Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
jkarasek
Nováček
Nováček

Re: Výběr case

Příspěvek od jkarasek »

Ahojte,

hladam kvalitnu, tichu a decentnu skrinku. Taktujem len mierne, takze nepotrebujem mat v skrini uragan. Na druhu stranu ju mam vedla na stole takze ticho a vzhlad rozhoduju. Momentalne ma zaujal Antec P182 a Silverstone FT01 Fortress. Cenova hladina +- rovnaka. K antecu som nasiel kopec recenzii a aj dobre skusenosti ludi. Silverstone sa mi paci trosku viac. Ale recenzii som nasiel pomenej. Kvalita by nemala byt problem. Otazka je tichost/hlucnost.

Nemate niekto sksenost ?
Vopred vdaka.

PS: ak mate iny navrh splnujuci poziadavky, necham si poradit.
TRAKTORISTA
Nováček
Nováček

Příspěvek od TRAKTORISTA »

Lian li je humus tu nechcem a ticho to je mi jedno ja stale pocuvam hudbu a nevadi mi to
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Mohol by si pouzivat iny slovnik ? Chapem, ze ty mas rad styl skriniek pre 13 rocne deti, no to nemeni nic na fakte, ze Lian Li su najkvalitnejsie skrinky. To, ze su ladene v decentnom style este neznamena, ze su "humus".

Z uvedenych dvoch skriniek ti nemozem doporucit ani jednu. Obe su gycove, ale ked uz, tak skor ten Stacker. Tam aspon nejaka kvalita je.
TRAKTORISTA
Nováček
Nováček

Tak pardon ale ta skriňa sa mi vobec nepaci.Co sa tyka tych 2 skrin gycove su mozno tak pre urcitych ludi ale pre mna su stylove kazdopadne ako tu pisete mam si precitat recenzie o oboch skriniach a potom sa rozhodnut ale ak mozete tak doporucte nejaku aj z vlastnej skusenosti(okrem Lian-Li) a ked je podla teba Stacker pre 13 rocne deti tak to ich je vela na svete no a Lian-Li vyzera tak neherne/kancelarsky
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

lian ma styl PEJCO!
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Lian Li vyzera minimalisticky. Chces gamersku skrinku Lian Li ? http://www.youtube.com/watch?v=nWaEp408lgE

Mimochodom, je rozdiel medzi modelmi Stacker 83x co sa tyka gycovosti. NVIDIA edition je gycova. Cooler Master Stacker Tower RC-831 Silver ci Black je v pohode, i ked je "herna".
TRAKTORISTA
Nováček
Nováček

Co je podla teba gycove na tej nvidií? Ja chcem jednoducho skrinu ktora je pre vas decka cize nejaky ten neon pekny vzhlad atd. chcel som aby ste mi poradili a nie tlacili do hlavy ze Lian-Li je super a tie 2 su gycove.Sorry ale ta podla teba gamerska Lian-Li pre mna vyzera ako radiator co mam v izbe akurat ma ciernu farbu.

to Spike: Ok tak nech ma styl ale mne sa nepaci ty PEJCO
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

stacker nv je kyc, barvy, hlavne ty barvy to kazej, ale za to muze nvidia, resp vyrobce skrine, ze si dovolil dat k sobe dve takhle navzajem kontrastni skrine.

Jeslti ji chces, tak si ji kup, ale za cas te i ty svetylka omrzej, navic je celkem draha, drazsi nez skrine od jinejch firem s jak ty rikas "kycovitym designem". A kdyz chces jednoduchou skrinku.. tak to rozhodne neni stacker, teda aspon designove ne.. Jednoduchy skrine sou Antec, Lian-Li, Silverestone.. Ne Thermaltake, ani Coolermaster.
Krax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krax »

Dobry den,

hledam case do svyho PC. max cena 1600 (prosim zadne "prihod jeste 200 a mas blabla" -uz jsem takhle prihodil 500:) ).

rozhoduju se mezi
Nexus Clodius (vypada moc dobre, komenty na cc.cz vesmes pozitivni, ale neprecetl jsem zatim ani jednu duveryhodnou recenzi,
Thermaltake VI4000BNS
a Antec Three Hundred Ultimate

Antec mi byl doporucen tady na foru, cetl jsem recenzi, neco se mi nezdalo (uz presne nevim co:D ), na druhou stranu jsem ani nenasel recenze na zbyly dva casy.

do case by se mela vejit Gigabyte 9800gtx+, coz je dost velka karta:)

diky za rady
faugusztin
Začátečník
Začátečník

1) Nexus ma vyhodu, ze k nemu dostanes jeden 12cm ventilator Nexus :lol: .
2) Lacny Thermaltake znamena okamzite stop, nad tym ani neuvazuj (resp. kupuj na vlastne riziko).
3. Antec 300 je z tychto troch jednoznacne najlepsia skrinka, no musi ti byt jasne par nevyhod :
3a. je to dost derava skrinka, tj pre tichy chod je jednoznacne nutne vymenit ventilatory
3b. jeden z ventilatorov je 14cm, pri ktorych vela kvalitnych alternativ nemas

U kazdej si prever, ci sa tam ta karta zmesti. Pri dlhych kartach je mojim vseobecnym doporucenim Lian Li, ale to je vysoko nad tvoj limit.
Krax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krax »

diky, thermaltake byl tedy vyrazen:)
Ale porad nevim, cim je Antec lepsi nez Nexus.
Ted jsem se podival a v popisku na cc.cz pro Nexus je napsano:
"Standardně jsou osazeny dva 120-milimetrové ventilátory, volitelně lze instalovat další dva o rozměru 80 milimetrů, respektive o rozměru 80 až 120 milimetrů." Potvrzuje to vice zdroju.
chapu tedy tak, ze ty vetraky tam uz jsou.
U antecu....ta investice do vetraku by znamenala konecnou castku pres 2k, za ty penize se jiste da najit i mnohem lepsi case.

Ja ted resim jednu otazku. Co jsem projizdel diskuze, vsude se doporucuje Antec anebo Coolermaster 534. O Nexusu ani slovo. Pricemz ja vubec nevim proc a hlavne: nemam kde zjistit jeho slabiny. Vsak je musi mit, jen je najit. Vzdyt v cely diskuzi se ani neda najit kombinace slov "nexus clodius." neco tady nesedi...:(
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Krax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krax »

tak nakonec to asi bude Antec. Prikoupim k nemu jeden vetrak. Je teda pravda, ze vzhledove se mi Nexus libi mnohem vic, ale hodlam taktovat cpu a antec ma vesmes pozitivni hodnoceni, plus pusobi ze lepe chladi.. Doufam ze bude tichy.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

to rozhodne moc tichej nebude :-) bude spis zalezet na tom, jaky komponenty chlazeni pouzijes, vybirej tak, aby samy o sobe nebyly moc slyset, protoze z tyhle skrine to pujde samo, nema moc sanci neco utisit :-)
Krax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krax »

takze Nexus by mel byt tissi?
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

je to vic "uzavrena" skrin, takze ano, byl by tissi.
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

Zdravim..resim takovej malej problem..chtel bych si trochu vymoddingovat case.. ale problem je v tom ze to v casu mam vsechno moc narvany i kdyz je to middle tower..napriklad dostat tam grafiku pres ty ruzny draty bylo teda neco..chci se zeptat co byste mi doporucili za skrin..nejakou levnou,klidne i starsi..nebo jestli nekdo nabizite.? hlavne aby to uvnitr nejak vypadalo ne jako to co mam ted...jen tak na ukazku.. :

http://img37.picoodle.com/img/img37/3/1 ... 2f74cc.jpg
http://img29.picoodle.com/img/img29/3/1 ... 13c26a.jpg
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Dyt mas tu case uplne prazdnou.. myslis si snad, ze tim, ze koupis novou, kabely se vypari..? kup si za par korun vyvazovacky a postahuj to nekam na bok.. nemas v te case krome bordelu v kabelech vubec nic..
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

nechápu co chceš, problém je v tvojí neschopnosti udělat něco s kabelama, né v tom, že máš malou skříň, ta je normálně dlouhá, spíš abnormálně. Kup si stahovací pásky...
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

Zdravim..mam tenhle case: http://www.itlevne.cz/zbozi/skrin-xcomp ... p=z:226458 a chci se zeptat zda ma cenu vymenit ho za tenhle: http://www.alza.cz/acutake-acu-target-cerno-d80885.htm nebo treba tenhle: http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-acu ... d76584.htm case..jde mi o dobry proudeni vzduchu..ten case bych chtel stejne nejak vymodingovat..a u jednoho je alespon,i kdyz ne moc hezka,pruhledna bocnice..nechci ale aby ten case vypadal jak od vetvi z trznice..a taky za neco stal..nebo myslite ze ten case co mam je v pohode.?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“