DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- majeje
- Nováček

-
Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Jasné, ale nie je to niečo čo ťa prinúti vrátiť tento monitor nie? Resp. ako sú na tom v tejto problematike ostatné monitory z tejto cenovej kategórie? Skúšal si pred kúpou toho hp aj niečo iné?
- Ache
- Pokročilý

majeje:
Všechny monitory využívající overdrive podobnými jevy trpí - je to dáno tím přepálením té správné hodnoty - v testu odezva vypadá rychle, ale pro oko to nemusí být úplně super když dojde k většímu překmitu/podkmitu. No a na LP2475w jsou hlavně vidět podkmity. Překmity (světlý stín) jsem pozoroval vyjímečně, kdežto podkmitu si alespoň já všímam hodně.
Každopádně tímto trpí i většina 2ms TNek - a to i v horší podobě, -taky to byl důvod proč jsem kdysi vrátil 2ms LG 226WTQ a vzal místo něj 5ms HP 2207h.
U IPS panelu bych teda čekal lepší naprogramování zvlášť když IPS je rychlá technologie a nepotřebuje nějaký výrazný ovedrive k rychlé odezvě.
Snad to s nějakým dalším firmware opraví (a bude možné stávající monitor v servisu upravit na nový firmware), jinak asi budu muset monitor prodat, mě tenhle typ odezvy prostě nesedne, já raději raději motion-blur efekt, než nějaké nereálné zvýraznění hran.
Všechny monitory využívající overdrive podobnými jevy trpí - je to dáno tím přepálením té správné hodnoty - v testu odezva vypadá rychle, ale pro oko to nemusí být úplně super když dojde k většímu překmitu/podkmitu. No a na LP2475w jsou hlavně vidět podkmity. Překmity (světlý stín) jsem pozoroval vyjímečně, kdežto podkmitu si alespoň já všímam hodně.
Každopádně tímto trpí i většina 2ms TNek - a to i v horší podobě, -taky to byl důvod proč jsem kdysi vrátil 2ms LG 226WTQ a vzal místo něj 5ms HP 2207h.
U IPS panelu bych teda čekal lepší naprogramování zvlášť když IPS je rychlá technologie a nepotřebuje nějaký výrazný ovedrive k rychlé odezvě.
Snad to s nějakým dalším firmware opraví (a bude možné stávající monitor v servisu upravit na nový firmware), jinak asi budu muset monitor prodat, mě tenhle typ odezvy prostě nesedne, já raději raději motion-blur efekt, než nějaké nereálné zvýraznění hran.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Kuzelka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD (pravdepodobne 26")
Zdravim chlapi!
, mam na Vas prosbu. Chtel bych poradit s vyberem LCD monitoru. Podle recenzi a testu bych asi v pripade 24palacoveho vybral HP LP2475w, ktery ma ve vetsine pripadu dobrou kritiku, ale nejsem si jist jak postupovat pri vyberu 26palcoveho monitoru (testu s nimi moc neni), pripadne jak se postavit k technologiim TN, IPS a PVA/MVA, kdyz to vezmu "selsky", tak TN ma horsi barvicky a pozorvaci uhel, IPS ma pekne barvy, slusny uhel, ale pomalou odezvu (stale to plati?) a PVA je takovy vytouzeny stred -pokud se pletu, tak me prosim opravte. Mate tedy nejake doporuceni a zkusenosti? Rad bych se pohyboval do castky 14.000,- (bez DPH).
Dekuji a hezky den.
PS: nezlobil bych se, kdyby mel monitor integrovany TV tunner, ale popravde u lepsich znacek jsem ho nevidel...
, mam na Vas prosbu. Chtel bych poradit s vyberem LCD monitoru. Podle recenzi a testu bych asi v pripade 24palacoveho vybral HP LP2475w, ktery ma ve vetsine pripadu dobrou kritiku, ale nejsem si jist jak postupovat pri vyberu 26palcoveho monitoru (testu s nimi moc neni), pripadne jak se postavit k technologiim TN, IPS a PVA/MVA, kdyz to vezmu "selsky", tak TN ma horsi barvicky a pozorvaci uhel, IPS ma pekne barvy, slusny uhel, ale pomalou odezvu (stale to plati?) a PVA je takovy vytouzeny stred -pokud se pletu, tak me prosim opravte. Mate tedy nejake doporuceni a zkusenosti? Rad bych se pohyboval do castky 14.000,- (bez DPH).
Dekuji a hezky den.
PS: nezlobil bych se, kdyby mel monitor integrovany TV tunner, ale popravde u lepsich znacek jsem ho nevidel...
- Kuzelka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
z 26palcovek na CZC me asi nejvic oslovil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59682
- Fofrer
- Začátečník

doporucuju precist tak +- 6 stranek zpetne, k tomu HP viz par postu vys vydis docela humus overdrive. Ten LCD z tvyho odkazu je zase podle specifikaci pouze IPS - to uz je teda taky starsi technologie, mozna tam nenapsali to S z lenosti. Kazdopadne SPVA a S-IPS na tom nejsou s odezvou o moc hur nez TNka. Hlavne TNka maji rychlou odezvu jen v uzkem spektru barev, ve zbytku spektra muze byt i pomalejsi nez SIPS nebo SPVA.Kuzelka píše:z 26palcovek na CZC me asi nejvic oslovil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59682
Pro me je favorit (jiz temer mesic obejdnany
Akorat je nutny cist trosku mezi radky.
- Kuzelka
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji za tip, jsem trochu vystraseny z te "prehnane svitivosti a barev", jeste jsem nenasel proc se vsude mluvi o Rev.2. Kazdopadne si zkusim precist par clanku O_o
A co rikate na Samsungy? TS nabizi par Samsungu, muze nekdo "odbornym okem" odhadnout jak na tom jsou/pripadne zkusenosti s nimi? Vypadaji parametrove snad i lepe?
A co rikate na Samsungy? TS nabizi par Samsungu, muze nekdo "odbornym okem" odhadnout jak na tom jsou/pripadne zkusenosti s nimi? Vypadaji parametrove snad i lepe?
- Fofrer
- Začátečník

barvy podle me slusny , porad o dost lepe nez TNKuzelka píše:"prehnane svitivosti a barev"
, jeste jsem nenasel proc se vsude mluvi o Rev.2.
A co rikate na Samsungy?]
a u svitivosti zalezi jestli na to jsi citlivej, ja uz denni a nocni profil asi rok nemenim.
Revize 2 by mela zlepsovat barvy a hlavne barevne prechody - aby to neprouzkovalo.
Z tech Samsungu jsou az na 275T (ten se zase doprodava) vsechny TN - takze zalezi na tobe, kamarad ma doma tu HD260 - ciste na hry a nestezuje si. Na sledovani filmu to asi uz diky uhlum bude slabsi. Doporucuju cist o zvolenem monitoru co jde, ale stejne zjistis, ze dokonaly nenajdes a na kazdy se najde nekdo kdo bude nadavat.
- Tomekczze
- Nováček

-
Myslite ze ten LG W2600 BF jeste nekdy bude? na konci zari se psalo ze bude do 14 dnu, ted uz je 17. rijna a porad nic navic nekde uz dokonce mizi z obchodu uplne
Nemate naky novy info?
- Brišo
- Začátečník

-
takisto vyberám monitor a neviem ktorý mám vziať. Ktorý podľa vás LG W2600 HP-BF alebo to nove HP LP2475 ? Este som žiadne LCD nemal, to bude moje prvé a doteraz mam CRT 19" takže nemám skúsenosti. Najprv som bol presvedčený že vezmem LG už len preto že je to 26" ale už dosť ľudí malo k nemu negatívne ohlasy a potom je tu aj ta nedostupnosť. Proste nemám peniaze na vyhadzovanie, som len študent nezarábam a ten monitor musí nejakú tu dobu vydržať.
Budem ho používať hlavne na hry a filmy.
Budem ho používať hlavne na hry a filmy.
- Brišo
- Začátečník

-
No kedže mi nikto neodpovedá tak sa chcem spítať či niekto nevie či vlastne ten LG bude ešte niekedy dostupný lebo mám pocit že pomaly myzne z ponuky obchodov.
Takže sa pítam či má vlastne význam čakať či už na tento monitor alebo či v blízkej budúcnosti sa nechystá nejaký slušný 26" monitor za dobru cenu ?
Takže sa pítam či má vlastne význam čakať či už na tento monitor alebo či v blízkej budúcnosti sa nechystá nejaký slušný 26" monitor za dobru cenu ?
- Fofrer
- Začátečník

podle me nechtej aby nekdo za tebe rozhod ktery monitor ... oba maji asi pro i proti. Dostupnost je stale bida, ale v ceniku dodavatelu stale je... a pixmania ho ma pry skladem .. ale za nehorazny prachy.Brišo píše:No kedže mi nikto neodpovedá tak sa chcem spítať či niekto nevie či vlastne ten LG bude ešte niekedy dostupný lebo mám pocit že pomaly myzne z ponuky obchodov.
jo a 26" moc neni a ani jsem nenasel zadne nove predstavene modely do teto tridy. (levny
- R0cky
- Začátečník

-
má te někdo zkušenosti s HP L2445w?
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
potřeboval by si zkušenosti se "slepeckou holí"R0cky píše:má te někdo zkušenosti s HP L2445w?
řešilo se to o pár postů výše
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- R0cky
- Začátečník

-
mno tady o pár postů výše se řeší L2475w(s-ips) a já se ptal na L2445w("asi" určitě tn)Sheep-Master píše: potřeboval by si zkušenosti se "slepeckou holí"![]()
řešilo se to o pár postů výše
- Brišo
- Začátečník

-
Tak včera som objednal nakoniec to HP a dneska ho už mám doma. Zatial mu nemám čo vytknúť akurát som si všimol trochu problemove podsvietenie na pravej časti, ale je to skoro nepostriehnuteľné.
Chcem sa spítať na nastavenie hlavne farieb, niekde som čítal o niečom takomto
jas - 17, Kontrast - 55, R - 251, G - 235, B - 242, može mi povedať niekto z vlastníkov či je to OK ?
A dalej kde sa spúšťa nejaký test či nie su vadné pixely ?
Chcem sa spítať na nastavenie hlavne farieb, niekde som čítal o niečom takomto
jas - 17, Kontrast - 55, R - 251, G - 235, B - 242, može mi povedať niekto z vlastníkov či je to OK ?
A dalej kde sa spúšťa nejaký test či nie su vadné pixely ?
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No na to musíš prísť sám. nikto tu predsa nemá doma ten tvoj monitor. keby na všetky sedeli úplne rovnaké nastavenia nebolo by ich treba kalibrovaťBrišo píše: jas - 17, Kontrast - 55, R - 251, G - 235, B - 242, može mi povedať niekto z vlastníkov či je to OK ?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- majeje
- Nováček

-
to Brišo: na otestovanie vadných pixelov použi Eizo monitor test, na nete ho bezproblémov nájdeš:)
- Firefanatic
- Nováček

-
Zdravím,
mám nový počítač a vzhledem k dosvadnímu monitoru, který tady zatím ještě zbývá od pc skoro 5 let starého, je výměna nutností. Styl obměny elektroniky je u nás poněkud zvláštní, takže teď mám extra pc za 30 000 a hledám odpovídající monitor. Úvaha padla an Eizo Sx2461 (resp. tuším sx2462, je nový model...), ale nějak nemůžu najít testy ani nic podobného, taktéž si nejsem jistý, zda je to to pravé ořechové, potřeboval bych spíš hrát, než se zabývat grafikou
. Takže asi spíš něco o trochu levnějšího, ale zase se mi nechce kupovat HP 2475w, když slyším o ghostingu... poradí někdo střední cestu? díky.
mám nový počítač a vzhledem k dosvadnímu monitoru, který tady zatím ještě zbývá od pc skoro 5 let starého, je výměna nutností. Styl obměny elektroniky je u nás poněkud zvláštní, takže teď mám extra pc za 30 000 a hledám odpovídající monitor. Úvaha padla an Eizo Sx2461 (resp. tuším sx2462, je nový model...), ale nějak nemůžu najít testy ani nic podobného, taktéž si nejsem jistý, zda je to to pravé ořechové, potřeboval bych spíš hrát, než se zabývat grafikou
- Fofrer
- Začátečník

zlata stredni cesta tady asi neplati 
Ale kdybych do toho chtel vrazit hodne tak bych asi koupil HP 2480
Jinak myslim ze by mohla byt zajimava volba i NEC 2470WNX.
Ale kdybych do toho chtel vrazit hodne tak bych asi koupil HP 2480
Jinak myslim ze by mohla byt zajimava volba i NEC 2470WNX.
- Reptile
- Začátečník

Chtěl jsem se zeptat jakej máte nazor na ty 30ky od LG s S-IPS panelama... ?
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... \LCD\30%22
taky sem našel že ve specifikacích má inputlag 15ms...předpokladam že v realu to může být i jednou tolik že? a je to dobrá nebo špatná hodnota
má ho někdo? klady, zápory? Dost o něm uvažuju. Jen nechápu v čem je rozdíl mezi LG W3000H-BN a BF. Sice tam píšou jinou odezvu, ale těch 5s je GTG a u toho druhýho 12s je fall-rise..., Přijde mi nemysl kupovat od monitor Dell skoro za dvojnásobek....navíc sem někde četl že inputlag je hroznej
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... \LCD\30%22
taky sem našel že ve specifikacích má inputlag 15ms...předpokladam že v realu to může být i jednou tolik že? a je to dobrá nebo špatná hodnota
má ho někdo? klady, zápory? Dost o něm uvažuju. Jen nechápu v čem je rozdíl mezi LG W3000H-BN a BF. Sice tam píšou jinou odezvu, ale těch 5s je GTG a u toho druhýho 12s je fall-rise..., Přijde mi nemysl kupovat od monitor Dell skoro za dvojnásobek....navíc sem někde četl že inputlag je hroznej
Naposledy upravil(a) Reptile dne stř 29. říj 2008, 01:00, celkem upraveno 2 x.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro