HD4850/4870 chlazení
Moderátor: morke
- Mrtvola
- Začátečník

Re: HD4850/4870 chlazení
Mám tam Ty pasivky co dodává přímo AC, obrázek hledej tam. Na ně jsem nalepil ještě asi 5 úasivků od Zalmanu. Pomohlo to o 10 stupňů. Tomu VDDC 3 dokonce o 20st. Ale to je prd platné když 1 i 2 mají stále až 95st. Více ne. Taky pomáhá že ze strany na něj fouká 12cm AC na minimální otčky..asi o 5st. Ty pasivky ze zadní strany nevím jak moc pomohou, ale jsou dost horké...tudíž asi pomáhají:-)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Fofrer
- Začátečník

jo ta akasa paska je imo supr, akorat sem ji taky koupil a lepi jako das.scotty píše: Edit:// klasická oboustraná páska 1mm asi nestačí co..?:-D
Edit2:// proč já jenom si nekoupil tu verzi od powercoloru s tím zorothermem, tam už je to vyřešené
A s tim chlazenim si rikam to samy
Asi zkusim nejakou haluz jako nalepit ty novy TR pasivky na bok vetsim Primecoolerum a uvdime jestli z toho neco bude..
Jo a jeste - vi nekdo urcite ze se jedna o ty spodni 3 regulatory co ukazujou teplotu nebo ne? A ty horni hrejou mene nebo ne.
- Mrtvola
- Začátečník

Ty 3 VDDC teploty patří těm 4 malinkým (nebo třem nevím) plochým tranzistorkům vedle těch vysokých broůku směrem k napájení. Ostatně je to vidět na tom kam naléhal stock chaldič. Jo taky si sypu popel na hlavu že jsem nevzal Golden sample HD4850. Ale co. Funguje výborně, teploty jsou uspokojivé, jen to je hrozné monstrum:-)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- Fofrer
- Začátečník

no jasne, ale prave ze jich je tam 5 dohromady .. 3 jednoho typu a 2 druhehoMrtvola píše:Ty 3 VDDC teploty patří těm 4 malinkým (nebo třem nevím) plochým tranzistorkům vedle těch vysokých broůku směrem k napájení. Ostatně je to vidět na tom kam naléhal stock chaldič. Jo taky si sypu popel na hlavu že jsem nevzal Golden sample HD4850. Ale co. Funguje výborně, teploty jsou uspokojivé, jen to je hrozné monstrum:-)
- Mrtvola
- Začátečník

V klidu mě to taky čeká. Ty napájecí onvody jsou fakt děs. I ty peníze. No jo no. Kdybych to věděl předem tak to udělám jako na jednom fóru kde měly HR-03 a na PWR daly těžký mobo mosfetcooler od TR. Teploty 55st. v zátěži...ale kdyby že:-)
), Seasonic X560W
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdo mate vysoky teploty tech napajecih svabu tak to udelejte jako ja
Kdyz date pasiv ze shora na PCB lepe to odvadi teplo. Protoze ohraty vzduch z toho pasicu stoupa vzhuru a neakumuluje se pod PCB. Me to sundalo teploty neskutecnym spusobem.
ANi nemusite lepit pasive primo nad ty napajeci svaby ale treba i vedle nebo oboji, PCB to teplo rozvadi do docela velke plochy od tech svabu tj pasivy ucinkujou a pamahaji skoro vsude na PCB.
Ja planuju ty pasivy jeste vylepsit dam tam vyssi a sirsi mam to uz pripraveno jenom to rozrezu.
Ja treba kdyz hraju hry typu DOTA apod mam vetrak na uplny minimum tj nakych 200ot/min.
naplno ho zapinam jenom kdyz parim hry typu CRYSIS nebo COD4 tj 800ot/min coz je stale neslisitelne (dle vyrobce 8decibelů) a teploty sou OK jeste mi to ani jednou nevytuhlo.
Kdyz date pasiv ze shora na PCB lepe to odvadi teplo. Protoze ohraty vzduch z toho pasicu stoupa vzhuru a neakumuluje se pod PCB. Me to sundalo teploty neskutecnym spusobem.
ANi nemusite lepit pasive primo nad ty napajeci svaby ale treba i vedle nebo oboji, PCB to teplo rozvadi do docela velke plochy od tech svabu tj pasivy ucinkujou a pamahaji skoro vsude na PCB.
Ja planuju ty pasivy jeste vylepsit dam tam vyssi a sirsi mam to uz pripraveno jenom to rozrezu.
Ja treba kdyz hraju hry typu DOTA apod mam vetrak na uplny minimum tj nakych 200ot/min.
naplno ho zapinam jenom kdyz parim hry typu CRYSIS nebo COD4 tj 800ot/min coz je stale neslisitelne (dle vyrobce 8decibelů) a teploty sou OK jeste mi to ani jednou nevytuhlo.
- Fofrer
- Začátečník

nemam slov tak jsem tam nalepil co slo i zezadu jsem prilepil pasivek pd AC1 (ten puvodne pro 1950XT). Bohuzel teploty se mi po vymene ani nepohly porad to jde pres 130 st. Nejak uz se mi to nezda. Prikladam jednu nic moc fotku: http://fofrer.wz.cz/ati.JPG
Ja nevim bud to blbe ukazuje, nebo chladim neco jinyho
nebo uz fakt nevim.
BTW Stratos co pouzivas za oboustranku? Me se zda ze mas nejakou peknou tlustou.
Ja nevim bud to blbe ukazuje, nebo chladim neco jinyho
BTW Stratos co pouzivas za oboustranku? Me se zda ze mas nejakou peknou tlustou.
- Mrtvola
- Začátečník

Stratos prosím jak máš vyřešeno chlazení mosfetů. Fotky jsem viděl, ale chlazení není přes S1ku vidět. Díky. Pasivy ze druhé srany dám nějaké velké, ale moc nevěřím že teplota sleze nějak výrazně. A kde můžu sehnat nějaké hezké pasivy? Díky.
), Seasonic X560W
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
AKASU stoji cca 60,-Fofrer píše:BTW Stratos co pouzivas za oboustranku? Me se zda ze mas nejakou peknou tlustou.
chlazeni mosfetu je reseno uz od vyrobce tj prilepeny pasive.Mrtvola píše:Stratos prosím jak máš vyřešeno chlazení mosfetů. Fotky jsem viděl, ale chlazení není přes S1ku vidět. Díky. Pasivy ze druhé srany dám nějaké velké, ale moc nevěřím že teplota sleze nějak výrazně. A kde můžu sehnat nějaké hezké pasivy? Díky.
Pasivy sezenes vsude kde servisujou Kompy proste stary pasivy z dob 486 apod.
Naposledy upravil(a) Stratos dne pon 13. říj 2008, 23:02, celkem upraveno 1 x.
- Drizztcz
- Nováček

Jenom pro jistotu se chci zeptat. Nedávno jsem si koupil GIGABYTE R485-512H-B ( http://www.alza.cz/gigabyte-r485-512h-b-d95603.htm ) a stejně jako mnozí z vás mám problémy s chlazením. Po přečtení mnoha příspěvků jsem se rozhodl, že si pořídím ARCTIC Accelero S1 rev.2 ( http://www.alza.cz/chladic-arctic-accel ... d76804.htm ) pro lepší chlazení. Tak se chci zeptat, zda-li se jedná opravdu o nejvhodnější chladič pro výše zmíněnou kartu a zda jeho instalace probíhá bez problémů, případně, zda je nutno nějakých dodatečných úprav?
- phz^
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
mám takovej dotaz půjde Sapphire HD 4850 (11132-11-10R) 512MB + accelero s1 ?+ted nevim jestli mam koupit i pasivy na paměti každopadně by to mělo bejt v EC ML5410 a jeste by tam měla bejt zvukovka tudíž mi jde o to jestli má někdo přímou zkušenost v tyhle case jestli se to tam bude vejít?

- Drizztcz
- Nováček

Hmm, tak myslím, že můj problém s přehřívám HD 4850 je vyřešen. Koupil jsem si nový case, k tomu pár levných větráčků a aniž bych instaloval výše zmíněný pasivní chladič (nejspíše jej vrátím, protože ho jednoduše nepotřebuji) jsem při běžném provozu zkrouhnul teplotu grafiky o solidních 20C (z původních 43 na nynějších 18).
Ale abych se neradoval předčasně, tak jsem si zapnul Crysis na plné detaily (kdy před tím se mi teplota grafiky po cca půl hodině hraní vyšplhala na nehezkých 100C) a po hodině hraní jsem skrze Catalyst zjistil, že teplota se drží kolem cca 32C, což je nádhera.
Ale na druhou stranu mě to přivádí k otázce: Je možné grafickou kartu podchladit?
Ale abych se neradoval předčasně, tak jsem si zapnul Crysis na plné detaily (kdy před tím se mi teplota grafiky po cca půl hodině hraní vyšplhala na nehezkých 100C) a po hodině hraní jsem skrze Catalyst zjistil, že teplota se drží kolem cca 32C, což je nádhera.
Ale na druhou stranu mě to přivádí k otázce: Je možné grafickou kartu podchladit?
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že ti Catalyst kecá, nebo to špatně čteš
Takový teploty jsou se stock chladičem nereálný (teda jestli nemáš PC v mrazáku
)
Takový teploty jsou se stock chladičem nereálný (teda jestli nemáš PC v mrazáku
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
- Drizztcz
- Nováček

Nevidím důvod, proč by měl kecat? Teďka mi ukazuje teplotu 28C a když šáhnu na kartu, tak vlažná, což by té teplotě odpovídalo.
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protože takových teplot bys horko těžko dosahoval s vodníkem. Zkus si schválně sáhnout na nějakou kovovou část chladiče karty po chvíli hraní, a uvidíš, že je blbost, aby na jádře bylo 32C. Buď je vadné teplotní čidlo, nebo to z něj Catalysty špatně čtou. Zkus logovat teploty během hraní rivatunerem nebo v gpu-z
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Souhlasím s Wydloshem, 18°C na GPU bys při pokojové teplotě 21°C těžko dosáhnul, leda že bys měl v PC okruh založený na změně fáze ("ledničku"). Buď je něco s teplotním čidlem, nebo CCC nečte údaje z čidla správně. Zkus jinou monitorovací utilitu např. GPU-Z, ATT, RivaTuner.
- traxiiik
- Mírně pokročilý

Ahoj chci se zeptat co je to v Riva Tuneru za teploty VRM Phase 1,2 a 3 mám na ní Thermalright HR-03 GT když jem na ní měl te stock tak teploty na Core 74°C memory 80°C v Idle ted s HR-03 34°C a 43°C ale s tim stockem sem se nekoukl na ty teploty VRM a nevím jaké byly ale ted v Idle 56°C a v Burnu 110°C.
Co s tím mám dělat ? Co mám chladit ?
Diky
Co s tím mám dělat ? Co mám chladit ?
Diky
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Máš nějaký pasiv na mosfetech?

Chce to na ně pořádnej pasiv, alespoň něco takovýho jako má tenhle powercolor

Chce to na ně pořádnej pasiv, alespoň něco takovýho jako má tenhle powercolor

- Drizztcz
- Nováček

Takže pánové, zkusil jsem jak Catalyst, tak GPU-Z.
Při nastavení větráku na výkon 60% jsem při hraní Crysis na 1280*1024 na maximální detaily dosáhl nejvyšší hodnoty 33C (Podotýkám, že při stejném nastavení před koupí nového Casu se teplota vyšplhala na 100C). A protože nevěříte mému čidlu, které je v pořádku, tak jsem si na kartu v průběhu hraní i sáhnul a její teplota výše zmíněným 33C odpovídala.
S těmi 18 jsem se poněkud spletl, bylo to asi 10 minut po tom, co jsem počítač zapl, takže grafika ještě nebyla "dostatečně" zahřáta, ale z logu u GPU-Z jsem si vyčetl, že se teplota při výkonu větráku 40% (při kterém normálně spím a pracuji na počítači) pohybuje u hodnoty 22C.
Ale asi byla moje chyba, že celou dobu mluvím pouze o GPU Temperature, neboť jak sleduji log, tak hodnoty GPU Temp.(MEMIO) a GPU Temp.(SHADERCORE) jsou poněkud vyšší, přesto nepřesahují ani v jednom případě 40C, viz: http://eryndlyn.ic.cz/gpu-z_sensor_log.txt
Při nastavení větráku na výkon 60% jsem při hraní Crysis na 1280*1024 na maximální detaily dosáhl nejvyšší hodnoty 33C (Podotýkám, že při stejném nastavení před koupí nového Casu se teplota vyšplhala na 100C). A protože nevěříte mému čidlu, které je v pořádku, tak jsem si na kartu v průběhu hraní i sáhnul a její teplota výše zmíněným 33C odpovídala.
S těmi 18 jsem se poněkud spletl, bylo to asi 10 minut po tom, co jsem počítač zapl, takže grafika ještě nebyla "dostatečně" zahřáta, ale z logu u GPU-Z jsem si vyčetl, že se teplota při výkonu větráku 40% (při kterém normálně spím a pracuji na počítači) pohybuje u hodnoty 22C.
Ale asi byla moje chyba, že celou dobu mluvím pouze o GPU Temperature, neboť jak sleduji log, tak hodnoty GPU Temp.(MEMIO) a GPU Temp.(SHADERCORE) jsou poněkud vyšší, přesto nepřesahují ani v jednom případě 40C, viz: http://eryndlyn.ic.cz/gpu-z_sensor_log.txt
- traxiiik
- Mírně pokročilý

Diky takový malý mrzáci a jak topý.wydlosh píše:...
Ted jsem tam dal malý pasivky teploty jsou v burn kolem 85°C na kolik stupnu bych je mel stahnout ?