síť nepřiřadila adresu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

síť nepřiřadila adresu

Příspěvek od sir Samuel »

Nazdar, nastal mě náhlý a nečekaný problém s internet. Sestavu mám v podpisu, windows xp sp2, internet od upc, v pc 1 mám 2 síťovky, přes druhou připojený ještě druhý počítač (pc 2). Problémy začaly, když jsem si hrál s přesouváním partition na nový disk, nevím, jestli to tím může být, ale vše ostatní se zdá být v pořádku.

Problém: Síťové internetové připojení nenačte adresu a objeví se u něho žlutý vykřičník s nápisem (Nebude možné získat přístup...... protože síť nepřiřadila síťovou adresu...). Problémy nepřestanou ani při zapojení do druhé síťovkyv pc 1, pokud ho zapojím přímo do pc 2, tam je vše v pořádku. Když v pc 1 zadám adresu ručně (podle pc 2), internet jede.

Zkoušel jsem: Restart modemu, počítače..., postup z http://forum.ddworld.cz/viewtopic.php?t=4120 a http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006070008 (odinstalátor možného spyware + LSP-fix + WinsockXPfix)...

Za každou radu děkuji.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: síť nepřiřadila adresu

Příspěvek od Dony »

v prikazovem radku ipconfig /renew, taky zkontroluj, jestli na sitovce a modemu sviti indikace linku, pokud by to nepomohlo, zkusil bych jinej pocitac (nedavno jsem se setkal s ADSL modemem s vadnejma LAN portama, link se chytil jen na jednom pocitaci ze ctyr zkousenejch)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

takže jestli to chápu dobře tak máš modem->pc1->pc2?
UPC filtruje připojení na MAC - takže by možná stálo zato ten modem aspoň na 2 minutky vypnout - myslím že pak bude akceptovat jinou MAC.
pak budeš mít na jedné síťovce PC1 veřejnou IP od UPC a na druhé musíš nastavit něco z vnitřního rozsahu
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sir Samuel »

Díky za rychlé odpovědi, ovšem problém se už vyřešil trochu záhadně sám - dnes jsem zapnul počítač a už to funguje... :?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“