je to možné ????
mám notaka ASUS A6kM verzia 100GB HDD a 1GB RAM celkovo asi dva roky používaný denne nosený do práce.
všetko bolo OK dokonca jeden celý rok dokázal chodiť svižne bez nutnosti preinštalovania !!!
prvé problémy som začal pociťovať pred mesiacom všeobecne začal bežať akosi pomaly dával som to za to že disk bol full proste dlho sa začali otvárať i také bežné veci ako tabulka v exeli (20sec)
a dorazilo ma toto:
štartuje windovs úvodná obrazovka a kludne aj 20-30 min nič len logo a bežiace botky!!!!
jediná vec ako sa dal PC naštartovať bol tento postup:
pri reštarte dať núdzový režim /následne keď systém naštartoval obnovenie systému-posledný bod obnovenia a až potom sa vám notebook dostal do normálneho stavu!!!!
Lenže bol tu háčik - akonáhle som vypol notebook celý postup som mohol opakovať odznova čiže štart notebooku netrval do 1 minutu ale 5 minut!!!
no nič keďže už mi to vadilo preinštaloval som system ,štart sa vyliečil ale po dvoch týždňoch to začalo robiť znova napr. tá tabulka v exeli otvárala sa 20sec.
Je preto možné že mám niečo s diskom? resp.ako zistím či je disk v poriadku pripadá mi ako keby bol zodratý????!!!!!!!
No a aby to nebo všetko ešte jedna podstatná vec: a to je baterka!!!
je jasné že tento notebook neni nejaký borec na výdrž ale v poslednom čase mi hodinu určite vydržal.
Išiel som na dovolenku a po dvoch týždnoch ked som ho zapol som zistil že na batt vie ísť tak 11min????.!!!!!!!
Proste ako keby tie dva týždne nepoužívania mu spôsobili ešte večšie opotrebovanie batt ako keby som snou robil denne .
Dá sa batt nejak resetovať alebo zistiť jej skutočnú kapacitu ???
to čo sa robí v biose mám pocit že je na hovno !!! vždy mám menšiu a menšiu kapacitu ako pred kalibráciou .
je mozne ze mi odchadza notebook po dvoch rokoch?
Moderátor: Don
- jano101
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: je mozne ze mi odchadza notebook po dvoch rokoch?
Po dvou letech samozřejmě baterka i disk odejít můžou - u tý baterky to je spíš jistota než možnost...
//Jinak nainstaluj si Notebook Hardware Control - tam si můžeš otestovat S.M.A.R.T. disku a i stupeň opotřebování baterie, která to už nejspíš má za sebou...
//Jinak nainstaluj si Notebook Hardware Control - tam si můžeš otestovat S.M.A.R.T. disku a i stupeň opotřebování baterie, která to už nejspíš má za sebou...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- freEDelL
- Začátečník
ale já myslel že baterka není celej notebook ne?
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W
DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
- Ryck
- Začátečník
??? jak to myslíš???freEDelL píše:ale já myslel že baterka není celej notebook ne?
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- freEDelL
- Začátečník
no jako že když odchází baterka tak neodchází celej ntb
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W