HDD alebo co v tom PC je zle

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kmsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HDD alebo co v tom PC je zle

Příspěvek od kmsa »

Neviem ci som to dal do dobrej temy tak prepacte a presunte

Mam u seba stary pc myslmi ze je to athlon xp 3200 alebo nieco take
ma to nejaku nvidia grafiku
bol tam jedne hdd ktory som opravyl aj to tak ze ma to sice 3zle clustre

K veci problemu:
Problem nastava ze som sa snazil nainstalovat win xp(uz som milion x instaloval)
a zdy v inej pasazi sa zasekne pc a niekedy restartne celkom alebo strati inpulz na monitor(len raz sa stalo)-pc ide ale mon nema vstup

myslel som ze hdd som zle opravil tak som tam supol iny hdd

ide cable som vimenil za nove a skusal som aj vybrat ramky a dat spat

skusal som aj ine cd od windowsu

popripevnoval som vsetky sruby a vsetko co bolo volne a vkadalo sa do dosky

nemam sajn v com je problem
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F13 | RAM: A-DATA 2x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Vista Ultimate SP1 Sk | REPRO: Logitech X-210
+
Nokia N73, miniSD Kingstone 2GB
múdry sa postata o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HDD alebo co v tom PC je zle

Příspěvek od X-COM »

V BIOSu vypni vše, co není pro instalaci třeba (přídavné řadiče, zvuk...) a stejnětak vše, co není třeba odpoj (TV karta, zvukovka). Mně takhle instalaci XP zabíjí zapnutý ICH9R.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
kmsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmsa »

Mno skusim ale aj ten clovek myslim vravel ze mu to mrzlo obcas ked uz mal win na stroji

neviem ale uz aj ja si zacinam mysliet ze je to MB

skusil som tam dat windows xp bez sp
potom som skusil pretestovat memtestom, testovat cpu, hdd vsemi moznyumi systemami a nic

stale sa to zasekne

neviem nikdo cim to moze byt ci uz dosluzil?
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F13 | RAM: A-DATA 2x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Vista Ultimate SP1 Sk | REPRO: Logitech X-210
+
Nokia N73, miniSD Kingstone 2GB
múdry sa postata o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Ahoj. Řeším dost podobný problém. Mám celkem new desku Gigabite GA-965P-S3 rev 3.3. Nikdy jsem SATA zařízení neměl.... teďka jsem koupil new 500GB disk. Je to SEAGATE Barracuda 7200.11 500GB, ST3500320AS, 32MB, 7200ot./min., SATAII/300, 3,5". Potíže už nastali při připojení a naformátvání... kopírování na ten disk cca 3-5MB/s vytížení jednoho jádra CPU 100% druhý jede 1-2% totálně zasekanej komp. Dokonce i zvuk (přehrávání MP3 ve winampu, zvuk ICQ(QIP)...). Řekl jsem si, že je to ovladačema od desky (radič sata), nebo nějakým nastavením. Ovladače nové z netu nepomohli. Tak jsme se rozhodl přeintalit systém, s tím, že ho hodím na ten new disk. Instalace WIN XP pro SP3 nešla (zásek/modrá smrt...), podařilo se mě to "doinstalovat" na pátej pokus. Jenže ty "obtíže" pořád přetrvávají. Disk je pomalej,komp se kouše... nejede stejně jako na starým systému. Ten druhej IDE jede v pohodě. Půjčil jsem si SATA vypalku s ní všechno jede v poho. Procák je s vypalkou a i s IDE diskem při jejich práci vytížen 1% nekouše se a jede v poho (odpojenej SATA disk). Takže v čem je problém? Co mám špatně nastavený v BIOSE, popřípadě na disku (jumper jsem vyndal, páč deska podporuje SATAII a disk je taky SATAII). Zkoušel jsem zapnout vypnout různý věci, co se týče SATA řadiče nebo disků obecně v biose a nic nepomohlo. Pokud má někdo radu, nebo dokonce provozuje stejnou/podobnou sestavu deska/HDD písněte. Už fakt nevím, co s tím je. A že by deska nepodporovala 500GB disk, bych se divil. BIOS mám poslední vydanej. Dobrej měsíc se s tím peru, když je na to čas a toho moc nemám. :x

Ještě abych dodal... pokud odpojím disk od "inteláckýho" ICHR8 a připojím pomocí přídavného řadiče GIGABYTE GBB36X, který podporuje další dva SATA2 porty, jede všecho OK bez problémů. Ale to není řešení.

Upraveno 1x
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

No ja by som to niekomu supol nech mi nainstaluje XPecko a je po probleme,
to je asi posledne mozne riesenie ked si uz sam nevies rady :?
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Já mám nainstalený new XP. :wink: mě jde o nastavení BIOSU, nebo čehosi...

a pochybuju, že by to kolegovi, co psal jako první pomohlo. ;) I když to co mu radili asi pomůže... taky bych zkusil všechno povypínat a pak to zase zapnout. Mě se to povedlo nainstalit, ale na hafokrát, takže asi tak.
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“