Výkonová chyba

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mikee82
Nováček
Nováček

Výkonová chyba

Příspěvek od Mikee82 »

Zdravím všechny. Mám následující problém. Složil jsem si pro sebe PC. Při výběru komponentů jsem četl nejrůznější testy a doporučení, většinou z PC časopisů. Chtěl jsem složit sestavu s co nejlepším výkonem. Po složení vše funguje tak jak má, až na jeden problém. Během práce ve Windows se zadrhává kurzor a celý systém je zpomalený. Stává se to třeba po spuštění NERO 9, kdy se to zadrhává tak že není možná další práce. Dělá to i po spuštění Colin McRae Dirt, kdy úvodní video jede katastrofálně trhaně. Začalo to dělat hned po složení PC ve Windows XP. Koupil jsem proto Windows Vista s nadějí že to pomůže, bohužel problém se nevyřešil. Zkoušel jsem nové ovladače, ale nepomohlo to. Zkoušel jsem také různě prohodit paměť RAM ve slotech, problém zůstal. Dával jsem si při výběru komponent záležet abych si pro sebe složil opravdu pořádnou mašinu, ale v podstatě se můžu podívat na PC jen na film. Jsem úplně zklamán, myslím že jsem bral ohled úplně na vše, pořádnej zdroj, chlazení, ale teď fakt už nevím. Prosím jestli mátě někdo nějakej nápad, budu moc vděčný… Dík

Moje Sestava: MB Gigabyte X48-DQ6 s775 DDR2, CPU Intel Core2Duo E8500 3,15GHz, GK nVidia GeForce 9800GTX (výrobce Jetway), DIMM 4GB – 2x DDR2 2048MB 800 MHz Transcend CL5 JR, HD WD Caviar XL WD1600AAJS 160 GB SATA II, Chladič CPU Gigybyte G-Power 2, ZDROJ Gigabyte ODIN GT 550W, CASE Gigabyte 3D MARS,
facility
Začátečník
Začátečník

Re: Výkonová chyba

Příspěvek od facility »

:roll: Zdar..
-v XP Standartne ctrl+alt+delete =spravce uloh "Procesy" a zisti si co za proces vyuziva hodne
vykonu CPU+Pameti pri spusteni toho nera9.
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

Zkontroloval bych mod prenosu mechanik a disku (obcas mi to delalo podobny veci na starem PC - a bylo to tim, ze jely v PIO modu)
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zkontroluj teploty, jestli se něco někde nepřehřívá (především CPU) -> sedí chladič, bratr řešil podobnou věc a došli jsme k názoru, že aby D840 utáhnul Freezer tak nesmí mít regulovaný otáčky, protože se jinak CPU přehříval a throttloval (a bratr nadával a rozmlátil klávesnici a myš. Oboje v hodnotě pár korun. Naštěstí.)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“