Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Příspěvek od myom »

na zesilovace zapomen, tam se vsechno predimenzovava :lol: . pokud chces kompaktni pasiv, tak 2x 240mm radiator, mezi to ventilator a sup s tim na predek case. bloky jakekoliv, treba zmineny nexos.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

I na chipset se da nacpat celej frezer. :D
V posledni dobe me tak nejak lakaji net PC o kterych nevis, ze existuji. jedno se ted chystam zamaskovat.

A jsi si jisty ze se chces stat stejnej blazen jako my? :)
Ja radeji prestal pocitat penize co jsem do toho nacpal.
Uz by za to bylo velmi slusne PC.
Voda je silne navykova. A nerikej, ze jsme te nevarovali.

D5 je tak silna ,ze ji bude stejne zpomalovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

Jako dlouholetý uživatel vodního chlazení jsem vždy pro grafiku používal jednoduchý blok pro jádro s nějakým home made pasivem na napájecí kaskádu.Ale po zakoupení HD 4870 X2 karty se budu muset poohlídnout po nějakým full cover bloku.V našich končinách je na výběr ze třech firem.Koalance,EK a Aqua Computer.Nejlíp se mi jeví EK Water Blocks EK-FC4870 X2 CF za 3011kč s DPH.Podle mě má asi nejlepší poměr výkon-cena.Je to solidní skoro kilo vážící masa převážně mědi.Princip průchodu kapaliny skrz blok bude asi u všech stejný takže se co do chlazení obyč.malým blokem asi nevyrovnají.
Máte někdo zkušenosti případně nějakou jinou alternativu?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Koolance bych vyškrtl rovnou, třeba jejich záslepkový fitinky jsou stále z hliníku...
Aqua comp považuju za zbytečně restriktivní díky malý tloušťce, ale musí se nechat zpracování a kupodivu i cena (vždycky byli dražší), pokud ti nevadí že mají fitinky jen na jednu stranu a máš lainga tak já bych volil AC
EK je taková stálice, ale podle mě šli dolů, nedávno měli problémy s blokama na GTX280, dost lidí nadává na montáž (často zkratovaná karta)...v porovnání s AC za 2500,- se mi nezdá jako super kauf
asi nejlíp bys ale udělal s blokem danger den, ale to neseženeš u nás
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Gr8 Vivec píše:Koolance bych vyškrtl rovnou, třeba jejich záslepkový fitinky jsou stále z hliníku...
Aqua comp považuju za zbytečně restriktivní díky malý tloušťce, ale musí se nechat zpracování a kupodivu i cena (vždycky byli dražší), pokud ti nevadí že mají fitinky jen na jednu stranu a máš lainga tak já bych volil AC
EK je taková stálice, ale podle mě šli dolů, nedávno měli problémy s blokama na GTX280, dost lidí nadává na montáž (často zkratovaná karta)...v porovnání s AC za 2500,- se mi nezdá jako super kauf
jaky problemy s gtx 280 blokama melo EK ?

btw me teda zpracovani EK prijde mnohem lepsi nez aqua computer...teda alespon co se tyka full cover bloku :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli jsou to ty co jsem videl tak praskani plexi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

EK blok na 8800GTX co mam
Obrázek

tak si nemohu teda stezovat,provedeni,chladici ucinek montaz a vse okolo muzu konstatovat ze si mne ziskal a kdybych chtel na dalsi nakou VGA kartu fullcover tak bych znovu do EK klidne sel.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ano, mám na mysli to co postoval wydlosh...
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

Gr8 Vivec píše:Koolance bych vyškrtl rovnou, třeba jejich záslepkový fitinky jsou stále z hliníku...
V jakým ohledu je podle tebe Danger Den nejlepší? Ten vrchní kryt vypadá taky na nějaký druh plexiskla.S restriktivitou si hlavu nelámu.Provozuju DDC Ultra s AlphacoolTOPem.Viděli jste někde nějaký dobrý testík?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

danger den má nejlépe vyřešený vnitřek, má odtěsněný přítok a odtok, zevnitř je navíc pískovanej takže má větší plochu
sice nepřímý srovnání, ale obrázek si o restriktivitě z toho lze udělat:
http://www.martinsliquidlab.com/img/EK-FC88-4.jpg

teplotně tam nebudou velký rozdíly, u grafáren se na to moc nehraje...
tady: http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=202340 máš nějaký teplotní výsledky mezi EK a DD
+ něco dál tady: http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=201694
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Gr8 Vivec píše:danger den má nejlépe vyřešený vnitřek, má odtěsněný přítok a odtok, zevnitř je navíc pískovanej takže má větší plochu
sice nepřímý srovnání, ale obrázek si o restriktivitě z toho lze udělat:
http://www.martinsliquidlab.com/img/EK-FC88-4.jpg
Potesil jsi me. Moje Maze5 ma nejmensi odpor ze vsech. :)

Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

mám hadice a všechny komponenty 1/2" , ale chcu si koupit tento radiator http://www.alphacool.cz/produkt/Alphaco ... 1=01060100 . Fitinky jsem našel pouze na 8mm vnitřní prumer hadic, ale já mám 12mm. Takže existuje nějaká komerčně vyráběná redukce na hadice? Nebo budu muset šáhnout po home-made? A taky se chcu zeptat zda to nebude víc zatěžovat čerpadlo když se tak bude zužovat prumer hadic..?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

vzdyt ten radiator ma ctvrtinkove zavity, tak v cem je problem. si kup 1/2" fitinku...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

lepe receno - primo tohle - Výstup 1/4 pro hadici 12mm
http://www.alphacool.cz/produkt/Vystup_ ... rg1=010603
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

djstudio píše:lepe receno - primo tohle - Výstup 1/4 pro hadici 12mm
jenže já mám tech 12 mm VNITŘNÍ prumer :) ..stručně řečeno..mám tuto http://www.alphacool.cz/produkt/Gigabyt ... rg1=010602
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Bedas píše:
djstudio píše:lepe receno - primo tohle - Výstup 1/4 pro hadici 12mm
jenže já mám tech 12 mm VNITŘNÍ prumer :)
Však jo "12mm fitinka" je pro hadice s vnitřním průměrem 12mm
Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

Highlander píše: Však jo "12mm fitinka" je pro hadice s vnitřním průměrem 12mm

tak v tom případě nechápu proč tam mají napsáno: Výstup 1/4" pro hadici s vnitřním průměrem 10mm a vnějším průměrem cca 12 až 14mm

EDIT: mno ale ještě se rozhoduju jestli nekoupím Swiftech MCR220-QP z ebaye. Konkrétně

Kód: Vybrat vše

http://search.stores.ebay.com/HELLFIRE-TOYZ-LLC__Liquid-Water-Cooling-Systems_W0QQcatrefZC12QQfcdZ2QQfclZ4QQfsooZ2QQfsopZ2QQftsZ1QQsacatZ131503QQsaselZ604451027QQsuZhellfiretoyzllc
A tak se vás ptám, zda nemáte taky zájem o něco z tohoto obchodu? Že bychom to objednali naráz a podělili se o shipping :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

protože to číslo 1/4" je myšleno G1/4" a to značí průměr závitu té fitinky. Rozměry 10mm a 12mm značí výstupní vnitřní průměr na hadici.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

protoze to tam maji "blbe". 10mm hadice jsou dobre v tom, ze tam drzi jak pribite. taky tam maji, ze vyrobce je d-tek, ale jsou to EK fitinky http://ekwaterblocks.com/shop/product_i ... cts_id=126. sam je mam spolecne s 12mm hadici. u nasuvnych fitinek se neresi vnejsi prumer, jenom vnitrni, takze pokud je fitinka oznacena jako 1/2", tak je pro 1/2" hadice.
Odpovědět

Zpět na „Voda“