-!- Radeon HD2900XT - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: -!- Radeon HD2900XT - problémy a jejich řešení -!-

Příspěvek od Krteq »

HD2900XT nelze zapojit do CF s HD3xxx. Více zde: -!- ATi CrossFire - problémy a jejich řešení -!-
juraj689
Nováček
Nováček

Příspěvek od juraj689 »

vraj s novými ovládačmi to ide aj s inými kartami ako 2900 dat do crossfiru
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Bohužel nejde...i kdyby to šlo, ta HD2900 by HD3xxx jen brzdila.
Jen tak pro informaci, kde jsi se dočetl, že to s novými ovladači jde?
KunNy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KunNy »

Krteq píše:HD2900 by HD3xxx jen brzdila.
To bych zase až tak netvrdil - výkonem je Radeon HD 2900XT na úrovni Radeon HD 3870ky, někdy je to o procento mín, někdy víc.
Každopádně i podle mě tyto karty spolu v CF pracovat nebudou.
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
juraj689
Nováček
Nováček

Příspěvek od juraj689 »

na nete bol aj test 2900xt v crossfire s 3870 a nárast výkonu v hrách bol dosř vysoký
http://www.driverheaven.net/reviews/3870-XXX/mixed.php
s najnovšími ovládačmi to ide aj na xp
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Je možné, že to v nějakých případech fungovat bude, ale podle materiálů ATI není tato kombinace oficiálně podporována viz: Crossfire compatibility chart (July 08)
LordikCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s ASUS 2900 XT

Příspěvek od LordikCZ »

Ahoj mám problém s touto kartou flashnul jsem pomocí ati winflash bios karty (protože byla hlučná) hodnoty ventilátoru jsem nastavil na nižší ,ale po najetí do windows počítač znovu kartu našel ovladače se nainstalovali,ale pokud jsem se pokusil pohybovat okny tak se strašně sekali.Č asem jsem si všiml,že ve správci zařízení mi počítač nějak zapoměl najít monitor.Grafika mi jede pořád v softvérovém režimu nevíte co stím??

edit: Takže jsem přišel na to ,že Radeon BIOS editor asi v souboru biosumění něco co by neměl a proto karta neběží jak má .Můžete mi poradit nějaký jiný editor biosů ati,který bude mít podporu pro 2900XT?? Díky:-)
CPU:Athlon64 X2 4200+,MB:Foxconn C51XEM2AA,
GK:BFG 8800GTS GPU:640,Ram:950 2xSeagate 200GB,SATA,4GB ram Transcend 800Mhz,Wather Cooling
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tvuj dotaz o teto karte patril sem ;) a druha vec... podivej se do sekce ovladacu a biosu ;)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Jena_09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jena_09 »

Zdravim, chtěl bych vás požádat o radu.

Mám připojený monitor přes DVI a TV přes Video-out. Někdy se mi stane, že počítač normálně nabíhá na monitoru, ale jakmile by měla naskočit plocha, tak se přepne na TV. To bych ještě přežil, ale když to chci přehodit zpět na monitor, tak buď obraz úplně zmizí i z TV (restart PC), nebo se s tim peru a po několika pokusech tedy obraz přeskočí na monitor.

Zajímalo by mě, zda s tím má někdo zkušenosti a je to např. ovladači, nebo zda může být chyba v samotné kartě.

Děkuji předem za odpovědi
TomZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ »

Nevím zda se jedná o stejný problém. Nicméně v poslední době se mi stává následující věc. Spustím počítač a někdy se mi úplně vypne monitor do sleep modu-jakoby nedostával signál z videokarty. Zkoušel jsem vyměnit monitor i kabel HDMI ale dělá to pořád. Poté musím restartovat a zase to většinou naběhne, ale po startu Windows to třeba vypne po 10ti minutách. Ty časové úseky jsou naprosto různé, někdy se to vypne až po třeba 2-3 hodinách, někdy po restartu hned při naběhnutí úvodní obrazovky, kdy se objevuje verze biosu a úvodní tabulka. Dal jsem nejnovější ovladače od ATI, ale dělá to pořád. Přitom třeba jen surfuju na internetu tedy grafika není vytížená. Prostě z ničehož nic se to vypne.
Sestava: CPU Intel C2D 6600 (nepřetaktován)
Mother Gigabyte GA-965P DS4 rev. 2 firmware F8
Zdroj Thermaltake 750W
2G RAM A-Data 800Hz
Windows XP SP2
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Vubec bych to neresil.Karta asi odchazi.Sup na RMA,pokud je to Sapphire,vymena na miste kus za kus za novou,minimalne 4870 s 1GB.
Mac...
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

godlike píše:Vubec bych to neresil.Karta asi odchazi.Sup na RMA,pokud je to Sapphire,vymena na miste kus za kus za novou,minimalne 4870 s 1GB.
Jak to myslis s tim Sapphire, on ted meni grafarny rovnou za lepsi?
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
TomZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ »

No ted jsem probehl i celé forum o Gigabyte DS4-byla to pekna fuška. Jeden příspěvek se tam týká mého problému a spekuluje tam daný uživatel o docela reálné možnosti, že problémy jsou způsobeny DS4. Tak nevím.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

nikl píše:
godlike píše:Vubec bych to neresil.Karta asi odchazi.Sup na RMA,pokud je to Sapphire,vymena na miste kus za kus za novou,minimalne 4870 s 1GB.
Mnooo :-D Oni to tak delaj.Ne vazne.U Sapphire probiha RMA vymenou kus za kus.Co bys chtel za typ,kdyz ti 2900xt stala treba 9000kc?4870 X2 ti asi nedaj :) Ale horsi nez 4870 bych nechtel.

//edit Don: Promaz
Mac...
TomZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ »

Nikdo nemá zkušenost???
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

godlike píše:
nikl píše:
Mnooo :-D Oni to tak delaj.Ne vazne.U Sapphire probiha RMA vymenou kus za kus.Co bys chtel za typ,kdyz ti 2900xt stala treba 9000kc?4870 X2 ti asi nedaj :) Ale horsi nez 4870 bych nechtel.

//edit Don: Promaz
Jak lepsi ti nedaj, bud X2 nebo prachy na ruku zadny srani s nema. :x
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

mam ten sami problem, zniceho nic se mne jednou vypl monitor pri hrani ale jakoby proste uplne a zasek se pc ...udelal sem restart a najelo to ,sem na netu a najednou se zase vypne ..nechal sem ho byt cca mesic a pak to asi mesic bezelo a ted uz jenom nabihal do biosu a pak dal se to vypne mno a ted uz se nezapina vunec ....pc se jako zapne ale monitor ne ..na karte problikne cervene svetylko a dal nic ..pomuzu si koupi nove karty? Myslitev ze to je kartou ?
TomZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ »

No teď jsem si konečně půjčil 2600XT a zatím to nic nedělá. Jinak celé odpoledne se to vypínalo po různých časových intervalech. Vyzkouším jak to běží po dobu několika dní a dám vědět. Ale vypadá to skutečně na Sapphire 2900XT. Proběhl jsem zahraniční fóra a je tam několik zmínek o podobném problému. Tak uvidíme
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Zdravim
Mam problem s moji HD2900xt kupovanou v 7/2007
Pred 2 dny kdyz sem hral fc2 zacala zobrazovat vselijaky ruzny artefakty http://img98.imageshack.us/my.php?image ... 174610.jpg
nejak moc sem tomu nevenoval pozornost, ale vcera zacala delat artefakty i ve winech (zluty nazvy ikonek, carky vedle kurzoru mysi atd..). Myslel jsem ze se prehriva ale podle rivatuneru mela maximalne 90°C v zatezi.
Dneska uz pocitac najel jen s obtizema do nouzoveho rezimu.(pri bootovani jsou videt chyby v obraze- ruzne carky a tecky)
Je tohle duvod k reklamaci ? A v cem muze byt problem ?
grafika posledni cca 2 mesice netaktovana
E4300@3.2Ghz 2x 1GB a-data EE GB P35S3 chieftec 550w
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Určitě reklamace.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“