Windows Vista 64b - permanentní nastavení zobrazování složek

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Rajce
Začátečník
Začátečník

Windows Vista 64b - permanentní nastavení zobrazování složek

Příspěvek od Rajce »

Zdravíčko
nedávno jse přešel na Vista 64-bit 8) a měl bych jeden zásadní dotaz.
Jde nějak přinutit Vistu, aby měla u složek "permanentně defaultní" nastaveno Zobrazování na typ Seznam (nebo Podrobnisti) a né Malé ikony?
Přes Možnosti složky jsem si to už nastavil pro celý disk, takže když otevírám adresáře přes ikonu "Počítač" na ploše, tak už je to správně.
Potíž nastává, když třeba dávám otevřít/uložit soubor v jiném (ne-mrkvosoftském) programu, např. Photoshop, OpenOffice, Moziila, atd atd :( Chtěl bych aby i tam se mi zobrazoval defaultně Seznam. Jde to vůbec nějak? Třeba nějakým přepisem v registrech? 8)

THX
PC: CPU Core2Duo E6400 (2,13GHz, OC 3,04GHz)+Accelero Freezer Pro 7, MB Gigabyte 965P-DS4, Gigabyte nVidia GTX 260, Kingstone 6144MB DDR2 (800Mhz), Fortron 450W, LCD Dell 2209WA E-IPS
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Windows Vista 64b - permanentní nastavení zobrazování složek

Příspěvek od NoTHX »

otevři libovolnou "běžnou" složku...
Nástroje > Možnosti složky > Použít pro složky

z popisku usuzuji že narozdíl od předchozích Windows se zde rozlišují jednotlivé "typy obsahu složky " (tj. video, obrázky, hudba, atd...), tedy je možné že tento krok bude třeba zopakovat pro každý z nich, nevím... naposledy jsem toto použil u WinXP a tam tento popisek nebyl a platilo to pro všechny složky
Rajce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rajce »

2 NoTHX :-D Potíž je ta, že tohle už mám udělané a přesto, když otevírám soubor třeba v Adobe PHSH, tak se mi otvírané soubory zobrazují jako "malé ikony". Zobrazení dle Možnosti pak funguje, když k souborů přistupuji přes ikonu Počítač :)
Hlavní potíž bude asi ta, že různé programy mají i různý "vhled" při otevírání/ukládání souborů - ve PH vypadá jinak než třeba v OpenOfficech :(
PC: CPU Core2Duo E6400 (2,13GHz, OC 3,04GHz)+Accelero Freezer Pro 7, MB Gigabyte 965P-DS4, Gigabyte nVidia GTX 260, Kingstone 6144MB DDR2 (800Mhz), Fortron 450W, LCD Dell 2209WA E-IPS
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

Je to problém v registrech Visty, pomůže tato stránka
http://www.redmondpie.com/fix-for-windo ... -settings/
nebo večer jsem schopný hodit přímo na net inf soubor na úpravu, pro ty co sou lenivý se r(í)pat v registrech :wink:
Doufám, že se nenajde nikdo kdo tu bude nadávat na Visty, protože tohle byla nejhorší věc co mi vadila.
AMD Ryzen R7 5950x, RAM 32GB DDR4 3600MHz Corsair (Micron Dual Rank CL16), ASUS PRIME-X370 PRO, Sapphire AMD RX9070 16GB, Samsung nVME 980PRO 500GB, Crucial MX300 500GB, Crucial MX500 2TB, Creative SoundBlaster X3, BD-ROM ASUS, Fractal ION+ P660W, Microsoft Windows 11 Pro x64 24H2
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

S timhle sem se taky docela dlouho trapil, ale to je problem i v XPckach. IMHO je to predevsim problem velkeho mnoztstvi slozek a souboru nez operacniho systemu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“