http://www.computerbase.de/news/hardwar ... e_oktober/

640 stream

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

AMD has prepared a slide on the Radeon HD 4830 performance vs the GeForce 9800 GT with 6 games benchmarks. No words on the system configuration or drivers used for these tests. AMD is banking heavily on this card to outperform and to outsell the GeForce 9800 GT at the same price point. In another slide, it stated that the Radeon HD 4830 series delivers up to 1.6x the performance per watt of AMD’s previous generation GPUs. 6.73 GigaFLOPS per Watt vs 4.10 GigaFLOPS per Watt for the HD 3850.

GTX260 je také velmi konkurenceschopná.flanker píše:snad 9600gt a 9800gtx, to by stalo ejste za uvahu

To by me zajimalo, jak te mohl napadnout takovej blabol. Vykon 260 je shodnej s HD4870, nekde je o neco rychlejsi radeon, nekde zase geforce. Geforce ma oproti 4870 nizsi spotrebu v idle a lepsi chlazeni, proto si myslim, ze je ve vysledku vyhodnejsi. Cena obou karet je +- stejna. Pro srovnani uvadim nejlevnejsi karty z obou taboru, ktere jsem nasel v ceniku czechcomputer:R4don píše:260 je konkurenceschopna maximalne v jine realite

S tím nemůžu souhlasit. Co se týká spotřeby v klidu, změnilo se od vydání prvních recenzí, na které se stále všichni odkazují, poměrně dost. Současné HD4800, které už používají nové BIOSy certifikované od ATi, mají spotřebu v klidu oproti původním modelům sníženou. Stačí se podívat na nové testy:ICEBRETON píše:Geforce ma oproti 4870 nizsi spotrebu v idle a lepsi chlazeni…

Zcela jistě. Já tomu dávám tak 15%...Gr8 Vivec píše:tahle mrcha bude asi výkonější jak 3870, že?

ok, beru na vedomi. Nicmene nejake rozdily tam stale jsou (20w) ale ty uz vetsinou lidi co kupujou highend nezajimaji. Na druhou stranu, podobnou setrvacnost ma i nadseni z pocatecniho, v porovnani s 260 vyrazne lepsiho, pomeru cena/vykon, ktery je ale v soucasnosti jiz u obou karet temer totozny a rozhoduji jen simpatije k te ci one znacce. Hlavne na tento parametr jsem se snazil upozornit.no-X píše:...

tak já na to takhle nekoukám, moje 3870 už má skoro rok, kupoval jsem jí ze začátku listopadu, jedny z prvních co tu byli...flanker píše:já taky bohužel koupil HD3870.

Taky taky, koupil jsem ji v první várce... Myslím, že když teď koupím HD4830, tak vůbec neprohloupím a ještě to bude o dost levněji než stála HD3870.Gr8 Vivec píše:tak já na to takhle nekoukám, moje 3870 už má skoro rok, kupoval jsem jí ze začátku listopadu, jedny z prvních co tu byli...flanker píše:já taky bohužel koupil HD3870.
mě tahle karta zajímá do druhýho compu, teď tam je 7600gs, a přemejšlim jestli tam hodit současnou 3870 nebo něco jinýho