Připojení vypadává - kde je chyba

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
birddy
Nováček
Nováček

Připojení vypadává - kde je chyba

Příspěvek od birddy »

Zdravím,

mám připojení přes wifi a zároveň i domácí wifi, tudíž od poskytovatele vedu kabel do routeru a z něj buď přes kabel či signál si užívám všechny vymoženosti netu.

Bohužel v poslední době se mi ztrácí připojení. Odzkoušel jsem to na 3 pc z čehož jedno nebylo moje, tudíž nebylo zasaženo mým či manželčiným nešetrným zacházením. Přesto se stále vyskytuje tato závada:

Několik prvních paketů je vždy ztraceno a protože webprohlížeč většinou neposílá několikrát to samé, vše se tváří, že mi net nefunguje. Ve chvíli, kdy však spustím ping na DNS server od poskytovatele, několik prvních je mimo (cca 2 - 5) a posléze vše začne fungovat jak má. Žel to vypadá tak, že musím mít spuštěný neustále ping na dns server, abych mohl být připojen na internet, jinak se mi záhadně připojení ven ztratí.

Zajímavostí je, že ping na náhradní DNS fugnuje báječně bez výpadků, ping na bránu taktéž, ale ve chvíli, kdy padne primární dnska, padne s ní ping na cokoliv mimo síť mou či poskytovatele. Tedy ping na seznam, herní servery atd. je na pár vteřin přerušen a pak zase v klidu pokračuje dál.

Toto je jak s routerem, tak i bez něj, když připojím pc přímo. Zajímavostí je, že se mi zdálo, že toto se mi děje ve win prostředí, linux se probil v pohodě (zdánlivě, netestoval jsem jej totiž dostatečně dlouho, ale vypadal v pohodě).

Možná jsem to nepopsal dokonale, proto rád doplním důležité údaje.

Díky moc za pomoc, poskytovatel se mi totiž snaží namluvit, že mám v pc bordel, ale vzhledem k tomu, že NOD32 nic nenašel, AdAware jakbysmet, Ccleaner vyčistil vše a problém zůstává, zajímalo by mne, kde může být chyba.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení vypadává - kde je chyba

Příspěvek od LiveBomb »

No tohle mi spis pripada na problem se signalem. Bud u tebe doma nebo pri pripojovani z tveho AP od providera ve stavu klient k AP providera ve stavu host.
Nezmenili se ti nejak podminky v okoli, ktere by to mohli zpusobovat (rozkvetly strom, nova budova, nova strecha, vznik dalsi wi-fi, etc..)?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

áha ... díky za info ... prozkoumám terén
birddy
Nováček
Nováček

Příspěvek od birddy »

no, výsledek je tento: poskytovatel mi sem chce poslat technika, ale ještě před tím, než-li jej budu platit, chci zjistit, zda-li neexistuje ještě nějaká možnost. Jde totiž o toto: když spustím HalfLife2 ... jakýkoliv multiplayer, tak se mi během chvíle přeruší spojení, tudíž hra je přerušena a ping je timeout na DNSku poskytovatele.

co může být příčinou? dělalo mi to na vistach 64, dělá mi to teď na xp64 ... před 14 dny bylo vše O.K.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No jestli ma router nakou diagnostiku, tak bych to zkusil tam. Staci aby router umel zaklad, ping. Zkus pingovat DNSko, jestli bude padat, je to problem od ISP k tobe. Pokud ne, tak je chyba mezi tvym routerem a PC.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“