Aky OS pre toto PC

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Aky OS pre toto PC

Příspěvek od shadow »

no, k té větší bezpečnosti Vist oproti XP. V zásadě je to pravda a nespočívá to jen v UAC, a UAC, pokud už nic, tak aspoň zavádí defaultní stav uživatele bez práv administrátora, což je jistě samo o sobě bezpečností blbuvzdorné plus :).

http://en.wikipedia.org/wiki/Security_a ... dows_Vista

NEONET: není pravda, 32 bit. apps běží i na XP 64 bit. (snad úplně stejně jako na Vistách) pomocí WOW64 subsystému...

http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... ngx64.mspx

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3
show must go on..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

tak pardon, to jsem vubec nevedel, ale stejne do XP 64-bit uz nepujdu, pujdu jedine do visty :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NEONET píše:kamen urazu XP64-bit neni ani tak v jazyce, ale v programech, ktere tady proste nebezi, bezi jedine 64-bitove a to uz ona vista 64-bit zere i x86 aplikace, coz je velke plus a neni duvod mit vistu 32-bit (krom me, kdyz jsem ji dostal zdarma, ze? :D ale taky sem limitovan na 3gb ram)
to právě ne, protože systém WoW je naprosto identický v obou x64 systémech, prostě co běží v XP x64 běží i ve WV x64 - samozřejmě že vista-only aplikace naopak ne, ale takových znám jen pár, a jsou to systémové utility které pouštět mimo WV nemá smysl
NEONET píše:tak pardon, to jsem vubec nevedel, ale stejne do XP 64-bit uz nepujdu, pujdu jedine do visty :)
na nové PC nemá asi ani smysl cpát cokoliv jiného, zvláště když nemáš zkušenosti. jen je třeba znát další možnosti, mít větší přehled. XP x64 jsou prostě alternativa pro lidi, co nechtějí WV x64, a nevadí jim absence češtiny a trochu horší dostupnost. nemá smysl flamovat - nic víc, nic míň.
ignorelist: kremrole a dezoláti
jjakub
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjakub »

ja tie z uvazujem co iste uz je ze berem vistu len ma zaujima to mi dost ludi vrai ze na 64 bit viste nepojdu vsetky aplikacie je to pravda ci pojde vsetko ?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ved nech ti aj povedia, co tam nechodi... rad sa dozviem aj ja, co mi doma nechodi.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Wuuduu píše:ved nech ti aj povedia, co tam nechodi... rad sa dozviem aj ja, co mi doma nechodi.
:mrgreen: možná mají na mysli nějakou dvacet let starou 16bitovou aplikaci
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud vynechám to, co napsal už Zombux, tak se jedná o specifické aplikace, které už z jejich principu nemohou chodit (32-bitově) pod 64-bit OS.
=>
Co nechodí z 32-bit aplikací na 64-bit OS? :

Obecně vzato - nechodí to, co vyžaduje ke své činnosti přístup na "ring 0" => starší AV a FW, starší emulační softwary (virt. mechaniky) a logicky i 32-bit drivery.
Slovem "starší" se myslí aplikace do r.v. cca 2006.

Spíš než v aplikacích (existují již komp. alternativy) vidím "problém" v driverech na některá zařízení (zejména tiskárny, scanery, TV karty, emulační redukce), jelikož některé z nich se prodávají i v součastnosti a přesto pro ně neexistují 64-bit drivery (to platí jak pro WXP x64, tak pro Visty 64). :sad:
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Co se týče bitové verze, tak když se koupí Vista v krabici, můžeš si doobjednat záložní médium pro x64 verzi a podle toho, co bude více vyhovovat a líp šlapat si danou bitovou verzi nechat.
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

NEONET píše:kamen urazu XP64-bit neni ani tak v jazyce, ale v programech, ktere tady proste nebezi, bezi jedine 64-bitove a to uz ona vista 64-bit zere i x86 aplikace, coz je velke plus a neni duvod mit vistu 32-bit (krom me, kdyz jsem ji dostal zdarma, ze? :D ale taky sem limitovan na 3gb ram)
To je naprostý nesmysl! Sám xp x64 Pro mám na jednom PC a běží tam x86 programy naprosto stejně jako na Vistě x64.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

N@$ty píše:
To je naprostý nesmysl! Sám xp x64 Pro mám na jednom PC a běží tam x86 programy naprosto stejně jako na Vistě x64.
přesně tak. to nahoře je blábol od někoho kdo s tím systémem v životě nepracoval
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“