Poraďte s nastavením frekvence

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Poraďte s nastavením frekvence

Příspěvek od Vitezslav2 »

Mám LCD monitor LG L1918 S nastavene rozlišení 1280 X 1024 pix.Poraďte jakou mám nastavit frekvenci případně ideální rozlišení.Díky za radu.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: Poraďte s nastavením frekvence

Příspěvek od maXXmilian »

Ahoj.

Odpoved bys nalezl i ve FAQ, jde vlastne o vlastnost LCD panelu jako takovych. Takze strucne...

Kazdy panel ma nativni (jakoby vyrobou fyzicky prednastavene) rozliseni. Uhlopricka 19" ma jak jsi spravne poznal 1280 x 1024 pixelu, tedy obrazovych bodu. Coz znamena ze i idealni rozliseni pro provoz je nativni. Pokud nastavis jine, obraz nikdy nebude tak kvalitni, protoze na uvedeny pocet pixelu se bode mapovat jiny (vetsi/mensi) pocet bodu obrazu. Tedy vse pokud mozno 1280 x 1024!

Obnovovaci frekvence. LCD panely funguji na uplne jinem principu nez CRT monitory, tedy u nich obnovovaci frekvence neni tak dulezita. Laicky receno neblikaji jako CRT monitor. (tam cim vicekrat "bliknul" za vterinu tim plynulejsi obraz byl... 2 bliknuti za vterinu jsou slideshow, asi od 25 bliknuti za vterinu se zda obraz ostry podle kvality oka jedince). Tady je to jedno, tedy neni duvod nastavovat cokoliv jineho nez vychozi hodnotu 60Hz, jeste je vetsinou mozne nastavit 75, ale nevidel jsem ze by to nekdo delal, respektive ze by to melo nejake realne vyuziti.

Doufam ze jsi pochopil, vice pripadne najdes ve faq, nebo po chvili hledani na internetu.

Hezky den.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Vitezslav2
Začátečník
Začátečník

Re: Poraďte s nastavením frekvence

Příspěvek od Vitezslav2 »

Díky za vyčerpávající odpověď.To mi přesně stačí. :-D
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“