Jak vytvorit bootovaci USB flash s Nortonem Ghost?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak vytvorit bootovaci USB flash s Nortonem Ghost?

Příspěvek od pavel77 »

Potrebuji nejak udelat bootovaci USB flash aby mi s ni mohl nastartovat Ghost 2003. Stahnul jsem si Ghosta 2003 a pres spousteci disketu i pres CD mi na noteboku funguje, ale potrebuji to nejak zprovoznit s USB flash. Zkousel jsem to tak ze jsem si dal zobrazit skryte a chranene soubory op.systemu a celou disketu jsem zkopiroval na to usb. Mel jsem jej samozrejmne formatovany jako primarni a oznacen jako aktivni. Kdyz dam ale nabootovat tak to nejde. Neco mi tam asi chybi nebo nevim jak to udelat. Notebok mi tu flash po startu vidi ok. Poradite nekdo postup co musim upravit aby mi ta flash bootovala a spustila ghost.exe? Samotne zkopirovani tech startovacich souboru s diskety nestaci. Za rady moc dekuji.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel77 »

@VasekB - :oha: Ses borec, takovy programek sem hledal a funguje.
Diky ti moc.... :)

Edit: Existuje i programek ktery umi tosame i s bootovaciho CD/DVD a
ulozit to na USB? Nebo umi to i tento? Ma tam nejake volby na nacteni .img, ale nejak mi to neslo. Jinak jeste jednou diky. :wink:
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

nemusis byt borec, staci prestat byt liny svuj pozadavek alespon napsat do google. borec je ten, kdo ten program dokaze napsat.
ano, program z CD do souboru existuje.. zkus hledat "boot cd image"
PS: mala napoveda: vetsina dnesnich vypalovacich programu to umi ulozit take.
pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel77 »

No liny nejsu, prohledal jsem pres google vcera co se dalo. A zkousel jsem tech programu taky hafo a zadny neumnel ulozit s mechaniky bootovaci disk na USB. Nejake veci jsem uz delal, ale programator nejsu, takze bych potreboval neco jednodussiho.

Jinak ja jsem nechtel program z CD do souboru jak pises, to delam napr. v imgburn nebo alcohol 120, ja potrebuji aby ten program to umel z toho CD/DVD ulozit na USB flash tak aby to bootovalo. Nebo nejaky program ktery to umi primo s image ISO ci IMG tak ulozt na USB flash. Ten program od HP co jsi mi doporucil ma taky nejake volby na otevreni img, ale nevim co s tim a ani co to umi, nic me nenapadlo. Su ale velmi rad ze to funguje alespon tak. Musel jsem si to vytvorit na starsim PC kde mam disketovku, na mem noteboku to neslo.

Pokud mi poradis nejake info jak vytvorit bootovaci USB s DVDromky tak moc diky za radu.
jirkasvitak
Nováček
Nováček

Re: Jak vytvorit bootovaci USB flash s Nortonem Ghost?

Příspěvek od jirkasvitak »

Potřebuji radu jak udělám z multiboot isa na USB nabo HDD boot.Na teto stránce mi do dneška nikdo neporatil co potřebuji já. http://www.zive.cz/Poradna/Boot-Flash-z ... tanswers=1
Prostě a jednoduše potřebuji boot flash nebo boot usb HDD.
http://www.craftcom.net/12_multiboot/mbootcd_text.htm

http://www.craftcom.net/12_multiboot/uvod.htm

A na netu jsem našel tento program a prý to umí ale mě to nic neudělalo. http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... flashboot/

S tímto programem si můžete vytvořit bootovací flash disk připojený přes USB, stačí mít flash paměť a BIOS, který to podporuje.

Program umožňuje převod z vašich stávajících medií (disketa, CD) přímo na flash paměť. Podporovány jsou všechny paměti co vyhovují standardu.

Výborné pro pokročilé uživatele.

Prosím o každou radu i na email jirka.svitak@email.cz
jirkasvitak
Nováček
Nováček

Re: Jak vytvorit bootovaci USB flash s Nortonem Ghost?

Příspěvek od jirkasvitak »

je tam někdo kdo mi poratí?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“