Paul píše:Btw, pro všechny ty poctivce co odmítaj kupovat hry s DRM - pokud si ty hry přestanete kupovat (přestože byste je jinak chtěli), jak myslíte, že si to výrobci a distributoři vyložej?
- a preco by ma malo trapit, ako si to distributori vylozia, ked ich netrapi, ze tymi ochranami obmedzuju len svojich zakaznikov? to mi povedz, lebo prestanu vyrabat hry, no a co? tak nech prestanu, radsej nebudem hrat hry, nez si davat taketo ***** do PC...
Je to skoda, FC 2 vyzera, ze bude po dlhej dobe slusna hra, no tym, ze ma tuto ochranu, sa o nu prestavam zaujimat, a z mojho pohladu ako by ani nevysla, rovnako ako vsetky hry so Starforce ochranou...
Najlepsie je ako tu vsetci obhajuju chudacikov distributorov, ktory maju urcite strasne malo ziskov a preto musia vymyslat taketo ***** aby tym "potesili" svojich vernych zakaznikov, je to totiz exluzivne len pre nich

nikto iny tu ochranu nepociti len poctivy zakaznici...
Z mojho pohladu dufam, ze to nebude mat aj novy Prince of Persia, ale dost pochybujem, ked aj The Two Thrones mal Starforce (mimochodom jedina hra so Starforce ktoru mam, a to len preto, ze som kupil celu trilogiu, po jednom by prve dva diely vysli viac nez vsetky tri spolu), tak sa zda ze UBISOFT ma rad tieto druhy "ochran"...
A este co sa toho odstranenia aktivacie, tak sa asi nemyslelo na to, ze sa da hra z PC odstranit aj inak nez kompletnou a hlavne korektnou odinstalaciou, namatkovo:
- totalny pad OS, kedy je clovek rad, ze z toho aspon dostane data
- zavirenie PC, nutna okamzita reinstalacia OS
- nejaky virus ktory poskodi urcite subory, ktore znemoznia korektnu odinstalaciu, ci uz bude priamo napadat tuto hru, alebo hry s touto ochranou, alebo proste vymaze zlozku Program files a pod.
- uzivatel omylom vymaze nejaku zlozku, ktora znemozni korektnu odinstalaciu
- a potom napr. pri preinstalovani PC uzivatel zabudne korektne odinstalovat hru
- alebo sa odinstalator rozhodne, ze ta odinstalacia neni korektna, uz sa mi obcas stalo, ze pri odinstalovani nejakeho programu/hry to vyhodilo hlasku, ze sa neco nepovedlo a niekedy ostane potom ten program v zozname "Add or Remove programs" bez moznosti s nim uz cokolvek spravit..
- a naslo by sa toho asi viac
No aspon, ze Blizzard zatial nedava taketo ochrany a hrat napr. Warcraft III je luxus, od nejakeho patchu uplne odstranili ochranu, takze len kliknem na ikonu a uz to jede, nemusim vyhrabavat a vkladat nejake CD
A taky Company of Heroes to ma tiez relativne dobre vyriesene, bud overuje cez DVD, alebo po nete, co pre mna je ta druha moznost pohodlnejsia a rychlejsia, hlavne ked teraz uz hram len multiplayer...