PC se zasekávalo, teď už ani nenaběhne

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

PC se zasekávalo, teď už ani nenaběhne

Příspěvek od Meridius »

Takže problém: nová sestava viz podpis. Ze začátku to ještě jakž takž šlo, nicméně po několika dnech jsem poprvé nechal kompl celý den puštěný pro stahování a přišel jsem a našel PC vytuhlé na obrazovce inicializace ve Vistách. Od té doby to šlo z kopce. V delších či kratších intervalech PC tuhne, většinou při kopírování. Když zatuhne, zrestartuju, ale nepomůže..teprve po několikerém restartu třeba jednou naběhne a snaží se nabootovat.
Naposledy teď odpoledne běželo asi hodinu až dvě bez záseku, ale začal jsem instalovat gears of war, trvalo to poměrně dlouho a v půlce výtuh. A od té doby jsem se už do windows nedostal.

Přehrál jsem nejnovější bios, vyměnil veškeré ovladače za aktuální z netu. Nicméně tohle mi přijde čím dál tím víc na HW problém. Jeden postřeh: tišťák na spodní straně disku je tak horkej, že se na něm nedá udržet ruka...kdybych vydržel, spálím se.

Veškeré komponenty mi přijdou OK i včetně pamětí. Jen disk vs deska nebo jedna z těchto komponent mám pocit, že není úplně OK.

Víc jak rok s notebookem, teĎ se vracím k desktopu a tohle. Chjo :?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: PC se zasekávalo, teď už ani nenaběhne

Příspěvek od traxiiik »

Co máš za zdroj ? značka / výkon
RAM bych projel memtestem

E/ zkuš nějak chladit ten disk ... pokud neudržiš ruku má přes 50°C a to není dobrý, to by bylo i na reklamaci
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

traxiiik píše:Co máš za zdroj ? značka / výkon
RAM bych projel memtestem

E/ zkuš nějak chladit ten disk ... pokud neudržiš ruku má přes 50°C a to není dobrý, to by bylo i na reklamaci
ech...sorry, zdroj seasonic 400W OEM.....myslím, že tím to snad nebude....ale vyzkoušet to nemám jak.

S tím diskem nevím..on je chladnej, jen dole na tom tištěném spoji respektive tištěné desce nelze po chvíli udržet ruku.

Teď to třeba do winů najelo, ale začalo se to zasekávat, po vteřině či po dvou a za minutu se to zaseklo natvrdo.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Tak zdroj bude nejspíš v pohodě.

Tak sem taky šáhl na HDD ze spodu a je to jen vlažný, nepálí.

Zkuš ho nějak chladit a uvidíš, teploty v Everestu máš jaké ?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

traxiiik píše:Tak zdroj bude nejspíš v pohodě.

Everest hlásí v klidu, když nic nedělám teplotu disku 42, ale pomaličku to stoupá na 43....maxtory hodně topěj, ale tohle se mi už zdá trošku moc....
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Meridius píše:
traxiiik píše:Tak zdroj bude nejspíš v pohodě.

Everest hlásí v klidu, když nic nedělám teplotu disku 42, ale pomaličku to stoupá na 43....maxtory hodně topěj, ale tohle se mi už zdá trošku moc....
spíše ze zoufalství jsem ze šuplíku vytáhnul 12 cm větrák a disk položil na něj. Teplota šla velmi rychle dolů o 12 stupňů. Přemýšlím jestli je toto normální chování. Přecejen tento maxtor už vyrábí seagate. Původní teplota 44 a teď 32 a vypadá to, že se to chová hned líp. Ale těžko říct, každopádně gears of war je nainstalováno bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“