Vista po blue screen maže/restoruje uživatelské konfigurační

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jerrry
Nováček
Nováček

Vista po blue screen maže/restoruje uživatelské konfigurační

Příspěvek od jerrry »

Zdravím, zkoušel sem hledat na fóru, ale nevím jak přesně správně ten dotaz naformulovat. Koupil sem si novej notebook Acer Aspire 6920, na kterém je v základu 32bit Vista Home Premium. Je to skvělý systém, ale jedna věc mě pořád trápí a netuším, čím by to mohlo být. Notebook je vybavený 4 GB RAM, nicméně 32bit systém umí alokovat, respektive pracovat, jen se 3 GB, i když Vista po nainstalovani Service packu 1 alespoň "vidí" 4 GB. Když dám notebook do hibernace, tak téměř v 80% případů mi hibernace skončí blue screenem (modrá obrazovka smrti), a netuším proč.

Systém se pak restartujte a bez problémů najede znova, jenže... systém pak některé soubory (pokaždé jsou to jiné), které jsou uloženy ve složce /Users/mujProfil/AppData (a dale Local nebo Roaming...) obnoví do původního stavu, respektive s nimi provede pro mě neznámou operaci :-) V praxi se to pak projeví třeba tak, že prohlížeč Opera při spuštění najede v defaultním nastavení s defaultní homepage (i když předtím jsem x dní používal jinou), WinAmp najednou při spuštění hlásí poškozený skin, to samé QIP, u Total Commanderu mi zmizejí záložky na vybrané adresáře).

Není to vždy u všech programů najednou, ale je to celkem otravné vše pak přeinstalovávat nebo konfigurovat znovu. Asi mi napíšete, ať se na hibernaci vyprdnu a book vypínám normálně, jo, to funguje, ale já bych rád, aby vše chodilo tak, jak má, proto se ptám, zda se s tím někdo nesetkal a neví, jak to vyléčit? Díky za případné odpovědi...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista po blue screen maže/restoruje uživatelské konfigurační

Příspěvek od LiveBomb »

No zalezi jak se provedlo to "videni" 4 GB. Podle me muze bejt problem v tomhle. Nebo projed pameti memtestem. V nejhorism prejdi na x86-64.
Taky muze bejt chyba nekde v ovladacich. Predpokladam, ze tam mas Windows AcerVista.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

LiveBomb: Vista vidí jen 3.X GB RAM, ale v detailech PC ukazuje 4GB RAM, aby se předešlo dotazům "mám 4GB RAM, ale systém mi ukazuje jen 3.2GB".
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

OndraSter píše:LiveBomb: Vista vidí jen 3.X GB RAM, ale v detailech PC ukazuje 4GB RAM, aby se předešlo dotazům "mám 4GB RAM, ale systém mi ukazuje jen 3.2GB".
Jasne, to chapu. Otazkou je, jestli je to jen prepis nejakeho cisla na 4 GB nebo to ma i vliv na funkci systemu jako takoveho.
Tohle fakt netusim, protoze sem to neresil. 4 GB ram a vic pro me automaticky znamena x86-64 verzi systemu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

LiveBomb píše:Otazkou je, jestli je to jen prepis nejakeho cisla na 4 GB nebo to ma i vliv na funkci systemu jako takoveho.
nemá
jerrry
Nováček
Nováček

Příspěvek od jerrry »

s tou pamětí je to přesně jak píšete, systém sice vidí (po upgradu na SP1) 4GB, ale umí pracovat jen 3.2GB. Zkusil sem nové drivery od chipsetu, a na chvíli sem se už radoval, že to pomohlo, protože pak mi hibernace asi 4× po sobě fungovala, ale teď už to zase končí BSOD, a to jak při hibernaci, tak i při pokusu o spuštění režimu spánku.

Jinak, ano, mám tam ty "AcerVista", ale první věc, co sem udělal, když sem notebook vybalil bylo, že jsem ze systému vyházel všechny ty programy a hry a blbosti, co tam výrobce připravil, protože, to byla fakt prasečina největší :-) Dohromady snad 15 her k ničemu, 20 programu ještě víc k ničemu, takže ve finále zůstaly jen ovladače :-) Na 64bit systém se mi přecházet nechce (nechci kupovat novou licenci 64bit Visty). Btw, když si seženu instalační CD od 32bit Visty Home Premium, a zadám do ní ten product key, který mám na štítku u notebooku, tak to pak normálně projde ověřením pravosti? Že bych si nainstaloval čisté Visty + drivery, třeba by to pomohlo.

edit: Přikládám fotku z BSOD, který se mi při hibernaci nebo přechodu do řezimu spánku objevuje (jak jsem psal výše, není to pokaždé, zhruba 1 z 3 pokusů).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“