předinstalovaný OS

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
unv1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

předinstalovaný OS

Příspěvek od unv1 »

Dobrý den.

Kdyz jsem si koupil nový notebook tak jsem tam mnel predinstalovaný OS(Vista).chtel jsem se zeptat je li mozne naformatovat notebook a nainstalovat znova OS,abych neprisel o licenci na OS.predem dekuji za odpoved
AlpenX
Nováček
Nováček

Re: předinstalovaný OS

Příspěvek od AlpenX »

No tak o licenci podle mne přijít nemůžeš,já jsem to tam měl taky předinstalovaný a OS jsem nainstnul znova a šlo to v poodě a o licenci podle mne nepřijdeš když máš přece originál cd-key.
unv1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unv1 »

to je prave on .. v baleni notebooku neni CD se systemem
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

tak to máš ve skyté složce na hdd...
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
unv1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unv1 »

#freEDelL 1.kde je ta skryta složka 2.mam ji vypalit nebo co s tim mam delat ? :oops:
freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

1) skrytá složka znamená že je skrytá :-D !! 2)s tímhle zkušenosti nemám, to musí napsat někdo zkušenější ale mám dojem, že když dáš znovu instalovat systém, tak se tě to zeptá, jestli to chceš obnovit ze skryté složky...ale nejsem si jist
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

Zálohuj si OS na DVD (vytvoř recovery DVD), určitě to jde, co to máš za notebook?
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
unv1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unv1 »

AlpenX
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlpenX »

Já sem tě předtim nepochopil :lol: ,ale když sem nevěděl jak to udělat,tak jsem se koukl do návodu od notebooku a tam jsem to měl,nevim jestli to tam budeš mít taky ale měl bys :D .
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Podívej se na Acer eRecovery Management - tam by měla být možnost vytvořit si záložní DVD (bude jich víc než jedno)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
unv1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unv1 »

oh .. ale ta zaloha co bych musel vypalit cini 92,68 Gb :( :(
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Přes Acer eRecovery? To je imho blbost člověče...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
Dojigiri
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dojigiri »

Koukni se do Správce disků (2. tlač. Tento počítač, Spravovat nebo jak to je přesně ve Vistě) tam bys měl vidět všechny partition včetně skrytý. Já se s tim setkal u jednoho notebooku Compaq, tam bylo rovnou při spouštění nápověda stisknout určitý tlačítko (asi F12 nebo který to bylo) aby se spustila recovery (spustí se právě systém z tý skrytý partition a z ní jde přeinstalovat systém). Ovšem tahle přeinstalace smaže všechny extra data (teda pokud zvolíš "Počítač do výchozího nastavení", což nejspíš znova přeformátuje disk - ještě je tam volba "Systém do výchozího nastavení" ta by imho měla jenom přehrát znova systém) tj. předtím musíš všechny svoje data nahrát někam jinam (ozálohovat) a potom zase zpátky.
«PC» Core 2 Quad Q6600 · 6GB DDR2 (@800Mhz,4-4-4-12) · Asus GeForce 8800GTS/320 · Gigabyte GA-P35-DQ6 · 500GB Samsung SpinPoint T166 · 500W Seasonic S12-II · LCD Philips 200W6CS
«HTPC» Silverstone LC16B-MR Lascala · Core 2 Duo E4500 · 2GB DDR2 (@800Mhz,4-4-4-12) · GeForce 8600GT/512 · Asus P5K-E/Wifi · 500GB Samsung SpinPoint T166 · Asus DRW-1814BL · 350W Seasonic OEM SS-350ET · Hauppauge HVR-1300 · LCD-TV Samsung LE40N87BD
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Vytvor si ty zalozni DVD. Nastane problem s diskem a skryta zaloha na nefunkcnim disku je k nicemu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
LiftyYy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LiftyYy »

Mám ten pocit, že OS na notebooku je v uzamčené části na disku. Přeinstalovával jsem v práci jednou jeden notebook a tam se při najíždění stisklo F3 nebo F10 (nevím přesně záleží na výrobci) a tam se vám zobrazilo co chcete dělat.Jestli formát atd... Když se dala možnost formátovat tak se zformátoval a nainstaloval znova OS, při tom jsem parkát klikl. Nic težkého pokud jsem tě správně pochopil.o Nic žadnou licenci nepříjdeš.Akorát ty data ;)
Ryzen 7 5800X ; Dark Rock 4 Pro; MSI B550 MAG Tomahawk ; 2 x 8 GB Crucial Ballistix 3600 MHz ; MSI RTX 2080 Ti Duke ; M.2 MX500 1TB ; Corsair RM750x ; Fractal Design Meshify C DTG ; XF270HU 144Hz IPS 1440p;
DTtukan
Nováček
Nováček

Příspěvek od DTtukan »

Zdravim. Ako si vytvorim recovery disk?? mam HP Compaq 6735s a mam disk HP_RECOVERY...a toto by som chcel napalit...keby sa nedajboze pokazil disk...mam vista home basic...tak som chcel vediet ci sa to tam da nejako napalit alebo to treba cez nejaky iny program ako norton alebo acronis??
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Spusť si dodávaný program HP Recovery Manager v něm je přímo možnost na vytvoření záložních disků (pokud je to stejný jako u mýho Compaqu 6710b budou to dvě klasický nebo jedno dvojvrstvý DVD)...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“