi kousky od Asusu to splnuji
.
.
ale za chvili je tady Nehalem - ten bude s vykonem trochu dal, nez dnesni Core procesory (ale i cenou)

Osobne bych se na nejaky "honeni" bodu vykaslal
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

To je fakt!
Za dverami je nová architektúra takže dnešní high-end možno bude na novej platforme iba mainstrem čo sa týka výkonu.
Reider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reider »

Přemyslel jsem o tom že si počkam na nejako tu i7 ale nevypadaji moc dobře počkam si na vaše testy.
Jinak teďka máme na taktovaní tuto sestavu: MB Evga 750i SLi Ftw
Ram A-data Extreme edition 4x1gb 800mhz
CPU Intel E6750
Cpu Cooler: CoolMaster Gemin II+1x120 Fan
zroj Corsair Hx520w
Gpu Nvidia Gainward 8800gt golden sample

http://www.picoodle.com/view.php?img=/3 ... &srv=img02
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ale stále nechápem o čo ti vlastne ide? na nejaké rekordy nieje ani to čo by si chcel ani to čo máš. a k čomu inému body? a pokiaľ chceš nejaké rekordy tak počítaj s mnohonásobne vyššími nákladmi.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Reider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reider »

Spiše jen o zabavu. Na internatu soutěžíme mezi ročnikama. Tak ať nejsme poslední :)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Reider píše:Spiše jen o zabavu. Na internatu soutěžíme mezi ročnikama.
Intel E8600@ x.xxGHz + AMD 4870X2

V Super PI jde jen o frekvenci. V 3Dmarku byde nejvice bodu se zminenou kartou, jeste lepe se dvema takovymi. Ctyrjadro by vam k vice bodum v 3D marku take prispelo, ale taktovani ctyrjadra...

Jinak vase "zabava" mi prijde celkem nezazivna, spise jen financne narocna.
A opravdovi profici jsou tisice bodu pred vama http://www.extrahardware.cz/ehw-oc-team ... 1-na-svete.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“