no ja se prave nedomnivam, ze je to spatnym chlazenim. 3D marky nejdou ani 1minutu po zapnuti PC, coz by asi tezko mohlo byt prehraty...., tak pisu sem. Zda se ze nikdo jiny stejny problem nema ani nemel, tak dam na vase rady a koupim pasivky a uvidime jestli 3D marky pujdou. Moc diky vsem za rady. Q.Krteq píše:Záležitosti okolo chlazení těchto karet řešte prosím v proto určeném threadu HD4850/4870 chlazení. Zde řešte jen problémy s kartami.
2 Fofrer: ATT tuto featurku implementovánu nemá (viz.: ATi Tray Tools - info thread), jedinou možností je CCC.
ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- qwertown
- Začátečník

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@ |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 + 2x2048 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB + 500GB + 2T Samsung | GK : 4850 ATi | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor 23" Samsung
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Re: HD4870 + Win XP sp3 pouze 60Hz
Funguje díkygodlike píše:CCC - Monitor Properties>Attributes>Monitor Attributes a zruš "fajfku" u Use Extended... a nastav maximální rozlišení a maximální refresh rate
- Corgan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. mam Gainward HD4870 512MB GS a nevim jestli je vazne tak slaba nebo cim to je. v 3dmarku06 sem dostal nejvic necelych 10k bodu. zkusil sme new beta ovladace a mel sem jen 8k. crysis warhead. rozliseni 1680x1050 nastaveni na hrac a je to vcelku nehratelne fps mezi 10-25. nebo GTR evolution dam na max a jede na 24 fps a misty spadne na 15. COD4 hraju vsechno naplno a fps je 60 a niz. ale spis vzdycky jen klesa. jinak win XP sp2 mam cerstve nainstalovany. dik za kazdou radu. zbytek sestavy je popsan nize.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jakej mas zdroj? mas oba dva 6 piny nativne primo ze zdroje nebo pres redukce.Corgan píše:Ahoj. mam Gainward HD4870 512MB GS a nevim jestli je vazne tak slaba nebo cim to je. v 3dmarku06 sem dostal nejvic necelych 10k bodu. zkusil sme new beta ovladace a mel sem jen 8k. crysis warhead. rozliseni 1680x1050 nastaveni na hrac a je to vcelku nehratelne fps mezi 10-25. nebo GTR evolution dam na max a jede na 24 fps a misty spadne na 15. COD4 hraju vsechno naplno a fps je 60 a niz. ale spis vzdycky jen klesa. jinak win XP sp2 mam cerstve nainstalovany. dik za kazdou radu. zbytek sestavy je popsan nize.
u CRYSIS mas celkem malo pameti 2GB je bida.
- Corgan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Stratos: no oba jdou jednim ze zdroje a jsou rozdelene na konci. a tim si em pripomnel ze sme chtel zkusit pres tu redukci druhy. no ty pameti taky chci po dalsi vyplate prikoupit. ale nevim jestli koupit dalsi 2x1gb nebo prodat a koupit 2x2gb ale asi jen dokoupim ale jeste uvidim. jdu zkusit tu redukci
Edit: no tak porad stejny. zdrojem to nebude.
Edit: no tak porad stejny. zdrojem to nebude.
ASUS Crosshair IV Formula, AMD Phenom X6 3300MHz, 4x2048MB Kingston 1600Mhz, Gainward HD4870 GS
- spajda
- Začátečník

-
zdravim
koupil sem 4850 od gigabytu tu s tim zalmanem, ale vetrak jede porad na plno. je to tak spravne? neistaloval sem ccc, pouze ati tray tool, ale vetrak porad toci plnej kotel.nevite co s tim. diky za odpovedi.
koupil sem 4850 od gigabytu tu s tim zalmanem, ale vetrak jede porad na plno. je to tak spravne? neistaloval sem ccc, pouze ati tray tool, ale vetrak porad toci plnej kotel.nevite co s tim. diky za odpovedi.
-------------
Q4,4G,HD4850,WD disky,enermax500W,atd.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ten Zalman nejde nijak regulovat, protoze to Gigabyte vtipne zapojuje jen na 2 piny (stejne jako u zname serie 8800GT s timhle chladicem). Nejjednodussi je odpojit napajeni vetraku od karty a nejak ho pribastlit na molex na 5V nebo to pripojit pres nejakej rucni regulator (treba Zalman Fanmate). Akorat ma malej konektor, takze to nejde primo, ale musis si s tim trochu pohrat. Pak to budes mit krasne tichoucky. Kdyz se podivas do threadu, kde se resila 8800GT presne s timhle chladicem, tak tam najdes plno rad jak to zapojit
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- spajda
- Začátečník

-
diky za rychlou odpoved to si me vubec nepotesil, takze asi nasadit accelero bude nejlepsi, do nejaky bastleni se mi moc nechce.
-------------
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
potreboval bych helpnout mam GPU gigabyte 4850 s taktama 700/1100+AC S1 no a chyba se deje v tom kdyz nainstaluju ovladace od grafiky 8,7 , 8,8 8,9 aj ty nejnovejsi tak se mi pri nacitani windows nazapne LCD takze jedu se zakladni verzi co je ke grafice 8.0 prosim o radu dekuji...
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
proste grafika nechce vysilat obraz do monitoru 
- phz^
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
mám takovej dotaz půjde na Sapphire HD 4850 (11132-11-10R) 512MB nasadit accelero s1 ?+ ted nevim jestli mam koupit i pasivy na paměti každopadně by to mělo bejt v EC ML5410 a jeste by tam měla bejt zvukovka tudíž mi jde o to jestli má někdo přímou zkušenost v tyhle case ?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Už mě přestává bavit to tu psát furt dokola, takže se asi uchýlím k metodě Ctrl+C/Ctrl+V
Záležitosti okolo chlazení těchto karet řešte prosím v proto určeném threadu HD4850/4870 chlazení. Zde řešte jen problémy s kartami.
// Jestli se tu bude ještě někdo ptát na chlazení těchto karet a nedej bože na to, jestli mu tam bude sedět Accelero, tak přísahám, že už se asi fakt neudržim
Záležitosti okolo chlazení těchto karet řešte prosím v proto určeném threadu HD4850/4870 chlazení. Zde řešte jen problémy s kartami.
// Jestli se tu bude ještě někdo ptát na chlazení těchto karet a nedej bože na to, jestli mu tam bude sedět Accelero, tak přísahám, že už se asi fakt neudržim
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
prosim nevite nekdo cim to moze byt ze se mi po nainstalovani novych ovladacu nespusti obraz do LCD
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkoušel jsi druhý DVI port? Jaká byla předchozí karta? Zbytek sestavy?
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to mam komplet novy stroj mam tu ted nainstalovane visty .grafiku jsem psal vyse co mam a desku s procesorem gigabyte EP35-DS4,E8400. po nainstalovani ovladacu od 8.7 a vys se mi pri nacitani nezapne lcd samsung 206BW a na grafice sviti cervena diada 1 a vedle ni je 2 ale ta zacne svitit kdyz predelam kabel z lcd na druhy DVI proste nacitani windows logo a pak tma a nic ale nekdy ide slyset v reprakoch ze windows se nacte okorat nejde furt obraz do grafiky
- Krteq
- Středně pokročilý

-
HD4850 LED
D1601 -> Zapnutá teplotní ochrana
D1602 -> Chyba externího napájení
D1601 -> Zapnutá teplotní ochrana
D1602 -> Chyba externího napájení
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zas o neco chytrejsi... proste nevim kdyby to nenaslo ovladac na lcd a ono se nezapne
- Hadra
- Nováček

-
CAu!
Omlouvám se, že píšu sem -ale mám úplně stejný problém s dnes koupenou MSI ATI4650DDR2. Komplet nová sestava Quad6600, deska P35 DS3L. Nainstaluju po formátu disku Win XPSP2, pad ovladače k desce. Následně drivery ke grafice - vše proběhne a hodí hlášku reboot computer. No a po restartu nabíhá Win a najednou jen šedý monitor - nejde grafika "do LCD", ale je slyšet, že win normálně naběhl - s tím jsem se nikdy nesetkal a vidím že nejsem sám. Pomůže někdo?? Byl bych velice vděčný. Díky za nápady.
Omlouvám se, že píšu sem -ale mám úplně stejný problém s dnes koupenou MSI ATI4650DDR2. Komplet nová sestava Quad6600, deska P35 DS3L. Nainstaluju po formátu disku Win XPSP2, pad ovladače k desce. Následně drivery ke grafice - vše proběhne a hodí hlášku reboot computer. No a po restartu nabíhá Win a najednou jen šedý monitor - nejde grafika "do LCD", ale je slyšet, že win normálně naběhl - s tím jsem se nikdy nesetkal a vidím že nejsem sám. Pomůže někdo?? Byl bych velice vděčný. Díky za nápady.
- Hadra
- Nováček

-
J4REK a další.. právě řeším problém.... ptž mám doma jiné LCD (má dvi vstup) - tak jsem ho ted zapojil. Obraz normálně najede a je tam zpráva, kterou samozřejmě nevidíme, kdyz je lcd zapojeno klasicky: Error: "MarkFun_Load_NT_Driver"... a našel jsem toto:
"Your problem seems to relate to software you’ve installed from the installation CD of your Gigabyte motherboard. Some versions of the Gigabyte ‘Easytune’ utility can lead to this problem, particularly if there’s been conflicts with other installed software or changes to the ‘rights’ assigned to your user account.. An older version of ‘Spybot Search and Destroy’ had a rather well-known conflict with Easytune 4, for example."
A přesně takovou situaci mám (i když mi to začalo dělat až po instalu driverů grafiky, kterou jsem dělal hned za těma k desce), ale mám tam jedinou utilitu a tou je EasyTune. Když tak poreferuju vývoj. Je potřeba odstranit, nebou updatovat...
9:40 Jsem na mrtvém bodě. Odstranil jsem utilitu (pak jeste ccleanerem), ale furt stejne. Obraz jede a cely comp na LCD s DVI vystupem. S D-sub klasickým je černo a nic. Použil jsem originál CD s ovladači - vše funguje, krom D-sub výstup grafiky. Je to na reklamaci grafiky? Protože jinde problém nevidím...
Dííky
"Your problem seems to relate to software you’ve installed from the installation CD of your Gigabyte motherboard. Some versions of the Gigabyte ‘Easytune’ utility can lead to this problem, particularly if there’s been conflicts with other installed software or changes to the ‘rights’ assigned to your user account.. An older version of ‘Spybot Search and Destroy’ had a rather well-known conflict with Easytune 4, for example."
A přesně takovou situaci mám (i když mi to začalo dělat až po instalu driverů grafiky, kterou jsem dělal hned za těma k desce), ale mám tam jedinou utilitu a tou je EasyTune. Když tak poreferuju vývoj. Je potřeba odstranit, nebou updatovat...
9:40 Jsem na mrtvém bodě. Odstranil jsem utilitu (pak jeste ccleanerem), ale furt stejne. Obraz jede a cely comp na LCD s DVI vystupem. S D-sub klasickým je černo a nic. Použil jsem originál CD s ovladači - vše funguje, krom D-sub výstup grafiky. Je to na reklamaci grafiky? Protože jinde problém nevidím...
Dííky
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
desku uz jsem reklamoval jedenkrat a vymenily mi ji za druhou, ale taky jsem cetl ze je problem s deskou snad to nebudu reklamovat muset po 3!Doufam ze ten problem nejak vyresi pac me to stve nemit nejnovejsi ovladce v kompu...