Zdravím,
mám doma Genius MaxFire G-09D. Zapojil jsem ho při vypnutém PC do gameportu(100% funguje, testoval jsem na něj 2 joysticky), do konektoru gameportu je potřeba ještě zapojit přídavné napájení, to jsem samozřejmě také zapojil. Při spuštění PC se na gamepadu rosvítíla zelená kontrolka, která má pravděpodobně indikovat, že je gamepad zapojen. Při spuštění WinXP SP2 CZ jsem, ale v ovladacích panelech/herní zařízení nic nenašel a když jsem tam dal gamepad 6 tlačítek (moc na výběr tam nebylo) , tak to ukázalo, že není připojen. V zápětí jsem zkusil 2 další joysticky a fungovali bez problémů. Ovladač (verze s cd) na gamepad jsem měl samozřejmě nainstalovanej a postupoval jsem přesně podle návodu, ale moc daleko jsem se nedostal, když jsem spustil program na nastavení gamepadu, tak mě to samozřejmě napsalo, že zařízení není připojeno a tudíž jsem nemohl nic nastavovat. Zkoušel jsem ho rozjet tak, že jsem ho postupně zapojil na 3 jiné zdroje (polaritu jsem samozřejmě neměnil, napěti jsem nastavil přesně na stejné a proudově to také odpovídalo), ale stejně si ani neškrtl. Už nevím co by, tak vás velice prosím, abyste mi poradili.
Problém s gamepadem Genius MaxFire G-09D
- Speakon
- Nováček

-
- Speakon
- Nováček

-
Už jsem ho vyřešil. Stačilo udělat opačný postup při zapojení gamepadu a nainstalování driverů. Nejdříve jsem nainstaloval Windowsovský driver pro gamepad se 4 tlačítky, poté jsem vypnul PC, připojil gamepad, nechal naběhnout systém a gamepad nakalibroval, vše běželo hladce. Gamepad jsem hned otestoval, a vzápětí jsem naisntaloval ovladač od geniusu nejnovější staženej z internetu a všech 12 tlačítek běželo. Takže paráda, konečně si můžu pořádně zahrát Metal slug 2!